| bunnysweet a întrebat:

Imi puteti spune cum pot scapa de durerea din suflet... durere care incet incet simt cum ma lasa fara puteri, fara dorinta de a mai trai...
Durerea aceasta imensa o simt de trei ani, de cand m-a parasit sotul pentru o alta femeie... iar acum dupa trei ani doreste divortul.Eu nu doresc acest lucru, nu pot sa-i las sa-si construiasca fericirea peste suferinta si durerea mea.
Iar cu trecerea timpului jignireile lui dor tot mai tare.
Va rog sa ma ajutati cu un sfat...
Va multumesc!

Răspuns Câştigător
| Vizitiul a răspuns:

Sarut mana, doamna. Sincere regrete pentru situatia dezagreabila care va abunda de o buna bucata de vreme.
Imi pare rau sa o spun, dar durerile sufletesti nu se pot vindeca numai prin fericiri sufletesti. Si, ma tem ca nici atunci in totalitate, pentru ca intervine "aducerea aminte". Anumite chestii, care isi pun amprenta in trecut, isi vor face prezenta si-n actualitate. Uitarea definitiva n-o sa aiba loc niciodata, si nu vreau sa va pierdeti speranta din cauza asta, ci sa va ambitionati pentru a cicatriza rana.
Chiar nu-i cazul sa critic, si nici nu intentionez asta, dar mi se pare putin deplasat sa va ganditi la moarte in momente de cumpana. Va puteti gindi cum sa iesiti din ele, si nu la metode posibile de scapare. Am inteles ca sotul dumneavoastra v-a parasit gratie altei femei. Asta denota ca nu va mai doreste de nicio culoare. Foarte bine, acordati-i divortul si la revedere. Credeti ca un astfel de om merita osteneala? N-a fost suficient ce-a facut pana in prezent? Doriti sa va tachineze in continuare, sa va priveze de liniste? Respectul si fericirea sunt doua chestiuni la care orice femeie are dreptul. Doar dumneavoastra puteti lupta pentru ele. In prima faza acordati-i divortul. Ce folos sa mai fiti legata de un om sarcastic? Ce folos sa pierdeti ani din viata duelandu-va cu el? Nu merita, credeti-ma. "Nu are sens sa gesticulati unui sofer care nu doreste sa va primeasca in masina."
Am inteles ca nu doriti sa acordati divortul datorita faptului ca-si va construi fericirea pe suferinta si durerea dumneavoastra. Am inteles ratiunea, dar nu sunt de acord. De ce? Pentru ca razbunandu-va pe respectivul o sa decadeti din punct de vedere moral, o sa tindeti spre "ieftin". Incercati sa va obisnuiti cu ideea ca viata pedepseste fiecare in parte, in diferite feluri. Nu trebuie sa actionati. Trebuie sa va modelati viata in continuare! Mult succes in a lua o decizie! Sarut manahappy.

12 răspunsuri:
| Razvan a răspuns:

Ba da o sa il lasi.Pentru ca orgoliul tau va triumfa la un moment.Nu exista lacate pentru a lega un om care nu te mai iubeste. Daca nu ii dai divortul iti maresti constient durata suferintei. El si-a gasit fericirea. Tu ce mai astepti? Viata e prea scurta sa o pierzi plangand si sa porti ranchiura unui om care candva l-ai iubit

| Barajag a răspuns:

Iti cunosc durerea sufleteasca, ne punem intrebari:de ce mi s-a intamplat tocmai mie? Insa trebuie sa te gandesti si la tine, nu numai la un barbat care nu te-a respectat si a dat cu piciorul unei casnicii.Iti poti relua viata imediat dupa divort asa cum a spus si dl@Coios (ii sustin cele spuse). Eu incerc sa trec peste durerea care ma apasa de 4 ani, am reusit sa trec peste jignirile care mi s-au adresat, nu ti-a vazut adevarata fata? Ti-o va vedea peste cativa ani si va regreta, iar tu ii vei intoarce spatele cu demnitate.Aceasta suferinta pe care o ai, numai tu o poti invinge, cum? Cu fruntea sus si optimism.Bafta!

| yoyodedeea a răspuns:

Treci peste. a fost. s-a dus.nu moare nimeni(asta daca nu insisti)...sunt destui. undeva acolo e unul si pentru tine.aia e. n-a fost sa fie el.fii si tu mai optimistahappy
:*

