Cunosti fenomenul? Stop bullying!

Cunosti fenomenul? Stop bullying!

Prietenii nostri de la Telefonul Copilului au initiat o campanie de constientizare si prevenire a fenomenului bullying, prima initiativa de acest fel derulata in Romania.

Pe fondul inregistrarii unui numar tot mai mare de solicitari de consiliere si indrumare din partea copiilor si adolescentilor, Telefonul Copilului a initiat acest proiect prin care isi propune sa atraga atentia asupra unei probleme cu care se confrunta foarte multi copii fie la scoala, fie in cercul de cunostinte.

Cum se manifesta? Un copil este etichetat, tachinat, batjocorit in cercul sau de cunostinte sau de catre colegi care il striga intr-un anume fel (facand referire la aspectul fizic sau probleme de ordin medical/familial). Uneori aceste tachinari se transforma in imbranceli sau, in unele cazuri, in atacuri fizice.

Pe www.telefonulcopilului.ro au adunat mai multe informatii statistice in legatura cu situatiile intalnite la 116 111 si-au fost expuse ghidurile educationale elaborate pentru combaterea fenomenului.

Mai multe detalii puteti gasi si pe pagina lor de Facebook

)

37 răspunsuri:
| Byucc a răspuns (pentru Polaris):

Nici eu nu o puteam spune mai bine laughing

| SpeșălGirl a răspuns (pentru anonim_4396):

Dirigintele meu a discutat la o sedinta despre asta, insa nu s-au oprit.Fiind noua in scoala, nu am reusit sa ma integrez deoarece ei au grupul lor, stii tu, de populari si ei ma cred o fraiera.Am o colega cu care stau, cam atat.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns (pentru SpeșălGirl):

Am uitat ca exista si diriginti laughing oricum, as fi vrut sa mai vorbim, da ne abatem de la subiect, ceea ce nu e permis. Oricum, ceea ce reiese din aceasta discutie e ca bulling-ul e "unstopable". Din acel "populari" eu subinteleg FaceBook, ce mai distruge vieti ala. Apropo, credeti-ma, FaceBook e o sursa a bulling-ului!

| AirănMeidăn a răspuns:

Nu se va schimba nimic. Puteam zice ca vai, totul va fi atat de bine, lumea va fi un loc mai frumos si toti vom fi fericiti. Nu. Nu e asa. Acest proiect nu-i va face pe acei copii sa inceteze, ci din contra. Din experienta va zic.
Bafta, oricum.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Sunt de acord, nu vreau sa insult organizatia si imi cer scuze ca va descurajez, dar trebuie sa va opriti!
http://ro.wikipedia.org/wiki/Psihologie_invers%C4%83
"Psihologia inversa" aici putin spus, "cei rai" va vor da senzatia de cooperare, da vor rade in absenta voastra si Psihologia inversa isi va face efectul, parca si vad cum se insulta/injura/si chiar se umilesc aia in clasa dupe ce pleaca membrul(membrii) organizatiei voastre. Chiar si pe mine ma mai ia "inversul", dar nu fac bulling. De ce aveti initiativa asta din moment ce nu am vazut pe nimemi cu handicap(fizic ma refer, ca psihic...) intr-o scoala de sanatosi. Adica, noi avem scoli "scalate" pe handicap in loc de "bulling", macar sa nu mai traga in jos pe cel bun(bulling e o boala sociala).

| Polaris a răspuns (pentru LordMuffinosawr):

A 9a, top kek