Din acealasi motiv pentru care tu pui o intrebare din asta: nu isi vad de treaba lor.Este in adn nostru sa contrazicem ceea ce fiecare din noi considera gresit, sa credem mai mult sau mai putin in fapte, in miracole, in dumnezeu sau nu, sa ne comportam sau nu in functie de situatie, educatie, de cat il duce pe fiecare capul.
Eu nu cred in biserica si nici in popa care baga mana in cutia milei... Nu ma inchin icoanelor, ma inchin lui Dumnezeu. Pentru mine biserica, popa si icoanele apartin lumii materiale. Cred in Dumnezeu, insa "in limitele bunului simt". Sunt crestin-ortodox... cu creier. Nu cred in Biblie pentru ca nu sunt martor a lui Iehova. Deja credinta din ziua de azi nu mai este plauzibila este oarba, inselatoare, mizera si fara pic de dreptate.
A... si sa-mi spui si mie ceva. Daca Dumnezeu e fiinta divina atunci cum a putut fi atat de orb incat sa-l lase pe Moise sa omoare atatia oameni. Sa distruga alte popoare ca sa salveze unul singur? Doar pentru ca acele popoare nu il slujeau. Dumnezeu nu era de acord cu sclavia si dorea ca toti sa traiasca in pace iar el il indruma pe Moise la razboi sa ucida si noi fiind sclavii lui il slujim?
Ce zici acolo nu tine de religie sau de biserica crestin ortodoxa. Ci tine de educatia omului.
Sa luam un exemplu : In genereal de Boboteaza, la sfarsit de slujba lumea se inghesuie sa ia apa sfintita. Insa daca mergem intr-un loc unde lumea este mai civilizata, nu o sa mai intalnim astfel de incidente. Dar totul consta in bunul simt al omului.
De ce? Pentru ca multi crestini au ramasa la mentalitatea secolului in care crestinatatea a fost inventata. Oameni neinstruti, saraci la mansarda care te-ar bate cu credinta peste cap daca nu o accepti.
Classmates întreabă: