Eu cred ca trebuie sa-i spui ca dantura, pe langa aspectul estetic pe care-l are, este importanta pentru a putea sa manance in mod corespunzator. Mai este ceva, daca are carii la masele si nu se vad, poti sa-i spui ca o sa-i miroase gura si atunci n-o sa mai vrea s-o sarute nimeni pentru ca, este neplacut. Mai poti sa-i spui ca pastrarea igienei dentare si repararea cariilor este una dintre regulile care denota ca, esti un om civilizat si nu traisesti in "epoca de piatra", sa ramai in gura cu niste cioturi de dinti ori masele, aspect care te imbatraneste, inainte de vreme.
Chiar daca nu este placut la dentist pentru ca, freza cu care se lucreaza face zgomot si se poate ca uneori te mai si doare, este singura solutie ca sa nu pierzi dintii ori maselele respective. Daca le-ai extras, altele nu mai cresc si atunci disconfortul este foarte insemnat.
Eu nu am nici o carie pentru ca nu las, fara sa tratez, dintii ori maselele, imediat cand simt ca este o gaura cat de mica, asa se explica ca am o dantura buna si la o varsta cand altii poarta proteze.
Mai poti adauga de la tine si alte sfaturi si daca ii este frica, mergi cu ea si ai sa vezi ca ulterior iti va multumi.
Eu i-am zis unei colege de sreviciu, mereu sa mearga la dentist, era o femeie tanara si avea tot un dinte si o pauza. Nu m-a ascultat, asa ca intr-o dimineata i-am zis: "draga mea cand ma uita la gura ta, vad tot o cruce si o pauza, parca m-as uita intr-un cimitir". Cred ca acest lucru a socat-o, dar dupa aceea s-a dus la dentist si si-a facut dantura. Cand am vazut-o cu dintii pusi, am felicitat-o si ea mi-a multumit pentru critica pe care i-am facut-o.
Felicitari pentru ca iti pasa de prietena ta, esti un om sufletist si o buna prietena. Succes si multa sanatate.
anonim_4396 întreabă: