Nu cred, iar asta nu ar fi o soluție oricum. Propagandiștii se vor muta pe celelalte platforme, vor găsi modalități de a colecta aceleași date și de a manipula tot aceeași oameni pe care reușesc să îi prostească și pe tiktok.
Circula o vorbă cum că până la internet se credea că lipsa accesului la informație era cauza prostiei. Dar acum am văzut că nu a fost așa. Chiar dacă cineva va interzice toate platformele de socializare, atâta vreme cât va exista internet, va exista și dezinformare și colectare de date.
Dezinformarea se face și la tv, în presă, dezinformare se va face oricum. Tot astfel se va face și informare corectă mereu, orice ai face.Problema este la oameni, cât de ușor de manipulat sunt, cât de educați sunt, cât de bine știu să culeagă și să verifice informațiile.
UE și toate țările democratice trebuie să lucreze mai eficient în combaterea dezinformării, să informeze corect și constant oamenii, să pună mai mult accent pe educare în sfera politico-economică.
Nu stim sigur. Insa cu siguranta daca ar fi sa fie asa, nu ar rezolva autoritatile problema actuala. Problema nu este aplicatia in sine. Problema sunt milioanele de oameni ce folosesc aplicatia. S-a demonstrat clar cu prilejul votarilor la prezidentiale, ca peste doua milioane de romani sunt inapti. Si nu ma refer doar prin simplul fapt ca au votat orbeste cu cine le-a aparut in aplicatie, ci la faptul ca nu au verificat persoana in cauza, si au refuzat sa analizeze balivernele iesite din gura omului. Candidatul respectiv, a rostit fix cuvintele magice care au manat intreaga turma de votanti ai lui. Anume: Dumnezeu, si teorii ale conspiratiei.
Ca o paralela, sa vedeti cu ce tipuri de votanti si de compatrioti avem de a face in tara asta:
Mergeam cu bolt-ul acum cateva saptamani sa-mi vizitez iubita, si pe drum, soferul respectiv a tinut mortis sa imi povesteasca frustrarea lui despre faptul ca au anulat autoritatile votul si ca l-au discreditat pe CG. Eu i-am explicat omului clar si frumos ca autoritatile au facut asta pentru ca omul initial a declarat ca a cheltuit 0 lei in campanie, in timp ce pe tiktok, apareau zeci de mii de boti care ii faceau reclama. Nu stiu de voi, dar cu 0 lei sa imi faca cineva reclama de milioane de euro, suna a vis pentru mine
. Si asta pe langa ca omul la fiecare interviu se batea cu pumnii in piept cum ca legile fizicii si chimiei sunt de fapt minciuni si ca omul nu a ajuns niciodata pe luna....Sau cum nanocipurile intra in tine ca intr-un laptop...
La care raspunsul soferului de bolt a fost: Asa si?
Eu am ramas socat, crezand ca sunt la ceva camera ascunsa... Apoi a continuat, politicienii astia consuma banii nostri publici pentru campania lor de **** in timp ce ne fura pe fata, iar CG nu a cheltuit nici un leu. Nu prea puteam sa ii demonstrez contrariul, pentru ca pe de o parte din punct de vedere moral, avea dreptatea lui. Pana la urma campaniile sunt finantate din bani publici. Doar ca omul refuza sa se gandeasca la faptul ca CG a mintit, minte, si mananca rahat in timp ce invarte milioane de euro si el la randul lui.
O a doua intamplare, a fost chiar cu o ruda de a mea. Vorbeam cu ea la telefon si din discutie in discutie, veni vorba si de CG. Asta era mai recent cand CG deja a fost descoperit ca vorbea cu mercenari, si era acuzat de SRI de tradare a tarii. Mi-a spus ca e pacat ca nu a iesit CG presedinte ca ne era mai bine, sa nu mai avem treaba cu NATO si cu UE ( in conditiile in care nu auzisem concret din gura lui CG ca ar fi avut asta in plan, dar probabil s-a luat dupa valul de comentarii ale altora cum ca este putinist si legionar. ).
Iar eu i-am explicat clar: Si cum anume credeti ca se va descurca Romania cu 180 si ceva de miliarde de euro datorie, fara sprijinul UE si NATO? Ea imi raspunse, ca noi avem productie mare, ca suntem o putere cum am fost si pe timpul comunismului cand exportam mult in afara. In realitate stim cu totii ca nu e asa si ca pe timpul comunismului mancam fiecare cu portia pentru ca tot grosul se ducea la export, dar cine sa mai tina minte? Iar eu i-am zis: Tineti minte cum inainte sa intram in UE, misunau sobolanii prin spitale si infrastructura era la pamant fata de alte tari? Dumneavoastra nu constientizati ca toate modernizarile actuale au fost facute in tara asta din bani europeni? La care ea a tacut cateva secunde, si raspunsul a fost unul genial: Pai noi nu avem nevoie de NATO! Ce ne-a facut noua NATO? Eu, la fel, am ramas masca. Si am ajuns la o concluzie dupa ce am vazut o gramada de astfel de exemple de oameni in jur.
Noi ca natie nu meritam sa traim bine. Mereu ne plangem si inventam teorii si scuze pentru ineptiile noastre. Pentru noi, o trezire la realitate, era sa iasa CG presedinte si sa aleaga lumea masiv la parlamentare POT si SOS, sa vada ei cu ochii lor cum arde tara din pricina lor.
Sa dea Dumnezeul să-l închidă de tot Tiktokul.
Acum o săptămână au anunțat că în America urmează să-l închid în 2 luni de tot. Dacă și în Europa vor face la fel ar fi bucurie mare pentru mine. Toți care și-au făcut "cazierul" și "munca" pe tiktokul ăla vor vedea ce însemnă muncă în viața reală realitatea! cum este să muncești cu Adevărat sa faci un ban muncit! Cu Adevărat.
O să facă toți depresie
) și boli de inima când o să afle că se va închide tiktokul și că vor trebui să muncescă cu Adevărat atunci să aibă banii de figuri.
Dacă îl închide Americani, o să urmeze să-l închidă și în Europa într-o zi, atunci să vezi că-ți vor rămâne " fără locuri de muncă"
))
zhenkyn întreabă: