In iad cu siguranta.si din iad ma dau afara la cat de rea si cate prostii am facut![]()
![]()
Era un citat ceva de genul:cand m-am nascut diavolul a spus:La dracu...am competite![]()
Mi se potriveste de minune![]()
Sincer cred ca in iad
Adica, am injurat si mintit prea mult, nu am mers la biserica de vreo 5-6 ani, nu m-am mai rugat de vreo 5 ani, am fost rea cu multi oameni etc. Dar daca as ajunge in rai nu m'ar deranja
Nu ai de unde să știi dacă există Rai sau iad în primul rând. Nu ai de unde să știi dacă există Dumnezeu, apostolii și îngerii în care trebuie să "credem fără să cercetăm". Eu una am multe opinii care contrazic religia, și obiceiurile bisericești, dar nu sunt ateu sau ceva în genul, cred. dar cercetez. Știți că se spune "informează-te înainte de a pleca la drum", și eu asta încerc să fac, mai ales că mi se par interesante chestiile astea. ^_^
Dar dacă aș muri acum, cred că aș face o vizită pe la rudele mele.; x
Pentru sensesDelight.
Vezi pina o sa te informezi sa nu fie prea tirziu. Te-ai gindit vreodata de ce te-ai nascut? Doar sa mori? Care este sensul vietii doar sa te chinui o viata intreaga si sa mori? Dami si mie citeva argumente care le ai.
Eu cred ca exista D-zeu si nu ma indoiesc deloc, dar iti zic asta pentru tine : Ce piezi tu daca crezi in Dumnezeu si el nu exista? Dar daca exista ai pierdut totul...
De fapt, discuția e mai amplă decât atât. Ți-am zis, cred în Dumnezeu dar am niște opinii care contrazic existența Sa. Nu am zis-o cu răutate și nu cred că o zici nici tu. Pur și simplu stăteam într-o zi și mă gândeam dacă există cu adevărat Dumnezeu și-mi puneam niște întrebări la care nu găseam răspuns cert.
Uite, dacă ar fi existat Dumnezeu, ar fi fost unul și același pentru toți oamenii, însă cum omul e lacom și dornic de suprematie s-au făcut mai multe religii.
Nimeni nu l-a văzut și nimeni nu l-a auzit, cel puțin eu nu am auzit pe nimeni care să-mi povestească detaliat despre Dumnezeu și să aibă dovezi și motive pentru care ar trebui cu toții să credem. Și mai apare o întrebare. Dacă pe noi El ne-a făcut, și pe Iisus tot El, atunci pe El cine l-a făcut? Sau de ce fiecare religie are propriul Dumnezeu cu istorioara sa?
La creștinism apare o întrebare și anume: Dacă decalogul spune "Să nu ai alți Dumnezei înafară de Mine" atunci creștinul de ce se roagă la Sfinți? Și apoi e cam greu să crezi că apostolii au scris Biblia din moment ce lumea de pe atunci era cam analfabetă + rugăciunile și obiceiurile bisericești. Sunt întrebări care pe mine mă duc cu gândul că a fost cineva deștept pe vremea aia și s-a gândit să profite în urmă cu religia, dar pe de altă parte mă bucur pentru că se mai stabilește cât de cât ordinea și liniștea în lume pentru că unora le e frică de El.
Există o vorbă care spune "Crede și nu cerceta", dar e bine să te informezi înainte de a pleca la drum. Iar dacă ai sta să asculți toate prostiile omenești ți-ar mai trebui încă 2 vieți.
Se bat multe lucruri cap în cap, nu doar decalogul… În primul rând e opoziţia dintre ştiinţă şi religie. Oricine e tentat să creadă într-o putere divină care o să îi plătească facturile şi o să îi dea din cer mâncare şi salariu, dar ştim toţi că-i doar o manipulare în masă.
Nicu eu nu am zis cu rautatea, nici nu am avut de gind.
Daca vrei sa vezi daca exista D-zeu pune-L la incercare.
Vreau sa zic ca inainte erau oameni destul destepti care puteau si scrii si nu numai. Au fost construite si facute lucruri care acum oamenii nici nu am inchipuire cum sau facut, sa zicem chiar si piramidele si mai multe. Dumnezeu e vesnic, am si eu multe intrebari care nimeni nu poate sa-mi de-a raspuns, care nu au nici un raspuns. Despre Dumnezeu vorbesti biblia. Si uite la toate ce scria in ea se implineste (apokalipsa). Vrea sau te intreb tu crezi ca exista Stefan cel mare? La-i vazut vreodata, doar ai citit si crezi ca asa scrie cartea. Uite cum functioneaza universul tot cei creat toate au un lant foarte logic si citeodata incredibil. Stau si ma gindesc, ar putea sa cada un meteorit pe pamint sau alceva, sau sa se intimple multe altele, dar toate stau sub un control. Pe Dumnezeu poti sa il simti sa il vezi prin alte persoane prin fapte, intimplari. Buneii mei au avut o viata foarte grea, au fost la razboi cind a venit acasa avea toate hainele gaurite de impuscaturi dar Dumenzeula pazit. A fost odata dus la marginea riului trebuia sal inpuste erau mai multi acolo dar s-a rugat la Dumnezeu si a venit cineva si a anulat aces ordin. Si credaca multi altii au trecut tot prin asa cazuri. Vezi citeodata D-zeu ne mai preintimpina ne arata puterea lui prin cutremure, apa si altele. Oamenii nici macar nu baga in seama pentru ce a fost. Oare pentru ce traiesti, doar ca sa mori, sa te chinu o viata intreaga si sa mori? Odata o sa fie si o judecata, viata este doar o pregatire, doar un test si viata este scurta, dar oamenii nici nu isi imagineaza cit de lunga este vesnicia si nici nu isi inchipui ce o sa fie in iad, cred ca o sa fie doar rau dar asta e prea putin. O sa fie odata o judecata care o sa ne imparta, sint doar 2 cai, nupoti sa alegi intre bine si rau, nu este a 3 cale. Alegi sa traiesti cu Dumnezeu sau cu satan, alegi sa te duci in rai sau iad. Si trebuie sa alegi acum caci acus poate sa fie prea tirziu.
