| Andrei200202 a întrebat:

Ați donat vreodată sânge?
Cum a fost, cum v-ați simțit după? Cât sange vi s-a luat? Ați fost împliniți pe plan spiritual? V-ati simțit slăbit fizic?
Mă gândeam să încep si eu sa donez pentru că am vazut că e nevoie, doar că aștept mai întâi să se ridice restricția.

11 răspunsuri:
| mgtow a răspuns:

Iti fac si analizele bts - hepatita - diabet daca ai ceva te anunta si elimina rezerva de sange care o ai, am facut-o de cateva ori dar nu imi place sa ma intepe in continuare + mi s-a detectat sistemul imunitar slabit. Daca se scotea prin laser sangele fara seringa poate mai mergeam. Au de gand sa faca in viitor donatie de sange prin laser

| Mosotti a răspuns:

Eu am la cap ceva, doar cand simt acul ala bagat am o senzatie urata, nu as putea. Abia fac analizele, intreb "e gata?".
Pentru parinti as face o exceptie dar nu stiu cum ar fi. Poate sa iau ceva de anxietate inainte, nu stiu ce sa zic, asta daca nu conteaza ca e medicament in sange cand dau.

| Andrei200202 explică (pentru Mosotti):

Contează

| Mosotti a răspuns (pentru Andrei200202):

Mda, ai dreptate, e, incercam fara si vedeam, macar stiam ca as fi facut orice puteam pentru parinti.

| gemeni6226 a răspuns:

Nu,niciodata,si asa sunt anemica si mereu cu tensiune mica duminica chiar si dupa doua cafele am avut tensiunea f mica.

| RoCkKiD a răspuns:

Da
De obicei ok, dar s-a intamplat si sa-mi fie putina greata
450 ml e standard, e cam o cana
nu m-am simtit nicicum
nu te simti nici cum fizic, in 15 min esti ca nou.

| Cameliapantiru a răspuns:

Donez sânge în fiecare an cel puțin o dată, în unii ani chiar de două ori (nu se recomandă să donezi mai des de o dată la 6 luni).
Mă simt cam slăbită și amețită în ziua respectivă, dar nu foarte rău, ci suportabil. De a doua zi mă simt perfect. În ziua donării, mănânc bine/consistent, beau multe lichide (hidratarea e esențială), nu mai fac muncă fizică sau intelectuală pentru că nu am energia necesară (oricum se dă zi liberă în ziua donării, dar eu de regulă aleg să donez într-o zi de vacanță) și dorm mult.
Mă simt împlinită după o donație, pentru că eu iubesc să ajut oamenii (și animalele) cu tot ceea ce pot. Sunt tânără și sănătoasă, am sângele curat, sunt nefumatoare, nu consum alcool, nu iau medicamente decât foarte rar, deci sunt un donator ideal și ar fi trist să nu fac acest mic efort care poate dărui o șansă în plus la viață unor persoane aflate în situații limită.
Ca sfat: ar fi bine să mergi să donezi chiar acum, în timpul pandemiei. Toate centrele de donații din țară au declarat că începând cu 16 martie au avut extrem de puțini donatori, deși nevoia de sânge e la fel de mare ca în orice altă perioadă. Eu aș vrea să merg să donez, dar nu mai pot (am donat în primele zile ale lunii ianuarie), însă voi dona la începutul lui iulie (adică la 6 luni de la donația anterioară). E legal să mergi și acum la donații, vei completa pe declarația pe propria răspundere acest motiv, al donării de sânge.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Nu am fost împlinit pe niciun plan spiritual pentru că am făcut-o pentru bonuri de masa. laughing
Jumătate de litru, m-am bucurat că am scăpat după, mai ales că am o frică de ace/doctori și am leșinat de câteva ori când îmi lu-a sânge laughing. Noroc că au fost o asistenta drăguță care a început să mă complimenteze și să-mi ridice moralul, altfel mă c@cam pe mine.

| Andrei200202 explică (pentru anonim_4396):

Ok, n-am vrut sa aduc in discutie chestia cu bonurile de masalaughing) dar ca ti au dat?

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Da,de mai multe ori.
Amețită/slăbită.
Am nevoie de mai mult decât niște sange donat ca sa fiu împlinita pe plan spiritual.

| Konstantin2020 a răspuns:

450 ml îți ia. Dar se poate și 300 sau 350 dacă te văd ca ești slăbit, "leșinabil". Și beneficiezi de bonuri. Cu ceva vreme in urma dădeau 7 bonuri de 10 lei, acum nu mai știu. Și reducere 50% pentru o luna la STB și metrou.
Pe plan spiritual ești împlinit dacă beneficiezi tu de sânge. Și nu orice sânge. Sângele lui Hristos, Mielul fără pata a lui Dumnezeu care iartă orice păcat. El s-a jertfit pentru păcatele noastre.