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Trebe sa lupti sati revi sati traiesti viata dai divortu si scapate de el nu te merita o saati gasesti pe altcineva care o sa te faca fericita si eu am trecut prin asta stiu e greu dar acum am un sot cred ca dumnezeu mi la trimis fi tare si uital nu te merita

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Eu va inteleg doamna si eu trec prin acelasi moment sint impreuna cu sotul meu de 14 ani l-am iubit dar eu nu m-am simtit nici odata iubita acum traieste cu altcineva si imi spune sa plec ca vrea sasi traiasca viata ca nu ma mai vrea dar eu tot il iubesc ma doare sufletul nu il mai simt de durere dar intr-o buna zi ma gindesc ca dumnezeu ma va ajuta si asi dori sa treaca si el prin ce trec eu

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Draga durerea nu o vei depasi decat cand vei avea curajul sa spui ca meriti langa tine un barbat care sa te pretuieasca. Sfaturile se dau usor insa este mult mai greu sa practici. Am si eu peste un an in care plang zilnic, acum am divortat, durerea este si mai mare.insa incerc sa inteleg ca merit un alt om langa mine, merit sa fiu si eu iubita, ingrijita, inteleasa si apreciata.In aceasta noapte am prins curaj, mi am dat seama ca numele care l am purtat atat d emulti ani ma tine inca dependenta de el, pe langa faptul ca inca il iubesc. Insa a aparut o licarire in sufletul meu.in cateva zile trebuie sa mi soseasca actele dupa divort. sper din suflet ca atunci cand cu adevarat nu o sa ma mai semnez cu numele de casatorie, cand nu o sa i mai port numele pe buletin si permis, cand nu o sa i mai port inca numele pe ecusonul de servici, sa constientizez ca da...este un nou inceput. Din prea marea iubire m am milogit zilnic dupa divort sa se intoarca la mine. dar cred ca in aceasta noapte Dumnezeu mi a dat o mica speranta... o sa mi continui viata, o sa uit durerea, o sa accept in mintea si sufletul meu ca intr-adevar totul a luat sfarsit. Atat timp cat ne tinem legat de trecut numai pentru ca noi am iubit sincer.ne distrugem pe noi si copii nostri. Scumpa mea, sper sa trecem peste caeasta durere, daca vezi ca el nu te mai vrea, fii convinsa ca exista si pentru tine un barbat care sa te aprecieze. iar atunci cand privim in timp peste durerea noastra o sa zambim si o sa multumim ca am trecut cu bine peste crunta tacere.
Asa se numeste una din creatiile mele literare de pe blog Crunta taere. Iti recomand cu cakdura blogul meu, insa cu siguranta acolo o sa descoperi o femeie care iubeste dar sufera mult.
avramutza1.blogspot

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

DURERA DIN DRAGOSTE TE USUCA RAZVAN are dreptate daca nu te mai iubeste de ce sa stea langa tine sa-l vezi cum pleaca la... cealalta eu iubesc de 8 ani acelasi barbat si tot nu-mi trece stiu ca el nu ma iubeste el este fericit poate ca IUBESTE dar eu nu pot desface nodul care imi tine sufletul legat nu te umili lasa-l sa plece si asa suferi dar cel putin el nu te vede ZAMBESTE CAND EL ESTE IN PREAJMA CHIAR DACA ATUNCI CAND ESTI SINGURA PLANGI EU ASTA AM FACUT IN ULTIMUL AN DAR TOT MA DOARE

| dfgjhgdsajhd a răspuns:

Da am

Da pot sa iti raspund

Da am

Acesta poveste ma intristeaza foarte mult si am sa incer sa va raspund

| syasyrys a răspuns:

Intrebi cum poti scapa de durerea din suflet? Cred ca tu singura ar trebui sa gasesti un raspuns, nu sa-l cauti aici... leac pentru durerea ta nu ai sa gasesti aici, ci in tine! Tu singura te poti vindeca, cat mai ai timp! Ai lasat durerea sa te copleseasca si nici nu cred ca ai facut nimic sa scapi de ea.Sincer,cred ca te-ai complacut in starea asta, cred ca ti-ai plans singura de mila in acesti trei ani.Nu pot concepe ca poti inca sa iubesti un om care te-a parasit pentru o alta femeie. Oare ce este in capul tau? Oare crezi ca tu nu poti fi iubita de un alt barbat care sa te merite cu adevarat? Crezi ca nu exista si pentru tine cineva pentru care sa incepi sa traiesti? Exista! numai ca tu nu vrei sa-l vezi inca... tu deocamdata, esti ocupata sa-ti "lingi"ranile!