| Eva1997 a întrebat:

Bună ziua! Ce înseamnă 180 de credite la facultate? De exemplu am ora de anatomie și la test am luat 8 se trece nota sau se pune numărul de credite?

Răspuns Câştigător
| Kufu95 a răspuns:

Ambele. Notele te ajută să ai bursă sau să intri la fără taxă, dacă tu ești admisă oricum se vor punele numărul de credite echivalente acelei materii.

| Kufu95 a răspuns (pentru Kufu95):

Îți mulțumesc de fundă, mă bucur că ai apreciat ce răspuns am dat.

3 răspunsuri:
| StoicAnalysis a răspuns:

Iti trece si nota, si numarul total de credite atribuite acelei materii. Anul universitar functioneaza pe baza de credite. Si fiecare materie dispune de un numar de credite.
in anul 1 este anul in care incepi sa aduni credite. Sa zicem ca in acel an, ai 20 de materii. Cate 10 per semestru. Toate cele 20 de materii compun un total de 60 de credite de obicei.
Unele facultati pentru a trece in anul 2, iti vor cere un numar de credite obtinute in anul 1. De obicei de la 0 la 60. Sa zicem ca in cazul ipotetic de fata, iti vor cere 50.
Tu ai voie sa ai restante la niste materii, atata timp cat ele nu depasesc 10 credite.
Daca ai un total de restante care depasesc 10 credite, nu vei putea trece in anul 2 si vei fi obligat sa iti rezolvi restantele anul viitor, avand anul inghetat. Apoi vei putea intra in anul 2 cand colegii tai care nu au avut restante, au intrat in anul 3.
Daca in anul 2 iar vei avea restante ce depasesc numarul de credite cerute in anul 3, vei pati la fel ca anii precedenti, si vei intra in anul 3 atunci cand colegii tai si-au dat deja licenta.

Fiecare materia dispune de un numar de credite. De regula materiile pe profilul respectiv vor avea un numar mai mare de credite. E de recomandat sa te concentrezi pe materiile care au un numar mai mare de credite si care ti se par tie mai grele. Incat daca e sa ai restante, sa le ai doar la cele cu credite mai putine, pentru a avea sansa mai mare sa treci anul respectiv.

| Eliza622 a răspuns:

Ambele! Notele te ajuta sa ai bursa dar trebuie sa ai note mari