| Adredemesconf a întrebat:

Ce intelegeti prin notiunea de "vise"? Vreau jumate stiinta si jumate parerea voasta plshappy.
Pup:*

Răspuns Câştigător
| criss:) a răspuns:

Un fenomen psihic pe cae il traim in timpul somnului.Visele nostre au o semnificatie, ele incearca sa ne previna asupra unor posibile intamplari.asta e parte stiintificalaughing
si parerea mea:depinde la ce ne referim printr-un vis:1)un scop pe care vrem sa il atingem. 2)visele cu vrajitoare, intamplari ciudate, etc.
Cea mai buna parte la 1)e ca nimeni nu ne poate interzice sa visam si sa tindem spre mai mult.
la partea 2) cel mai bine e ca prin visele frumoase putem sa ne aflam intr-o lume diferita, sa cunoastem lucruri si locuri pe care poate nu o sa le vedem niciodata.asta daca nu ni se intampla chestia aia:daca te uiti spre usa sau geam cand te trezesti cica uiti visullaughing

3 răspunsuri:
Legiuitoarea
| Legiuitoarea a răspuns:

Bună.
Poți să te documentezi suplimentar, www.elystar.ro
Pa, pa.

| criss:) a răspuns:

Un fenomen psihic pe cae il traim in timpul somnului.Visele nostre au o semnificatie, ele incearca sa ne previna asupra unor posibile intamplari.asta e parte stiintificalaughing
si parerea mea:depinde la ce ne referim printr-un vis:1)un scop pe care vrem sa il atingem. 2)visele cu vrajitoare, intamplari ciudate, etc.
Cea mai buna parte la 1)e ca nimeni nu ne poate interzice sa visam si sa tindem spre mai mult.
la partea 2) cel mai bine e ca prin visele frumoase putem sa ne aflam intr-o lume diferita, sa cunoastem lucruri si locuri pe care poate nu o sa le vedem niciodata.asta daca nu ni se intampla chestia aia:daca te uiti spre usa sau geam cand te trezesti cica
uiti visullaughing
happy

| OneMoreGirl a răspuns:

Dictionarul defineste cuvindtul vise astfel:"
1. Faptul de a visa; înlănţuire de imagini, de fenomene psihice şi de idei care apar în conştiinţa omului în timpul somnului. ♢ Carte de vise = carte care cuprinde semnificaţia profetică a visurilor. ♢ Loc. adj. De vis = propriu visului; fig. extrem de frumos, de necrezut, ireal. ♢ Loc. adv. Ca prin vis = vag, confuz. ♦ Fig. Atmosferă, imagine, frumuseţe ireală. 2. Reverie, meditaţie, visare. 3. Fig. Iluzie deşartă; gând, idee, aspiraţie irealizabilă. ♦ Dorinţă arzătoare. ♢ Expr. A-şi vedea visul cu ochii = a-şi (sau a i se) îndeplini cea mai arzătoare dorinţă, a-şi (sau a i se) realiza tot ce şi-a propus. [Pl. şi: vise] – Lat. visum."
Eu cred ca vis inseamna dorinta care ai vrea cu orice pert sal realizezi...

Întrebări similare