| Wiegenlied a întrebat:

Ce părere aveți despre constănțeni? Bună sau rea? Aș vrea să știu cum sunt văzuți de cei din alte orașe. Față de restul țării ce motive aveți ca să vi se pară ok sau antipatici? Dați exemple și comparații.

2 răspunsuri:
| sierra1 a răspuns:

"Ce părere aveți despre constănțeni? "

nu ai ce păreri să culegi. Constănțenii nu sunt cu NIMIC DIFERIȚI de ceilalți români din orice alt județ. Poate - poate doar - că vara sunt nițel mai bronzați ca ăilalți

| NoTurbinaNoGood a răspuns:

Sa incep cu inceputul: am trait in zona Moldovei, m-am obisnuit cu ideea ca nu e cel mai inteligent/civilizat mediu. Am facut cunostinta cu Dobrogea tarziu, la 20+.
Wai! In Moldova e chiar frumos. Orasele ingrijite, oamenii super ok, horeca de la nota 8 in sus.
Constanta? Un rahat imprastiat. Si la oameni (mai ales la oameni), si la administratie, si la horeca. Dezastru. Scump, prost, si plin de fite. Oameni mult mai naspa decat in Moldova. Am crescut in Bucovina, dar am legaturi in Botosani, am fost in Vaslui, cunosc oameni de acolo. Sucevenii sunt needucati si saraci, mai rau decat Botosanenii. Dar mai nasol decat in Constanta inca nu am vazut.
Plin de tineret esuat, parintii se baga in vietile lor, orientarea lor este mai degraba o ura fata de toata lumea, decat o tendinta spre evolutie.
Nu o spun doar din postura de turist, initial ma imprietenisem pe acolo, aveam anturaj mare. Apoi am realizat ca nu sunt o influenta buna. Au Romania lor proprie, cu ura pentru toata lumea, in special pentru orasele prospere: daca le spui de Bucuresti sau Cluj, li se umfla venele pe frunte. Ar vrea sa fie laudati pentru un oras vai de mama lui, cu atatea sanse, insa la pamant doar din cauza oamenilor.

Ce vezi prima data cand ajungi acolo: magazine goale, priviri in sictir de la bastinasi, infrastructura mediocra pe partea auto, sub orice critica pe partea pietonala. Mancare scumpa si servita in sictir de drogati, hoteluri kitsch-uroase la pret de Dubai. Caini vagabonzi, etc.

Hai sa zic si un plus: lautarii de Dobrogea sunt foarte buni. Se canta multe la ei, machidoneste, greceste, manele mai putin cocalare, etc. Dar daca vrei sa te simti bine, fara indoiala, mai bine mergi in Piatra Neamt sau Iasi. Gasesti restaurante infinit mai bune decat in Dobrogea, mall-uri cu magazine pline (la CT zici ca au ramas ante '89, cu rafturile goale), cafenele care chiar te primesc, etc.