| Arthur a întrebat:

De ce ulterior mişcării hippie au apărut numai mişcări violente, intolerante, care în loc de pace şi iubire, nu fac decât apologia violenţei în toate aspectele ei?
Alături de mişcarea hippie, şi cea raggae s-a încadrat în aceleaşi paşnice viziuni despre lume şi viaţă.

Răspuns Câştigător
anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Ptr ca in speta tineretul, avind in vedere ca are pe linga alte caracteristici si impulsivitate, a fost atras mai mult de partea negativa a miscarii epocii respective.Sa ne amintim cu regret nu numai de anii 70 sau de cei care i-au succedat ci sa mergem in trecut la miscarea legionara care tot rindul tinerilor a facut cei mai multi adepti facindu-i sa imbratiseze ideia "noii ordini in Europa"

14 răspunsuri:
| Bacemi a răspuns:

Pentru ca evolutia s-a facut simtita pe toate planurile. Oamenii au inceput sa aiba alte nevoi. Noi tehnologii au insemnat noi dorinte si noi invidii. Din pacate am evoluat in mai rau. Atunci natura era mai apreciata si nevoile erau mai mult cele de baza. Acum vezi ca sunt considerate nevoi si nu lux sa ai nu stiu cate inele si bratari de aur, haine de firma si alte prostii. Atunci era suficient sa ai un tricou, niste adidasi si o pereche de pantaloni. Si sa ai niste prieteni alaturi de care sa te simti bine. Acum falsitatea a luat amploare si rautatea odata cu ea. Traim vremuri triste.

GânduriAlbe
| GânduriAlbe a răspuns:

O parere.In primul rand aceste miscari cred eu ca au fost coordonate, dirijate de oameni ce aveau o anumita putere, ce aveau un anumit grad de respect in randul societatii.Nu coordonate politic sau pentru un scop anume.Ci pentru a evidentia o stare de spirit generala, a materializa o dorinta a maselor.Asa au aparut si hippie si mai toate. Diferenta cred eu e indepartarea omului de tot ce este natural e tehnologia, evolutia in sine practic ia indepartat pe oameni de lucruri simple, de bucurii simple.Se stie ca hippie pretentii in afara de protestele lor pentru pace si "bine" sa zic asa, alte pretentii nu aveau, practic nu vroiau nimic.Era o stare simtita de toti adeptii. O stare de liniste.Accesul la informatie, lacomia, ura constanta a oamenilor cauzata de evolutie cred eu a facut ca orice noua miscare de masa sa se rezume la rau.Ne indepartam incet ca si specie de tot ce inseama uman, natural si ne indreptam spre. spre nimic din ce inseamna natural, sincer, frumos. E trist.

| Arthur explică:

@Ionică Mişcarea hippie este un curent caracteristic tineretului din jurul anilor '70, apărută ca un protest faţă de războiul din Vietnam.

| Arthur explică:

Ok @hombre Cam la fel am răspuns şi eu la întrebarea lui @max, despre mişcarea hippie. Nu cred că această mişcare a fost un eşec, ci o rampă de lansare pentru soliştii şi trupele angrenate în acestă mişcare ( Flower Power ), majoritatea confirmându-şi ulterior valoarea. Una dintre formaţii, şi una dintre preferatele memele : Pink Floyd.
Şi la noi această mişcare a avut reprezentanţi de marcă, printre care amintesc doar pe regretatul Florian Pitiş, formaţia Phoenix şi formaţia Sfinx. Aceasta cu toată opoziţia comuniştilor şi a adepţilor acestora.
Această mişcare a marcat o întreagă generaţie, valorile ei trăind în sufletele acestora reprezentând un cod de valori care cu greu îşi vor găsi un egal ulterior.
http://translate.google.ro/....../translate

| Hombre a răspuns:

Embrionul miscarii hippie nu este razboiul din Vietnam ci noncoformismul tineretului american al anilor '60 care respingeau normele sociale impuse si promovau pacea, acceptarea diferentelor culturale, intoarcera la natura, toleranta intre rase, iubirea. Erau anti-materialisti, impotriva clasei de mijloc, industrializari excesive si poluari. Promovand pacea erau impotriva razboiului din Vietnam si altora asemenea. Aceasta miscare s-a exprimat si prin muzica culminand prin festivalul "Woodstok" din anul 1969, filmul facut atunci a fost dat si pe televiziunile noastre dupa revolutie.De ce ulterior acestei miscari au aparut miscari violente este greu de spus, probabil esecul miscarii hippie a favorizat aparitia celorlalte.

| Hombre a răspuns:

@Artur ai dreptate nu pe zona muzicala a esuat si am omis sa mentionez ca esuarea miscari a fost ulterior datorita consumului de droguri fiind privita neancrezator de o parte a populatiei. Mai adug ca si la noi aceasta miscare a influentat generatia tanara din Romania (eu fiind unul dintre tineri de atunci) dar la noi sistemul de constrangere era prea puternic sa ne putem manifesta precum tineri americani si totusi putin sa manifestat prin puratarea pletelor, pantalonului evazat, paralel, la gat purtam medalioane si lantisoare cu cruciulita si de multe ori autoritatile faceau razie ne vanau si ne bagau in frizerii obligandune sa ne tundem. Mentionez ca populatia asmutita de autoritati nu vedea cu ochi buni acestea facandu-ne mereu golani si derbedei.

Răspuns utilizator avertizat
| Alex >D a răspuns:

Their idols died, so they died to.

| ByZZy a răspuns:

Mai pui multe intrebari care nu isi au rostul?happy

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

@Ionica - da si tu un search pe google, vezi ce inseamna miscare hippie sau raggae si apoi sa-ti permiti sa-i raspunzi lui Arturel laughing
Daca vrei te ajut cu cateva linkuri, e la moda!tongue

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

@ByZZy stupid girl x(

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Se pare ca are de-a face cu natura umana treaba asta. Intrebare: de ce hipiotii cu pricina, cei mai infocati adepti ai libertatii si dragostei au devenit mai tarziu cei mai agresivi luptatori intre ei in the rat race? Hippies gone yuppies...

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Hmm, m-am mai gandit. Se pare ca raspunsul corect se gaseste pe lista din stanga de la Neurogenesis de aici:
http://www.ted.com/talks/dean_ornish_says_your_genes_are_not_your_fate.html

Întrebări similare