| Raluca_6071 a întrebat:

Ce parere aveti de scrisul "prescurtat" pe mess?
gen : cmf?
"cmz?"
"ke mai faci?"
"puathe "(in loc de poate)
" ke, kine "
si astea.
Mie mi se pare foarte stupid.straight face

16 răspunsuri:
| Hmmmm a răspuns:

Si mie mi se pare destul d stupid. din cate vezi, sunt unele prescurtari p care le folosesc si eu chiar si acum cand iti raspund, dar nu pocesc limba in halul asta.
eu nu am patit-o niciodata, insa unii coolegi d clasa au patit sa scrie unele cuvinte asa cum le scriau p mess atunci cand scriam o lucrare sau in caiet.
nu e bine, in primul rand pentru ca te obisnuiesti as cu acele cuvinte si va fi f greu sa te dezobisnuiesti si in al doilea rad nu inteleg dc sa pocim limba romana.nu inteleg cu ce sunt unii mai cool daca folosesc o gramada d "h-uri" si asa zi in loc d "T" zic "tz" si multe altele.chiar nu ii inteleg.

| Abcfunny a răspuns:

Sincera sa fiu"cmf"si"cmz" mai folosesc, dar restul NUU

mai urăsc"te astept pă[in loc de pe] tine"
"anvaţă-mă[ in loc de "i" ]

| Alina a răspuns:

La graba din ziua de azi e foarte bun.Importnt e sa stim sa scriem gramatical corect.

| Kandy a răspuns:

Da.am patit si eu asta straight face. Multi din lista scriu asa dar mie mi se pare prostesc. De ce sa nu lasam cuvintele in forma lor corecta? Ei se cred "cool/pe trend" cand prescurteaza sau pun alte litere in locul celor obisnuite dar nu fac decat sa dea dovada de prostie.
Sper ca isi vor da seama cat de aiurea scriu si vor inceta cat mai curand.

| Bubiko a răspuns:

Si mie. Ma enerveaza varul meu care in loc de este zice(si scrie) ii, is.,, ii" il puteam folosi doar in cazurile acestea:,, ii placea", asa da.
Apoi ma enerveaza,, h" dupa t sau s(EX: thu, si) Pe voi nu?
Iti fac un dialog cu ce ai spus tu mai sus.

A- sall
B- sal
A- cf mah?
B- bine uh?
A- la calc si la tv
B- aha. vii l min?
A- nu stiu. puathe doar cu dan ca ii la mine
B- aha. bine t astept
A- bye
B- pa

Cam asta este sa spunem un dialog care ma enerveaza.
Pa. NE mai auzim.

| Sua a răspuns:

penibil...

| boobooroozaa a răspuns:

Mi se par atat de idioate incat nu am mai vorbit pe mess de o gramada de timp de ce sa iti fie greu sa scrii ce mai faci? da nuuuuu ei trebuie sa scrie cmf? sau ke mai faci? parerea mea

| DEX a răspuns:

Asa si e! Stuuuupid! Sunt niste cretini analfabeti! Cateodata nici nu intelegi ce scriu idiotii! happy

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Mie mi se pare super tare!

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Mi se pare cool pentru ca e ecnomisire de scriere na!

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Singura prescurtare pe care o folosesc dar rar este mai vb. In rest nimic pentru ca sunt dezgustata de ele.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Il mai folosesc si pe brb dar tot rar.

| elena_4927 a răspuns:

Nici mie nu imi plac si nici nu le folosesc. Unii din prietenii mei le mai folosesc si in viata reala nu numai pe mess si uneori devine enervant...

| SeNnZzAaTiE a răspuns:

Eu cred ca mai frumos si mai bine e sa scrii normal. Nu esti mai "smecher" daca in loc de "salut" scrii "sall". Parerea meawinking Funda?

| Edward_6716 a răspuns:

Cea mai mare prosrie! Cand eram intre varstele 10-12 ani scriam si eu asa. Acum ca stau si reflect la trecut, ma gandesc cat de prost eram. Vorbesc acum cu oamnei de marsta mea(16-17) sau chiar mai mari si cand ii vad cat de penibili pot fi... undeori chiar nu inteleg ce vor sa-mi zica.Totusi, desi e ingrijorator ca un copil cu 5 clase nu stie unde sa puna cratima, mai bine scrieti fara cratima decat sa va dati destepti si sa scrieti "a-m mers" sau "v-or ramane"

| bun3a a răspuns:

Din cate am auzit eu astia vor sa bage limbaju de pe mess in dictionarul roman si mie mi se pare ceva aiurea ce in fara vezi asa ceva nu decat in Romania e totul posibil aveam o traa de tot...