Uite în legătură cu Ștefan cel Mare, da cred în Ștefan cel Mare. Și cred în el pentru că văd poze cu el, aflu tot felul de povești despre el, povești științifice, căutate, demonstrate nu povești în care trebuie să cred fără nicio dovadă. Și mai e ceva, eu nu aleg să trăiesc cu satana sau ce-ai vrut tu să spui. Ți-am zis de 2 ori și ți-o mai zic odată, cred în Dumnezeu, cu toate că am întrebările astea care la urma urmei îi trec oricui prin minte și nimeni nu găsește răsupuns cert. Nu sunt nici satanistă, dar nici Sfântă și nimeni dintre noi nu e, indiferent că merge la biserică în fiecare Duminică, face fapte extraordinar de bune, se roagă acasă și are o cameră plină de icoane. Te-ai gândit de ce profesorii ăștia de religie nu sunt sfinți? Sau eu una cunosc multe persoane darnice care ar merita tot respectul pentru tot ceea ce fac. Și-n schimb nu primensc nimic, pentru că așa e în realitate "când ești bun ești prost" și ești luat ca atare.
Te-ai uitat vreodată în jurul tău atunci când mergi la biserică? Uite îți dau un exemplu, 3 biserici de la mine din Iași sunt în renovare de peste 3 ani. Am trecut și eu zilele trecute pe acolo și-am văzut Jeep-urile și BMW-urile, evident cumpărate din banii pentru renovare. Nu cred că-și permite popa să plătească din salariu un Jeep sau un BMW ultimul model. Măcar de-ar fi mai ostentativi. Ipocriți, și numai când vezi asta, dacă tot ești credincios mai bine te rogi acasă.
Dacă 15% din banii strânși la biserică chiar s-ar duce la nevoiași, aș pune și eu bani la popă.
Of course, nu toți sunt așa, dar nu cred că stă nimeni să-și pună încrederea în oricare popă ca apoi să i se demonstreze cum credința e șmecheră și se îmbogățește cu banii "căzuți din ceruri".
Deja începem să ne batem cap în cap, tu cu credința eu cu știința. Înțeleg problemele bunicilor tăi dar n-am ce face în privința asta. Pentru mine poate fi "altă legendă", în schimb tu știi bine povestea, așa că nu argumentez la treaba asta. Nu înțeleg rostul. ^.^
De ce ai impresia că dacă nu ești așa de credincios și de fidel lui Dumnezeu trăiești ca să mori? Eu una trăiesc foarte bine cu tot cu dilemele astea și sunt sigură că și necredincioșii o fac. Ai mai pus tu întrebarea "Dacă m-am gândit vreodată de ce m-am născut?" Ce legătură are asta cu Dumnezeu? Da, m-am gândit și am ajuns la următoarea concluzie: Tăiesc pentru a fi cineva în viață. Pentru a învăța, a avea prieteni adevărați, a-mi întemeia o familie, a vizita împrejurimile, a avea o casă și eu ca tot omul și pentru a naște și eu alți copii ca apoi să-mi urmăresc și nepoțeii și să mă simt împlinită. Eu asta îmi doresc de la viață și trebuie să muncesc pentru a îndeplini tot ce-am zis acolo. Nu mi le oferă nimeni pe tavă și nici n-am nevoie să mă rog cuiva să mi le ofere. Le creez singură, doar de asta am 2 mâini, 2 picioare și-un cap. Cel puțin mie așa-mi place să gândesc, depinde de la om la om. Alții ar fi fericiți să primească totul din cer, dar știm cu toții că e o manipulare în masă.
Vreau sa zic ca eu nu cred in popa ca si el ii om. Si ai dreptate ca nimeni din oameni nu poate sa fie sfint. Eu nu am zic ca traiesc sa mor, dar sa faci ceva pentru lumea aceasta, ceva bun, ceva care sa fie placut si in fata lui Dumnezeu. Vreau sa ii zic ca eu nu sint sfint. Poate is mai pacatos ca si tine, dar incerc sa ma indrept.
Da dar de unde au aparut toti oamenii? cu ce scop au aparut?
Si eu nu zic ca vin banii din cer, banii si pinea trebuie sa o muncesti singur cum ai zis si tu.
Stiu ca din propriul salariu nu poate sa isi cumpere masina? Eu nu-s de acord cu asta si de a plati bani la preoti sinca ceva eu sint baptist.
Crezi in evolutionism sau creationism?
Tind să cred în creaționism. Există Dumnezeu dar nu ne ajută așa de mult precum crede lumea. ^_^ Și dacă stăm să privim accidentele de la TV și viața de zi cu zi în oraș, ca să nu mai zic de noapte, ajungem la concluzia că toată lumea asta e toantă și a nimănui. Nimeni nu stă să privească excepțiile așa ca să se știe că vorbesc în general.
Iar preoții... Deh, nu mai comentez.
Într-un final fiecare e cu opinia lui și cu teoria lui.
Da, fiecare avem parerea lui. Tu zici de accidete cite se petrec, dar te-ai intrebat de ce se petrec? Oare nu este o preintimpinare ca viata e scumpa si merita sa o traiasti drept, oare nu din cauza oamenilor se petrec aceste accidente?