Unde naiba ai vazut tu ca se scrie nicio? ...generatia facebook, bine zis!
*nu zic neaparat de tine *
GRESIT! Din DOOM2 se pare ca corect este NICIO!
Apache şi Emima,
Conform noilor norme (DOOM-2), corect este "nicio" şi respectiv,"niciun".
Baftă!
Via,
Măi Via, măi! Aşa ce m-a amuzat răspunsul tău! Într-adevăr, am greşit, pentru că nu am citit cu atenţie întrebarea, crezând că userul Denisa a întrebat CUM se scrie corect, "nicio" sau "nici o"; nu CÂND (în ce context) se scrie legat şi dezlegat.
Deci, nu te mai pripi să atribui calificative greşite dacă nu ştii din ce cauză am greşit.
Am fost iritată mai mult de faptul că nickname-ul meu (aşa pocit cum era) se afla în contextul ăla! Da' mi-a trecut, pentru că sunt calmă azi! Chiar dacă am limba ascuţită...
Asculta Via, stie ce spune.
Cat despre faptul ca "nicio/niciun" ar fi pronume, e o mare eroare. Niciunul/niciuna sunt pronume, niciun/nicio sunt toata ziua adjective negative.
I-am dat eu funda Viei.
Ar trebui sa stii
ca "nici o" nu exprima o "negatie definitiva" ci o disjunctie. Astfel, se
spune corect: aceasta stire nu e nici o vaca, nici o capra, ci e o
informatie
Deci,nu te lua dupa ceilalti.
deoarece conform DOOM2 adjectivele pronominale nicio,niciun,atat pronumele negativ compus niciunul, niciuna se scriu legat. Sper ca te-a ajutat raspunsul meu si ca nu e prea tarziu.
in concluzie,daca nu stiti,nu va bagati sa duceti in eroare lumea.
inca ceva, oricine ar fi "Apache", clar are doar doua clase.
Apache vorbesti serios? Eu am fost corectata la meditatie cand am scris `nici o`. Corect se scrie `nicio`este ca `sunt` si `sunt`
Cel mai corect este nicio, nu nici o!
Recent am vorbit cu o doamna profesoara de limba romana si mi-a zis clar ca nicio e cel mai corect!
Am si urmarit subitrari la filme la Tv si la fel varianta folosita este nicio.
alexrot15 întreabă: