| JustArmy a întrebat:

De foarte mult timp caut raspunsul la o intrebare, si nu doar eu, cred ca toata lumea. Oare este bine sa ne ascultam inima? Putem avea incredere in ceea ce ne spune?

Răspuns Câştigător
| Dariusuu a răspuns:

Inima nu respectă reguli, aşa că uneori este mai bine să ne ascultăm şi raţiunea nu doar inima.

Ce ştie inima despre raţiune? Cam ce ştie şi raţiunea despre sentimente.

10 răspunsuri:
| neutrino a răspuns:

Inima cere, capul selecteaza.

| cristimihailov a răspuns:

A iti asculta inima conteaza 100%.
De asemenea conteaza ca sperantele, dorintele tale precum si rationamentul, sa nu intunece ceea ce inima iti spune.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Uneori DA alteori NU.
Cel mai bine este sa ne bazam si sa luam decizii atat cu inima cat si cu capul nu doar cu UNA din cele doua!

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Inima-i o mincinoasă. Eu mă înţeleg cel mai bine cu ficatul. El e mereu sincer. Şi rinichii sunt foarte comunicativi, însă uneori pot fi cam rigizi.

| JustArmy explică (pentru anonim_4396):

Ai mare dreptate. Cred ca asta este concluzia la care am ajuns si eu si incep sa cred cu tarie ca aceasta este cea mai corecta.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Dar tu ce-ai in loc de inima, o multifunctionala?
Ca in afara de pompatul sangelui, stiam ca inima nu prea mai are o alta functie. N-are neuroni ca sa gandeasca si gura ca s-o asculti.
Unde erai la orele de anatomie?

Sarcasmul tau este toatal inutil. Cred ca medicina pe care o practic dragul/draga mea m-a invatat mai multe decat orele tale de anatomie. Multumesc pentru efortul depus la scrierea raspunsului, ca pentru inutilitatea sau inteligenta lui nu-ti pot multumi.

| anonim_4396 a răspuns (pentru JustArmy):

Si daca tot cunosti cum stau lucrurile, de ce lasi de inteles ca inima gestioneaza sentimentele?
Esti un caz diferit, da sunt multi care sunt convinsi ca omul simte chestii cu inima.

Am folosit sensul figurat. Ma gandeam ca nu era nevoie sa detaliez pentru ca se va intelege ce doresc. Nu pun intrebari aici ca, in acelasi timp, sa explic oamenilor anatomia si fiziologia inimii propriu-zise.

| Agnesia a răspuns:

Ai dreptate. Nu esti primul care cauta raspuns la aceasta intrebare. Dar eu stiu precis, 100%, ca trebuie sa ne ascultam inima. Dar sa nu excludem si mintea. Avem nevoie si de ajutorul ei. Dar sa stii ca in cele mai grele momente ale vietii (casatoria, venirea pe lume a unui omulet, invingeri, moartea etc.) mintea nu te va ajuta. Dragostea - se simte cu inima... Noi toti simtim cu inima.