| BrokenAngels a întrebat:

Bună TPU, cu toții știm povestea La cireșe, de Ion Creangă. Întrebarea mea este cum de avea acea femeie cânepă, în care Ion a și căzut. Nu era ilegal?

10 răspunsuri:
DoarBogdan
| DoarBogdan a răspuns:

Nu era. Dar imi place cum gandesti laughing

| Freya1 a răspuns:

Atunci inca se prelucau hainele si alte lucuri cu ea.Nu se gândea nimeni sa o faca drog, oameni aveau in minte sa se descurce, sa muncească și să poată trăi nu sa bage porcarii in ei si sa moara cand aveau atata munca, atâția copii...

| Dismally a răspuns:

Nu era, avea si bunica-mea canepa laughing Era peste tot la tara. Totusi nu trebuie sa confunzi canepa cultivata pentru seminte si fibre textile cu canepa indiana... sunt diferite si cea de la noi nu era buna de fumat big grin

| CodrutElian1990 a răspuns:

Unele mame dadeau "țoc" copiilor de țâță ca sa doarma si sa poata lucra. Ce era ăsta? Intr-un colt de batista se punea samanta de canepa sfarmata amestecata cu zahar si udata. de cele mai multe ori in gura, pe care-l dadeau copiilor ca pe o suzeta. Pe langa asigurarea unui gust dulce, acest lucru, datorita samantei de canepa se constituia in somifer.

| tup3u a răspuns (pentru CodrutElian1990):

Eu am auzit că le dădea semințe de mac, acum nu știu, n-am încercat niciunele

| CodrutElian1990 a răspuns (pentru tup3u):

Da, si de mac.

| TamplaruAnisoara a răspuns:

Cânepă era cultivata de fiecare familie la tara. Din ea se confecționa îmbrăcăminte si lenjerie de pat. Toate femeile știau tot procesul tehnologic de la însămânțare, recoltare si pana sa fie țesută in război. Ce ați face daca ar mai reveni acele vremuri? Trebuia toarsa si se foloseau la tors femeile si cu gura, nu numai cu mâinile. A fost o viață grea, dar nu a murit nimeni din asta. Si aveau o ocupație. Nu era nimeni depresiv pe vremea cânepii.

| MPersephone a răspuns:

Pe timpul ala inca nu era ilegal. Canepa se folosea si la diferite tesaturi. Bune timpuri...

| tup3u a răspuns:

Cânepa e drog?

| Ggpen a răspuns:

Nu. Exista cannabis sativa(textila) si cannabis indica(cea la care te gandesti tu). Prima are CBD(nu are efect psihoactiv), a doua are CBD si THC(are efect psihoactiv). Mergi la farmavie si poti cumpara ceai de canepa sativa precum si seminte penteu consum :-)