Abh
| Abh a întrebat:

Cati dintre voi daruiti ceva in mod altruist, fara sa va ganditi ca, la un moment dat veti primi si voi ceva din partea persoanei cadorisite?

Răspuns Câştigător
Raul9004
| Raul9004 a răspuns:

Umm...nu ştiu cum să zic, dar pentru mine un cadou nu mai este cadou dacă aştepţi ceva înapoi pentru elthinking

6 răspunsuri:
anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Eu unul sunt altruist. Dar nu cu tot cu cine merita.

| Maia a răspuns:

Incep prin a spun ca "lauda de sine nu miroase a bine".

Cat despre intrebarea care ai pus-o, eu cand fac un cadou ori il fac din inima, pentru ca persoana care-l primeste chiar merita sau ca eu tin la aceea persoana, ori daca nu, nu-l mai fac deloc.Chiar am patit o chestie asemanatoare cu o veche prietena, atunci imi era prietena.Era ziua ei inaintea de ziua mea, ma invitat la o mica petrecere unde erau doar fete, am acceptat si fiindu-mi prietena i-am ales un cadou mai insemnat. Un cadou cu valoare sentimentala as putea spune. Dupa ziua ei. Dupa cateva luni bune, relatia de prietenie dintre mine si ea s-a rupt din diferite motive.Nu mai vorbisem cu ea de vreo doua, trei luni si m-am trezit de ziua mea ca-mi bate cineva la usa.Era ea, cu o punga de cadou in mana. M-am simtit penibil. Ea a considerat ca trebuie sa-mi intoarca cadoul dat de mine cand eram prietene. N-am vrut sa o refuz pentru ca nu era frumos insa nici n-am vrut sa il accept pentru ca mi s-a parut o jignire.Concluzia: cand daruim ceva, nu conteaza cat de pretios este darul, trebuie sa o faci cu sufletul, nu cu gandul ca "Oare eu ce voi primi de la ea?", e jignitor gandul asta atat pentru persoana care-l are cat si pentru cealalta persoana. happy

| ExistaMosCraciun a răspuns:

Nu cred ca exista altruism in stare pura, chiar si faptul ca persoana respectiva se bucura iti produce TIE o bucurie si te face sa te simti mai bun, mai cu mot, etc, deci se chema ca tot primesti ceva inapoi.Cand faci un cadou cuiva, se presupune ca esti incantat si abia astepti sa-i vezi reactia, dar daca se arata dezamagit...iti cam cade fata. Vasazica tot o tendinta usor egoista este, chiar daca nu faci socoteli meschine, gen "ce dau vs ce iau"

| DerHimmelSollWarten a răspuns:

De cand ma stiu fac cadouri altora.Asta pentru ca imi face placere.De primit...sincer,mai multe am primit din partea unora carora nu le-am oferit cadouri.In principiu nu astept cadouri de la nimeni. Daca ofer e pentru ca eu vreau asta asa ca...

| Drums a răspuns:

Nu voi scrie 1000000 cuvinte voi scrie decat cateva din care tu vei intelege multe:
Eu prin cadou inteleg ceva dat din suflet, din inimă!

| sporadic a răspuns:

Fac surprize si daruiesc, dar n-o fac de mila ci pentru ca sunt spontan. Evident, nu ma gandesc sa primesc inapoi.

Întrebări similare