| elenavalentina776 a întrebat:

Bună, știu ca suna banal însă am o teamă foarte mare.
La mine de ceva timp canta cucuveaua…canta in dreptul geamului, poate pe poarta stă și pe casa. Teama mea este următoarea,dacă mor? Dacă moare tata sau iubitul? Când închin locul dinspre care se aude ca ar cânta parcă se oprește brusc…imi e frica,lumea in care trăim e așa crudă,sunt foarte speriată,nu-mi doresc sa fiu luată peste picior,mi-e frică de moarte, nu vreau sa mor, nici eu, nici tata și categoric nici iubitul meu.

Răspuns Câştigător
| doctorandus a răspuns:

Mecanismul corelatiei era urmatorul: la capataiul unui muribund se aprindea o lumanare (pe vremea cand nu exista iluminat public). Lumina lumanarii atragea insectele. Insectele atrageau cucuvele. Cucuvelele cantau, pe urma ala murea, iar lumea a asociat cantecul cucuvelei cu moartea, fara sa inteleaga cauzalitatea acestui fenomen.

11 răspunsuri:
| darrio2007 a răspuns:

Se pare că iubitul este cel mai important pentru tine. Las-o in pana mea de cucuvea, este doar o superstiție.

suntserios
| suntserios a răspuns:

Și uite așa in loc să petreci timp ci cei dragi preferi sa îți pierzi timp din viața chinuindu te cu o prostie de superstiție din popor

| GabiDumitrescu a răspuns:

Toti murim mai devreme sau mai tirziu. Important e sa nu fim timpiti si sa mai si gindim. Ce faceti voi pentru a scade sansele unui deces timpuriu? Faceti sport? Mincati sanatos? Discutati intre voi despre ce simtiti si ce doleante aveti unii fata de altii sau lasati conflicte latente sa mocneasca? Cascati ochii cand treceti strada sau tot cu nasul in telefon ca multi altii? Despre asta e vorba, nu despre o pasare care cinta pe linga casa ta...

| johnnny123 a răspuns:

Dacă era un cocoș în loc de o cucuvea te mai speriai?

| Cipi1212 a răspuns:

Cucuveaua este o pasăre obișnuită. Probabil că este o sperietoare din bătrâni.

| gllopel a răspuns:

Serios? Te crezi nemuritoare? Toti murim la un moment dat.
Cat despre cucuvea, la mine in cartier are una cuib de cativa ani. Canta mereu. Si inca nu a murit nimeni pe aici, nici macar vreun batran.
Canta si ea sa nu taca. Pe logica asta, ar trebui ca nici oamenii sa nu vorbeasca.
Si vrei sa nu fii luata peste picior cu astfel de superstitii?

| MercyAngel a răspuns:

Eu cred că este doar o superstiție. Știu că te sperie și îți dă o senzație de neliniște. Roagă-te seara înainte de culcare și citește Psalmul 91 pentru protecție.

| anonim_4396 a răspuns (pentru MercyAngel):

Tu combați o superstiție cu altă superstiție? happy

| denisshx a răspuns:

E doar o pasăre. Nu te mai stresa din cauza unor povești vechi.

| Peli75 a răspuns:

Este o superstiție. Dacă s-a întâmplat să moară cineva vreodată după ce a cântat cucuveaua, a fost o simplă coincidență. Superstițiile nu sunt adevărate