anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Cum faci un om ce se plange continuu ca nu e susținut când el ia mereu decizi greșite,repeta aceleași greseli,are în fata rezolvarea dar nu vrea sa o pună în practica, chiar dacă nu e la nivelul 0 mereu are tendinta sa dramatizare de parca e sfârșitul lumii și mai ales nu vrea sa iasă din propriul confort pentu o viata mai buna,sa iasă o data din bula în care e și sa se trezească la realitate? ca eu una m-am saturat.
E cineva apropiat mie și nu pot sa îl las la greu si pe deasupra ma cam trage si pe mine in jos.Dar nu mai putem avea o discuție omeneasca din cauza faptului ca îmi pierd răbdarea.E ca și cum cineva vine la tine și se plânge ca nu are bani, ca moare de foame dar nici de muncit nu muncește.Sau se plânge ca îl doare capul dar nu ia nici un algocalmin sau sa meargă la un medic.Iar dacă ii spui asta, sau ceva ce nu e pe planul lui, chiar dacă ideea ta e buna, te acuza ca ești un om rău ce nu îl susține și ca nu îl asculți.
Poate sa fie asta o boala psihica? Mania persecuției sau lene?

12 răspunsuri:
| sierra1 a răspuns:

Lasă-l baltă, de ce te-ai lega la cap cu așa cineva?

| Aurora736 a răspuns (pentru sierra1):

Pentru ca persoana respectiva nu a fost din totdeauna asa.Nu știu ce s-a întâmplat.de la un moment dat ca a devenit alt om.
Înainte a avut încercări de a ieși din situații de genului și a avut voința de a încerca.Dar în momentul în care a dat de greu un pic sau un mediu diferit s-a speriat și sa întors înapoi cum s-ar spune.

| NoTurbinaNoGood a răspuns:

Sunt două variante funcționale, iar idealul este o combinație între cele două:
1. Îi spui adevărul fără perdea, îl lași să înțeleagă pe unde se situează (inapt, leneș, imatur, inutil, povară), iar de acolo probabil se va ridica singur
2. Îl abandonezi, te separi de el printr-o treaptă pe care el o va avea de urcat; de exemplu, nu mai vorbești cu el pentru că muncești, deci deviezi toate subiectele spre muncă, ceea ce el nu face/nu poate discuta despre asta. Nu mai stai cu el să pierdeți vremea, faci ceva productiv de câte ori apare pe lângă tine. S-ar putea să ia exemplu, altfel îl fugărești cu metoda 2.
Nu încerca să nu îl superi. Trebuie să îl ții în adevăr. După ce îl faci să se simtă ca un rahat, poți să îl ajuți să se integreze în rândul oamenilor productivi. Dar nu îl felicita pentru primul pahar spălat sau primul salariu minim încasat, că va avea impresia că a trecut greul, și va regresa. Dă-i dușuri reci constant, altfel îl pierzi.

| Aurora736 a răspuns (pentru NoTurbinaNoGood):

Am încercat de la inceput sa îl înțeleg cu gândul ca poate e ceva constructiv în gândirea lui.Am descoperit ca ideile sunt bune dar nu are cum sa le pună în practica pentru ca sunt prea fanteziste.Iar după am încercat treptat sa ii indic alt drum dar recunosc ca răbdarea mea a ajuns la limita pentru ca mereu auzeam doar vaicareli și acuze ca și cum din vina mea el nu face ce vrea și ii pica bine, și atunci cum ai spus am adoptat variant directa de ai spune lucrurile pe nume și s-a retras de către mine în partea unor rude ce ii canta în struna ca doar nu au ei de pierdut nimic.Adica genul ala de oameni ce aproba tot ce zici ca să nu pice prost sau sa mai ciugulesca ceva pe lângă tine.
Și sa ma conving ca nu sunt eu aia nebuna am expus planurile și ideile lui și altor oameni ca să vad ca poate el zice bine și eu greșesc.Dar tot asa le-a dat și lor ci virgula in afara de acele doua persoane din familie ce ti-am spus, sunt mai rău și aproba orce pica doar sa mai poată trai o zi.

| NoTurbinaNoGood a răspuns (pentru Aurora736):

Nu te mai chinui cu vorba bună. Nu e doar fantezist, ci un visător lipsit de viziune, căzut în groapa puturoșilor.
Lasă-l să se refugieze unde vrea, nu e problema ta. Ignoră-l, chiar dacă ți-e frate/rudă.

| Hammurabi a răspuns:

Nu prea înțeleg.
Cum să te acuze că nu îl susții dacă el nu face nimic? laughing
Să îl susți la ce? La stat degeaba?

| Aurora736 a răspuns (pentru Hammurabi):

Chestia e ca vrea sa facă anumite lucuri dar doar cum vrea el indiferent ca funcționează sau nu și asta nu se poate mereu.
Ca sa îți mai dau un exemplu.
Tu dacă ai o datorie pe care trebuie sa o inapoiezi intr-o luna dar nu ai de munca te duci la ce prinzi sa faci bani sa ii dai omului nu? Eh el prefera sa amâne plata datoriei pana reușește sa scoată bani din lucurul ala ce i sa fixat lui în cap și exclude alta varianta(de majoritatea datilor nu merge planul lui clar, si datoriile se mai aduna).Si dacă ii spui ca e strâns cu usa și ca ar trebui sa nu mai își creeze fixatii și sa își rezolve problemele cum se poate se supăra și spune ca nu vrei sa îl vezi evoluând sau îl forțezi sa facă ce vrei tu sau aultceva decât își dorește el.
În situația asta rămâne doar sa ii plătesc eu datoriile ca să poată fi mulțumit ca altfel eu nu știu ce as putea face (nu i le plătesc, zic ca idee).

| Hammurabi a răspuns (pentru Aurora736):

Iartă-mă că îți spun, dar tu ai o mare parte din vină.
Cu genul ăsta de om, ai abordat un comportament total defectuos și neconstructiv pentru el.
Ar trebui să accepți ideile lui și să-l susții să le aplice. să nu-i arăți lui că te îndoiești nici un moment. Să-l lași să dea cu capul în zid până pricepe că ce vrea el nu funcționează.
Abia apoi să-i plasezi o idee cu ce să facă, când el nu mai are nici o altă idee fantezistă de-a lui și când nu mai are încotro.
Pentru că ceea ce faci tu acum nu e altceva decât să iei grijile și responsabilitatea din spatele lui și să ți le plasezi ție.

supadeceapa
| supadeceapa a răspuns:

Sunt unii oameni care se complac atât de mult în mizerie încât ajung să găsească confort în ea. Apropiat sau nu, ar trebui să te pui pe primul loc, nu e datoria ta să ajuți un om care nu vrea să fie ajutat și care doar profită de tine. Poate dacă-i tai craca o să fie nevoit să se trezească și să facă ceva.

| 199onur7 a răspuns:

Pai daca nu muncește ăla nu-i bărbat Adevărată.

| 199onur7 a răspuns:

Pai ce sa faci tu sa muncești pentru el ca bărbat el sa stea si tu ca femeie sa muncești? -_- wtf ce cum sa existe asa ceva

| FilipSorin a răspuns:

Are nevoie doar de motivație si disciplina