Omul chiar este un nemultumit tot timpul, ispitele fac parte din viata. poate ca daca nu ar fi ispite viata ar fi mai plictisitoare. Iar in privinta limitei depinde de persoana, unii stiu cand sa se opreasca iar unii nu stiu, sau poate nu pot sa se opreasca
.
Se spune ca prima ispita dateaza de pe vremea lui Adam si a Evei, dar eu nu stiu.Ispita nu tine de nemultumire, ci din dorinta de a proba tot ce e nou pentru tine, de exemplu, un copil, vrea sa guste tot ceea ce nu cunoaste'baga in gura'. Sunt persoane care se pot stapani in fata ispitelor, altele nu. E mai bine asa, altfel toata lumea ar fi ispitita sa consume droguri, sa spunem.Acest lucru, tine si de educatie, sa inveti ce ispite poti incerca si ce nu. De exemplu, poate esti curioasa sa vezi ce fac sau simt doua lesbiene, dar asta nu inseamna ca trebuie sa si probezi.Intr-adevar,omul nu se multumeste cu ce are si vrea tot mai mult, acest lucru pe de o parte este bun, pe de alta este rau. Daca te referi la relatia de dragoste, cand un partener se lasa mereu ispitit de noile aparitii pe piata, inseamna ca nu are un sistem de valori bine pus la punct, inca nu stie ce vrea. Daca nu se educa, aceste persoane raman asa, vesnic in cautare de ceva nou. trebuie sa le explici ca si tu vrei o rochie noua in fiecare zi, sau 3-4 concedii pe an, dar nu se poate din diverse motive, materiale, de etica, sociale.
Ispitele le vad ca pe niste personaje feminine malefice![]()
Sunt atat de multe ca as putea face o armata![]()
Degeaba se spune ca te multumesti pe putin.In inautru tau mereu va fi dorinta de mai mult si va fi cu atat mai puternica daca sti ca poti
Ispita si curiozitatea sunt surori gemene. Sunt in firea noastra si nu au limita pentru ca este in codul nostru genetic.Cine nu le are se poate numii un ''mort viu''.
Ca un mister.Cu cat esti mai curios cu atat "te arzi" mai mult.Stii cum e."Dumnezeu iti da dar nu-ti baga in traista"![]()
Atata timp cat exista mintea omeneasca, intotdeauna omul va fi nemultumit si va rascolii "orice" pentru a avea necazuri, chiar de el nu isi doreste acest lucru.
Omul si-o cauta(singur) cu lumanarea![]()
Numai bine!