1. Deformeaza conformatia bazinului, astfel incat se poate ajunge pana la a nu mai putea naste natural, ci numai prin cezariana.
2. Pantofii cu toc deformeaza coloana, pentru ca arcuirea din zona mijlocului este mai accentuata. Acest lucru poate duce la ranirea coloanei vertebrale.
3. Muschii care suporta partea inferioara a spatelui pot fi supusi unor eforturi care vor duce cu siguranta la durere din ce in ce mai mare.
4. S-a descoperit ca purtatul tocurilor inalte poate supune coloana unor afectiuni dureroase, iar nervii spinali pot deveni apasati si durerosi, dau furnicaturi si chiar si paralizie. Multe femei, care se prezinta la medic plangandu-se de dureri de spate, sunt surprinse sa afle ca marea parte a problemelor lor este cauzata de tocurile inalte purtate constant. Riscurile pe termen lung includ scurtarea permanenta a tendoanelor lui Ahile.
5. Degetele sunt supuse riscului deformarii. Degetele de la picioare sunt supuse, de asemenea, la riscul cresterii unghiilor in carne si a infectiilor unghiilor. Unghiile crescute in carne dau dureri foarte mari, sunt neplacute la vedere si este nevoie de operatie pentru a corecta un defect care este in detrimentul muncii si vietii noastre.
6. Sa mergi pe tocuri inalte nu este ceva ce orice femeie poate sa faca si mai ales sa o faca si cu incredere. De fapt, multe nu pot merge cum trebuie sau nu pot merge deloc. Pericolul de a se suci piciorul si de a-ti scranti glezna este foarte mare si la fel de mare este si riscul unei fracturi a gleznei. Daca ne scrantim glezna, muschii si tendoanele vor fi intinse peste limitele normale si se vor inflama. Aceste rani pot fi extrem de dureroase, iar vindecarea dureaza mai multe saptamani. Daca glezna a fost fracturata, solutia comuna este chirurgia, pentru a refixa oasele, iar operatia este foarte dureroasa.
7. Mersul in pantofi inalti duce la contractarea vaselor de sange, impiedica transmiterea impulsurilor nervoase la creier, anumite functii fiind afectate.
Concluzia este ca fetelor LE ESTE GREU sa stea pe tocuri, nu li se pare.
Multumit de raspunsul meu?
Pentru ca este cam greu sa mergi pe tocuri piocioru tau in loc sa stea normal el sta suspendat iar sangele nu circula bine in vasele de sange daca stai mult pe tokui la un momendat ti se pare ca nu mai simti picioarele si asa cu tiimpu sti se sparg vasele de sange.
Nu ni se pare greu.Chiar este.
Incearca sa stai macar 2-3 ore pe tocuri
). si trimite'mi un mesaj
Nu la toate fetele si depinde si de toc. daca este cui si de 15 cm normal daca este unu cu talpa ortopedica de 10 cm.mergi fara probleme.
Buna.Eu aseara am avut bachetul si normal si tocuri...Am stat cu ele maxim 30 de minute cand am venit.Este oribil deoarece nu m-am invatat de mica. PuP
petalouda întreabă: