| xbox360 a întrebat:

Ce s-ar intampla daca fiecare om de pe pamant ar avea banii suficienti pentru intreaga viata?

15 răspunsuri:
| hideaway a răspuns:

Dacă fiecare om de pe pămând ar avea banii suficienți pentru întreaga viață nu ar mai exista nici magazine și nici locuri de muncă. De ce? Pentru că odată ce ai viața „asigurată" cu banii necesari nu mai ai nevoie să muncești, iar așa cam tot ce vizităm de zi cu zi ar dispărea ușor, ușor.

| Narcis2007 a răspuns:

Ar fi imposibil asa ceva... poate doar daca ar exista cateva miliarde de roboti care ar munci in locul nostru

| venusdoom a răspuns:

2 cazuri: ori ar lenevi toata viata si ar muri nefacand nimic util, ori oamenii neavand grija banilor s-ar orienta spre alte lucruri.

suntserios
| suntserios a răspuns:

Am muri de foame in maxim 1 luna

| OoBunnyoO a răspuns:

Banii si-ar pierde valoarea si s-ar gasi alta moneda de schimb, pentru ca societatile ar fi in haos. Plus de asta nu exista acest concept de bani suficienti. Oamenii vor vrea mai mult pentru a-i depasi pe ceilalti. Pentru ca daca toti am avea suficenti bani ar exista o oarecare egalitate intre noi, iar natura umana nu este facuta sa accepte egalitate.

| Apokales a răspuns:

Corect, s-ar devaloriza, dar nu cred ca asta-i raspunsul pe care-l vrei... Vrei sa stii cum ar fi daca fiecare om si-ar permite ceea ce isi doreste. Primele momente vor fi superbe sa-ti permiti tot ceea ce nu puteai avea vreodata, dar intr-un final va disparea satisfactia, acele momente in care te bucuri de lucrurile pentru care ai muncit, va disparea scopul pentru ca nu iti vei mai dorii nimic din moment ce le ai pe toate. Si totul nu va mai avea un rost pentru fiecare dintre noi.

Dar asta-i doar una din viziunile mele asupra acestui subiect.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Ha! Toti nu ar mai munci, s-ar duce la magazin sa-si ia o saorma...dar ce sa vezi! nu mai lucreaza nimeni acolo!
Ar fi haos total, lucrurile nu ar mai avea pret, psihopatii si-ar lua arme din magazine, nimeni nu ar mai lucra nicaieri, nimeni in spitale, magazine, aeroporturi, statii de autobuz, linii de asamblare a masinilor, politie, inchisori, case de nebuni. Lumea s-ar imparti in 2 tabere: psihopatii care, acum ca legile societatii sunt clatinate de lipsa totala a fortei de munca ar cauta sa aduca haos in lume si sa se indestuleze si oamenii normali la cap care s-au strans in comunitati mici prin lume. Urmeaza urmatoarele 2 scenari:
1. Cel mai plauzibil: Coplesiti de libertate, prizonierii, nebunii si oamenii normali care s-au imbatat cu ideea ca nimic nu mai valoreaza nimic astfel nimeni nu mai lucreaza nicaieri moca ar deveni prea multi pentru ca oamenii normali la cap sa reziste.S-ar omora pe capete, s-ar viola si s-ar indestula in vilele bogatilor care nu au mai putut sa-si tina proprii bodyguarzi in post. In 1 an jumate, poate 2, ultimii supravietuitori din lumea civilizata (familia prezidentiala americana) ar innebuni de singuratate stiind ca nu pot reface comunitatea intr-un buncar cu provizii limitate ca acela in care se afla. Daca nu au innebunit deja, ar mai rezista 5 ani cu proviziile din buncar apoi s-ar sinucide in grup. Calugarilor budisti li se va termina popcornul de la atata uitat la spectacolul ce li se desfasoara sub picioare.
2. Daca lumea si-ar pastra calmul la vestea cum ca toata lumea primeste o tona de bani de caciula (ceea ce este foarte implauzibil caci sunt multi retarzi pe planeta care reactioneaza in turma, mai ales in zonele ultrapopulate in care oamenii sunt stresati si depresivi si de abia asteapta sa se intample ceva deosebit ca sa-si exteriorizeze tensiunile interioare) s-ar realiza ca odata cu cresterea numarului de bancnote scade valoare banului la 0, guvernantii ar hotara o alta moneda, si cu ocazia asta s-ar si infaptui o moneda universala si am scapa de criza.

| JusTPauL a răspuns:

Cum sa fie bani suficenti cand o familie are 500 Trilioane de dolarilaughing)
Detine printre cele mai importante companiile si terenurile din intreaga lume. In Romania au cea mai mare padure.

| KateMiddleton a răspuns:

Fiecare om si-ar trai viata asa cum ar simti de cuviinta, ar calatori, ar desena, cineva pur si simplu s-ar uita la televizor.Dar cel mai probabil am muri cu totii.In fond, muncim unii pentru altii.Cineva primeste bani crescand legume, cineva vanzandu-le iar tu le mananci, platind pentru ele cu banii pe care i-ai facut construid xboxuri pentru copiii celor care cultiva legume.
Cam asa e viata.
Bafta!

| diaac a răspuns:

Vad doua variante, in functie de cat de destepti am fi... si de majoritatea ar depinde ce se alege de noi:

Ori banii isi pierd valoarea si revenim la troc, serviciu pentru serviciu, muncim fiecare pentru comunitate si contribuim cu ce putem in asa fel incat fiecare sa ofere ce are si sa primeasca ce nu are...

Ori s-ar zice cu noi ca specie pentru ca majoritatea ar renunta la munca, deci banii nu ar mai insemna nimic (degeaba ai bani de mancare, daca nu mai exista agricultori, bucatari etc.

Si bineinteles, exista posibilitati de mijloc, in care unii s-ar descurca, eventual ar invata noi abilitati, unele tari sau comunitati ar sti poate sa colaboreze... in timp ce altii nici nu ar colabora, nici individual nu ar invata abilitati noi. De fapt, acum asta mi se pare cea mai probabila varianta.

| d33a15 a răspuns:

Daca toti am avea bani, ei s-ar devaloriza.si nu ne-ar mai folosi la nimicwinking

| Bella1love a răspuns:

Eu cred ca ar fi bine pentru noi, dar ar fi si un haos total

| razvanytb a răspuns:

Pai probabil ca n-ar mai exista scara erarhiei eu cred ca fiecare ar avea orice vrea si nu ar mai fi delicte si alte neplaceri

| xBlackB0y a răspuns:

Eu cred ca toti ar trai in discoteci si in palate happy

| AnonimulCurios a răspuns:

Nu cred ca ar fi bine, ar fi un haos total!