| Jeguldesubunghii a întrebat:

Bună dimineața!
Mi-am adus aminte de o discuție vu partenerul meu legat de prietenii. Eu susțin și în ziua de azi că toată lumea poate să împrietenească cu toată lumea indiferent de sexul/genul lor și că nu ar trebui să fie pe mentalitatea că dacă un băiat să împrietenește cu mine automat vrea ceva amoros or something like that. El nu prea e de acord cu astfel de prietenii, e puțin gelos și nu-mi place... El este de acord doar dacă vorbesc cu tipi din oraș sau în locuri în care lucrez cu ei sau în grupuri, să nu mă văd cu persoana respectivă dacă nu e și el de față. Putem să avem prieteni comuni dar și prieteni separați, nu? În fine, l-am întrebat dacă aș fi fost atrasă și de fete mai aveam voie să vorbesc cu oameni, el a spus că s-ar despărți de mine dacă eram bisexuală și vorbeam cu toate persoanele într-un mod amical. Eu consider că dacă sunt atrasă de un gen asta nu înseamnă că mă îndrăgostesc de toate persoanele dacă vorbesc, dacă spun cât de șmecher îi stă părul, ce faină e poza sau dacă fac caterincă. Dacă zic unei fete același chestii nu e același lucru, amical? De ce Oamenii reacționează diferit când dăm același complimente, fără flirt sau intenție romantică/ sexuală la două persoane de sex opus? Pare că nu are încredere în mine. Ce părere aveți?

3 răspunsuri:
| StoicAnalysis a răspuns:

Daca nu intelegi cum gandeste un baiat/barbat, nu are rost sa tragi ipoteze de genul. Ceea ce mentionezi tu sunt utopii pe care le vezi in filme si seriale marca Disney.

Adica, eu unul sunt de acord cu tine pana intr-un punct.
Daca esti femeie singura, poti sa stai cu cine vrei tu si cu cati baieti vrei, daca vrei prietenie. Insa noi barbatii/baietii, majoritatea dintre noi ( exceptii fiind homosexualii, sau cei indisponibili ( desii, si aici e cu du-te-vino), cand stam cu voi, avem in minte macar un sambure din ideea de a fi impreuna cu voi. Si daca vreodata se iveste o ocazie, sa profitam de acea ocazie de a fi cu voi ( in sensul romantic ). Asa functionam noi, nu prea ai tu de ales ca femeie in treaba asta.

Daca esti impreuna cu iubitul/sotul, trebuie sa tii cont de aspectul mentionat de mai sus. Mai ales daca arati bine. Partenerul tau, are tot dreptul sa se simta putin ingrijorat atunci cand vede ca tu stai mai mult cu baieti decat cu fete ca prieteni. Pentru ca si el stie la randul lui, ca un barbat are aceeasi gandire ca si el atunci cand te-a combinat pe tine.

Tu ca femeie poti avea prieteni barbati, dar maxim la stadiul de cunostinte/amici. Mai mult de atat nu. Pentru ca daca un barbat este frecvent in legatura cu tine, mai devreme sau mai tarziu, cand vei fi intr-o ipostaza intima ( din intamplare ) cu el, acesta va profita de ocazie si isi va incerca norocul.

| FreddieM a răspuns (pentru StoicAnalysis):

Am vrut sa zic și eu ceva, dar bai frate, ai dat un răspuns perfect, felicitări. Alte răspunsuri nici nu mai sunt necesare. Sunt total în asentimentul tau.
Cheers

| paletedestele23 a răspuns:

Sincer mi se pare deja dus la extrem toată treaba asta că dacă ești fata și ești într-o relație, atunci nu mai poți avea relații amicale cu alți băieți. Adică hai să fie sinceri și să o luăm logic, și noi că fete am putea zice aceleași lucru în cazul băieților și să zicem că tu ca băiat/bărbat dacă ești într-o relație cu o fată, de ce mai ai alte prietene fete, că vrei să ai opțiuni nu?
Și până la urma se vede care este interesul principal, dacă băiatul/bărbatul vrea doar s*x cu fata. Nu cred că o relație se rezumă doar la momente intime și atât.
Deja e o problemă de gelozie dacă nu poți avea alți prieteni ca fata că nu îi place ăluia.