Întrebare recomandată | IL0VEDINER0 a întrebat:

Buna. Voi cum va vindecati dupa decesul unei persoane dragi?
Anul trecut prin august a murit o persoana foarte importanta din viata mea, de a atunci, am intrat intr-un fel de " depresie".
Am reusit sa ies pana la urma din acele stari, reusesc sa imi traiesc viata la fel ca inainte, reusesc sa imi distrag atentia de la tragedie insa am momente in care imi amintesc brus si sincer, doare ca naiba. Da, am fost la psiholog si etc, cu ajutorul acesta am reusit sa ies din niste stari care nu ma lasau nici macar sa imi traiesc viata norma insa am momente cand ma apuca dorul.

4 răspunsuri:
| mentholinks a răspuns:

Nu ai ce face, timpul va face sa fie mai usor. Asa e cand tii foarte mult la cineva, greu il uiti. Poti sa te consolezi cu faptul ca iti va veni si tie randul si va veti reintalni pe lumea cealalta.

| Xena20 a răspuns:

Gândește-te că persoana draga e bine acolo unde e și că va veți revedea la un moment dat. Iar până atunci îți poate da semne prin vise, roagă-te să primești semne de la ea și vei primi.

| Pacientul0 a răspuns:

Îmi pare rău pentru pierderea ta. Ce simți e absolut normal și mulți trecem prin asta când pierdem pe cineva drag. Chiar dacă viața merge mai departe și reușești să-ți trăiești zilele, dorul și momentele de tristețe pot reveni oricând, uneori chiar și după ani.

Fiecare se vindecă în felul lui, dar câteva lucruri care ajută:
- Să vorbești despre persoana pierdută, să-ți amintești momentele frumoase, chiar dacă doare.
- Să accepți că dorul nu dispare complet, dar cu timpul devine mai ușor de dus.
- Să te lași să plângi sau să fii trist(ă) când simți nevoia, fără să te judeci.
- Să te ții de lucrurile care îți fac bine: prieteni, hobby-uri, activități care te relaxează.
- Să ceri ajutor când simți că e prea greu (cum ai făcut deja, mergând la psiholog – ceea ce e foarte bine).

Nu există un „vindecat complet", ci doar momente mai bune și momente mai grele. E ok să-ți fie dor și să doară uneori. Înseamnă că ai iubit cu adevărat.

Ai grijă de tine și nu te grăbi să „treci peste". Ești pe drumul cel bun. ❤️

| Mag33 a răspuns:

Trec si starile naspa.
Doar ca dorul doare indiferent ce faci.