| natalianaty00 a întrebat:

Credeti ca varsta de 16 ani jumate este potrivita pentru primul contact sexual la o fata? Sunt adevarate riscurile care se spun despre un fel de cancer? Riscurile se intampla daca baiatul nu este protejat? Sunt adevarate vorbele care se spun ca o fata se schimba la corp? Va rog sa imi raspundeti la toate intrebarile care le am pus aici daca va este usor. Multumesc

Răspuns Câştigător
| AlexandraM888 a răspuns:

In 1 rand trebuie sa te gandesti foarte bine daca vrei sa o faci pentru tine sau pentru el! 2 la mana sa iti incepi viata sexuala acum, indiferent ca folosesti sau nu protectie nu e bine pentru corpul tau! Intotdeuana sa faci sex cu prezervativ te protejeaza de absolut orice, virusul HPV se transmite si cu prezervativ atunci cand partenerul are negii specifici si e de ajuns orice contact cu pielea! Inainte sa iti incepi viata sexuala daca tot vrei du-te la medicul de familie si vaccineaza-te impotriva hpv, ai 16 ani cu atat mai bine si fa sex doar protejat! Sa NU ai incredere in barbati NICIODATA cand iti spun ca ei au facut-o doar protejat si ca te poti culca linistita cu ei si fara prezervativ! Barbatii mint intotdeuana cand vine vorba de prezervative, nu le place sa le foloseasca si ei sunt responsabilii purtatori majoritatii bolilor care se manifesta numai la femei! Lor nu le pasa in general de ceea ce transmit pentru ca la ei nu se manifesta dar noi femeile ne putem proteja pe noi insine folosind protectie! Fa-o cu cap!

8 răspunsuri:
| Dariusuu a răspuns:

Vrei să te grăbeşti?

Ai doar o viaţă, fii deşteaptă. Riscul să faci cancer de col uterin este mult mai mare dacă îţi începi viaţa sexuală la o vârstă fragedă.
La 18 ani e potrivit, aşa că mai aşteaptă puţin.

| Seepty a răspuns:

Nu vei face niciun cancer doar in cel mai rau caz vei primi virusul HIV(SIDA), dar eu mai bine iti recomand sa o incepi la 18 ani si sa o faci protejat pentru binele tau si a ei.

| natalianaty00 explică (pentru Seepty):

Buna din nou. App sunt fata. Poti sa iei si virusul acela chiar daca baiatu este protejat cu prezervativ? Din cate am citit eu si din cate vad in viata pana si fetele de 14 ani au facut-o si sunt bine mersi. Eu am am avut ciclul de o varsta foarte mica, de la 9 ani nu mint jur! Sunt cu iubitul meu de 8 luni si ma gandesc ca la anul ( Anul asta implinesc 16 ani) ca sa am primul meu contact. Iubitul meu e cu 5 ani mai mare ca mine dar ma inteleg foarte bine cu el ma respecta mi a ziis cand o sa fiu pregatita sa ii spun. El a mai avut o relatie sexuala doar odata. Nu stiu ce sa fac chiar imi doresc asta.

| natalianaty00 explică (pentru Seepty):

Buna. Sunt fata nu baiat. Ma inteleg extrem de bine foarte bine cu iubitul meu. E cu 5 ani mai mare ca mine. Eu vreau sa imi incep viata sexuala cand o sa am 16 ani jumate, o sa fiu deja in drum spre 17 ani. Daca iubitul meu este protejat cu prezervativ exista vreun risc? Adica eu am vazut si stiu multe fete care au facut-o si sunt mai micute ca mine si sunt bine mersi fara nici o problema. Are vreun rol cuclul fetelor? Eu am ciclul de la 9 ani jur. Iubitul meu a mai facut treaba asta cu o alta fata si a fost protejat.

| natalianaty00 explică (pentru AlexandraM888):

Are vreo legatura ca eu am ciclul de la 9 ani? Crede-ma am cea mai mare incredere in iubitul meu pentru ca mia demonstrat mereu ca e de treaba. Stiu ca a folosit prezervativ pentru ca suntem foarte deschisi serios. Dar spune-mi este bine sa o faci la 16 ani jumate, protejat? Eu cu sanatatea mea sunt foarte bine nu am nici o problema ( Doamne fereste) Si el la fel nu fumeaza nu bea este bine cu sanatatea lui si el.

Are vreo legatura ca eu am ciclul de la 9 ani? Crede-ma am cea mai mare incredere in iubitul meu pentru ca mia demonstrat mereu ca e de treaba. Stiu ca a folosit prezervativ pentru ca suntem foarte deschisi serios. Dar spune-mi este bine sa o faci la 16 ani jumate, protejat? Eu cu sanatatea mea sunt foarte bine nu am nici o problema ( Doamne fereste) Si el la fel nu fumeaza nu bea este bine cu sanatatea lui si el.

| AlexandraM888 a răspuns (pentru natalianaty00):

Dupa cum ti-am spus si mai sus daca vrei sa o faci fa-o, dar NUMAI protejat, sexul nu prea tine de sanatate, poate fuma poate bea etc, sexul tine de hormoni! Nu iti imagina ca este ceva super mega wow, poate o sa iti para rau dupa ce iti incepi viata sexuala sau peste ani o sa regreti ca ti-ai inceput-o la 16 ani! Trebuie sa te gandesti la tine si numai la tine, nu la prietenul nu la ce vrea el, ci la ce vrei tu cu adevarat! daca cu adevarat vrei sa faci sex la 16 ani atunci e decizia ta!

Pai daca eu vreau sa o fac de ce sa imi para rau? Poate daca nu o sa imi placa da o sa imi para rau dar daca o sa imi placa nu are de sa imi para rau si nu am de ce sa regret mai ales daca o fac cu persoana care am ceva serios cu ea si daca am incredere in persoana aia.

| AlexandraM888 a răspuns (pentru natalianaty00):

In 1 rand trebuie sa te gandesti foarte bine daca vrei sa o faci pentru tine sau pentru el! 2 la mana sa iti incepi viata sexuala acum, indiferent ca folosesti sau nu protectie nu e bine pentru corpul tau! Intotdeuana sa faci sex cu prezervativ te protejeaza de absolut orice, virusul HPV se transmite si cu prezervativ atunci cand partenerul are negii specifici si e de ajuns orice contact cu pielea! Inainte sa iti incepi viata sexuala daca tot vrei du-te la medicul de familie si vaccineaza-te impotriva hpv, ai 16 ani cu atat mai bine si fa sex doar protejat! Sa NU ai incredere in barbati NICIODATA cand iti spun ca ei au facut-o doar protejat si ca te poti culca linistita cu ei si fara prezervativ! Barbatii mint intotdeuana cand vine vorba de prezervative, nu le place sa le foloseasca si ei sunt responsabilii purtatori majoritatii bolilor care se manifesta numai la femei! Lor nu le pasa in general de ceea ce transmit pentru ca la ei nu se manifesta dar noi femeile ne putem proteja pe noi insine folosind protectie! Fa-o cu cap!