Exerseaza citind dintr-o revista/carte cuvintele corect, fara sa lungesti cuvantul. Nu stiu exact la ce accent te referi prin "taranesc", dar incearca sa faci exercitii de dictie; un secret pentru aceste lectii de dictie este sa tii un pix in gura in timp ce pronunti cuvintele.
E dragut sa ai accent. Mai ales accentul de la moldovence e asa simpatic:X. Incearca sa vorbesti exact cum se scrie. In loc de *ce* citesti *șie*? Bunicii mei asa vorbesc si sunt de la tara, nu stiu exact cum e accentul taranesc daca poti explica.
După câteva zile petrecute acolo, probabil că vei începe să le folosești dialectul involuntar. M-am întâlnit câteva zile tocmai cu o brașoveancă și asta s-a întâmplat.
Prin creearea propriului teatru.Ai nevoie de inteligenta si studiu.Cel mai eficient este sa joci rolul unui actor, ajuta pe moment dar daca iti pierzi controlul vei vorbi tot ca tine.A copia fraze, cuvinte si a forma o propozitie spusa corect la fel ca Iohanis asta ajuta dar va trebuii sa iti calculezi vorbele.De exemplu. Dragi prieteni stiu ca am facut greseli si poate pe unii dintre voi v-am dezamagit, dar va promit solemn ca ma voi straduii sa port o conversatie pe placul dumneavoastra''Spunand asta cu siguranta nimeni nu va mai avea nimic de adaugat.Si poti adauga de la tine inspirandu-te din limbajul actorilor.Eu m-am prefacut odata intr-o conversatie online si au crezut ca sunt de la politie, aveam tonul apasat si vorbele alese
Mixii întreabă: