| denisaemilia2002 a întrebat:

Ce program ar trebui sa imi fac la tara? Sesiza-ti orele?

1 răspuns:
| emignon a răspuns:

De obicei,la tara gasiti programul si singura,mai exact spus, va gaseste el pe dumneavoastra, mai ales daca aveti,, ochi si urechi" pentru meserie.
Dar ca sa nu va plictisesc degeaba, iata o schita a programului meu de lucru din ferma: Desteptarea la 4:45, urmeaza hranirea animalelor, curatenia de dimineata in ferma, dupa care pregatim apa de muls, pentru spălarea ugerului, asteptăm 15 minute sa se incalzeasca, pe urma trecem la muls,(eu mulg manual vacile, ca familie nu ne putem permite o instalatie de muls). Odata mulsul terminat, facem o a doua hranire a animalului, timp in care luam pauza de mic-dejun (in jurul orei 7:30-8:00,dar nu mai mult de 25 de minute). Când ne intoarcem in ferma, incepem adapatul aninalelor, dupa care urmeaza curatenia generala pentru ziua respectiva, si aruncarea gunoiului afara din adaposturi, si tractarea apei pentru seara urmatoare. Prima etapa a lucrului in ferma se incheie cu administrarea de sare-drob la animalele care se preteaza la consumul de sare (inclusiv viteii de la 4 luni). Dupa incetarea programului de dimineata la ferma (aproximativ ora 9:30 dimineata), se poate pleca la munca de sezon in camp, cu revenire la ferma la orele 19:30. Se incepe,ca si dimineata, cu hranirea, urmeaza curatenia, pregatim apoi apa de muls, asteptam 15 minute aproximativ sa se incalzeasca, dupa care trecem la muls. Cand mulsul e gata, hranim animalele, mergem si ne pregatim cina. Dupa o pregătire a cinei de aproximativ 20 de minute,ne intoarcem in ferma,facem curatenia de dinainte de adapat, pe urma adapam animalele, tractam apa pentru a doua zi, facem ultima hranire a animalelor, si in jurul orei 21:30 putem rasufla usurati, pentru ca suntem liberi pentru cina si somn (in locurile si in fermele unde aceste libertati sunt posibile). Mult succes!