| chiftelutacrocanta a întrebat:

Are spermatozoidul compusi chimici? Zic asta pentru ca noi suntem formati din spermatozoid,si m-ar interesa formarea lui in uter,si primul semn de vitaliatate al fatului in uterul mamei, prima miscare, prima bataie de inima, primul impact.Eu cred totusi ca noi cu totii am fost morti in uter candva, si am primit viata.De unde am primit-o,nu stiu,dar stiu de asemenea ca cu totii vom murii,si vom ramane fara viata. Daca fatul mort poate primi viata,cum e in cazul formarii in uter, atunci de ce mortul de pe pamant, nu poate invia? Cumva fatul din uter traieste de la inceput prin viata mamei lui, sau e mort si prompt primeste viata.Nu stiu medicina, si n-am citit asa ceva niciodata, dar as vrea sa aflu, pentru a-mi putea exprima o anumita parere despre aceasta situatie.Si as vrea sa aflu mai ales parerile voastre!

Răspuns Câştigător
Brigaela
| Brigaela a răspuns:

Spermatozoidul este o celula, care este alcatuita, ca orice celula din maulte structuri, fiecare fiind alcatuita din substante chimice. Ele este o celula vie, in sensul ca are metabolism pe care il poate pierde ireversibil (poate muri). Spermatozoidul se formeaza in testicul, ajuns in caile geitale ale femeii urca pana in trompele uterine unde se intalneste cu un ovul (format in ovar) pe care il fecindeaza rezultand zigotul (care este de fapt fostul ovul in care au patruns nucleul spermatozoidului si foarte putin din citoplasma sa. Ulterior, zigotul coboara in uter unde se fixeaza. Si el este un oragnism viu (adica are metabolism), nu este nici o secunda mort. Moartea este incetarea functiilor celulare si este ireversibila. Poate afecta, in aceeasi masura, ovulul, spermatozoidul, zigotul, embrionul, fatul, copilul si adultul.

0 răspunsuri: