Daca mananci pana in maxim 2 oua pe zi nu e nici o problema. Nu stiu de ce mi-e greu sa cred ca cineva manaca atatea oua pe zi si nu vrea sa iasa din programul asta. baiatul respective are un scop de face asta. Probabil le mananca putin fierte, mai mult le bea. In cazul asta este pentru aportul de proteina daca baiatul face sport si are nevoie de proteine. In rest in mod normal nu trebuie sa existe regula sa mananci un numer de oua pe zi. Poate 3 zile pe sapt manani 2 oua, alta zi nici unul, apoi cealalta zi 3 deci nu trebuie sa ai un numar de oua pe zi. Ultimele studii demonstreaza ca ouale chiar daca sunt administrate zilnic 1-2 oua fara exagereari, nu dauneaza organismului.
Medicii spun ca "cica este bine sa consumi 2-3 oua per saptamana, desi eu personal consum 3-4 oua per zi (din 2 in 2 zile) pentru ca tin o dieta slaba in calorii, cu putine carbohidrati si multe proteine. Oricum stiu ca nu este bine sa consumi mai mult de 10 oua per zi.
Poate fi sanatos daca manaci doar unul - doua. 15 oua pe zi este exagerat de mult,