| Yee a întrebat:

Bun, sa zicem ca ajungeti undeva la fundul unui put de fantana adanc. E noapte, intuneric, nu vedeti nimic in jur. Nu puteti astepta pana dimineata. Ati risca sa va catarati pe intuneric sau ati gasi o metoda ingenioasa de scapare?

12 răspunsuri:
| aditimus a răspuns:

Trebuie sa iesi cat mai repede afara insa ai putea supravietui si deasupra apei, nu uita orice put are ecou si cateva strigate in noapte ar fi de ajuns sa te gaseasca cineva.

| siriusblack98 a răspuns (pentru aditimus):

Ceea ce ai spus tu mi-a amintit de putul din curtea cimitirului din satul meu. Iti dai seama cum ar fi sa auda unii tipete dintr-un astfel de put la miezul noptii?! Sa dea naiba daca ar veni careva sa te ajute.

suntserios
| suntserios a răspuns:

Sunt multe variabile in joc... sunt ranit? e ingust incat sa ma pot catara? e adanc? ca una e sa cazi de la 30m, alta de la 3

sadrian46
| sadrian46 a răspuns:

Am făcut alpinism de performanță, trasee de concurs.
Cățărare nocturnă la liber, fără asigurare, moarte sigură.
Nu există nici un sau.

| Yee explică (pentru sadrian46):

Tare, as dori si eu sa practic ceva asemanator, dar cand oi avea buget.

| sadrian46 a răspuns (pentru Yee):

Nu recomand. M-am supus singur la riscuri mortale, ceea ce acum nu aș face.
Dar nu este necesar ca să fii fericit la munte să ajungi pe Everest.
Sunt trasee minunate pentru a fi fericit cu riscuri mai mici. Regulament de supraviețuire.
Să te orientezi. Cum te păstrezi, așa te ai.

| NoTurbinaNoGood a răspuns:

Ce metoda ingenioasa de scapare? Un put este o borta in pamant, cu inele de beton. Doar nu crezi ca a pus careva lift, elicopter sau telefon de urgenta pe fundul lui.
Mi-as folosi toata forta pentru a ma catara spre suprafata, fie ca vad ceva, sau nu. La cum ma cunosc, nici macar nu as striga dupa ajutor, daca stiu ca nu era nimeni in zona.

| Drimmero a răspuns:

Nu vad cum as scapa din asa ceva...sa ma urc e imposibil, raman blocat fiind spatiul foarte mic, dar vorbim si de cativa metri adancime, iar jos dau de apa care nu se stie cat de adanca e, cel mai probabil as muri asfixiat, e imposibil sa iesi de acolo, mai repede mori de inima facand atac de panica.

| Celcestietot a răspuns:

Depinde si de diametrul putului, de distanta pana la suprafata si de unde se afla (ca si locatie). Daca este unul convenabil, bunicel de catarat, as risca, m-as catara, as iesi ca in Rings laughing

| siriusblack98 a răspuns:

Cum vine asta ''fund de put de fantana''? Put si fantana sunt sinonime.Nu lucruri distincte. Nu trebuie sa fie noapte pentru a fi intuneric intr-un put.Este oricum bezna acolo si pe timp de zi. ''Ati risca sa va catarati pe intuneric sau ati gasi o metoda ingenioasa de scapare?'' n-ai cum sa te cateri din asa ceva decat daca iti arunca cineva o franghie.

| Yee explică (pentru siriusblack98):

Partea cu "putul de fantana" ai dreptate, dar am specificat ca e intuneric pentru a nu iti da seama cat de adanc este de fapt si cat mai ai pana la iesire. Intrebarea a fost mai mult pentru a vedea cat de multi ar accepta sa se riste intr-o urcare imposibila.

| AmFostOdataEuOBaba a răspuns:

Sunt mai fricoasă de fel așa că poate aș decide să mor, nu știu.