100 % te muti la taranoaia si îți cultivi SINGUR! Tu știi cate chimicale bagi in legume, in hrana puilor sau la porc!
Nici in rude, prieteni sau țărani NU MAI poți avea încredere in ziua de azi. Tot ce găsești tu la magazinele menționate = OTRAVA frumos ambalata si cu marketing bine făcut! Dacă ai merge intr-o fabrica de lactate sau mezeluri sa vezi ce baga in ele ti-ar pieri cheful pe loc!
Ia dom-le de oriunde, doar să fie in termenul de garanție (știi tu, data aia inscrisă cu caractere mici pe ambalaj)
Fix din asta am ajuns la URGENTE acum 2 zile. CASCAVAL normal in termen fara reduceri.
Acum trebuie sa mai iau antibiotice pentru inca 8 zile.
Eu cred că îi fi avut tu nenorocul să dai de ceva... deși dacă analizezi ce ai mai făcut atunci, poate iți amintești dacă te-ai spălat pe mâini sau nu, dacă ai atins vreun animal, dacă ambalajul era bla-bla-bla...
Lapte, oua, brinza fresh cum zici, poti sa ai doar daca ai tu gaini, vaca, faci tu si ai.
Dar uite iti dau o idee. Branza poti sa faci tu, nu trebuie neaparat lapte fresh, ca oricum trebuie sa il tii sa se inchege cateva zile, asa ca poti avea branza fresh.
Asta daca iti place branza fresh. Cele mai bune sortimente de branza nu is alea fresh, is alea mai invechite.
Legat de lapte, poti cauta in zone unde vin oameni care au animale si vind lapte, dar daca ai stii in ce condiții tin laptele alea, iti zic eu, nu tiar mai trebui o sa spui cumperi de ala pasteurizat de la supermarket.
Hai sa mai iti zic inca ceva. Vrei lapte fresh da? Si cu laptele fresh ce faci? Il fierbi corect? Exact asta se vinde la market lapte pasteurizat, deci ceva mai bun ca laptele tau fiert.
Nu sunt oameni care sa bea lapte crud de la vaca direct, si aia la tara fierb laptele.Prin fierbere la 100 de grade se pierd mult mai multe microrganisme benefice decat daca se pasteurizeaza, asa cum este laptele de la market.
Oua proaspete, aia da, alea ar fi bune sa fie cit mai proaspete, dar cit de proasptete sa fie? Si taranii aia care vin cu oua sa le vinda, nu au toate de o zi, ca nu au ferme de gaini.
Dar ouale is bune oricum si dupa cateva zile, chiar daca ai avea gaini iti garantez ca nu ai minca zi de zi doar oua de o zi, e logic.
Ca urmare din cate observi, te lasi pagubas de oua, lapte, branza proaspata, cumperi de la magazine.
Chestia este ca multe produse sunt si masluite, mai ales in Ro atit cele autohtone cit si cele din import, ca asa is romanii accepta orice **** de la altii, si local cauta sa se insele unu pe altul
Asa ca daca vrei ce spui, te muti la casa, iti cumperi gaini, o sa ai oua proaspete de la tine din curte, vaca nu prea poti, dar poate o sa ai ceva vecini cu vaci si uite asa o sa ai si lapte proaspat.
Brnza buna este aia veche, cu cit mai veche cu atit mai buna, dar si mai scumpa.
Daca vrei branza de asta gen cas sau branza dulce, faci tu, cumperi lapte faci branza fresh cum cauti, este usor, simplu nu-ti trebuie cine stie ce materiale sau cunostinte.