| Sdfg678912 a întrebat:

Ce îmi recomandați pentru a învața programare pe internet? Ce site-uri sau tutoriale aș putea urmări pentru o învățare rapidă și eficientă? Menționez că am puține cunoștințe în domeniu. Mulțumesc!

Răspuns Apreciat de Editori
| pacatosulClaudiu a răspuns:

Salut. Trebuie foarte bine sa te documentezi in primul rand despre ramurile programarii. Daca vrei sa devii web developer, app developer, game developer, si asa mai departe.
Ai in link-ul de mai jos detaliate aceste ramuri, ce sunt si ce limbaje sunt recomandate pentru a le sti daca alegi sa practici acea ramura.
https://medium.com/coding-den/fields-of-programming-67e8a0976d4b

Ca si site-uri iti recomand din propia experienta freecodecamp.org, sololearn.com, w3schools.com. Poti cauta pe net un anumit limbaj si cu siguranta vei gasi un site care te ajuta sa-l inveti.

Ca si cod editori (programe) pentru a executa liniile de cod recomandarea se face in functie de ramura programarii pe care alegi sa o inveti. Pentru web development iti decomand visual studio code sau sublime, pentru app development iti recomand android studio (are si Apple un program dar nu mai știu cum se cheama), pentru jocuri poti incerca unity sau unreal engie. Mai sunt si multe programe idle dedicate pentru unele limbaj de programare pentru a le executa mai bine. Te poti interesa foarte usor pe net. Iti recomand sa folosesti si multe tutoriale de pe YouTube si sa inveti sa folosesti GitHub (e un site unde programatorii isi posteaza liniile de cod ale proiectelor personale) si alte site-uri de unde poti gasi template-uri. Mult succes!