Da, asa e!
Am auzit si oameni de alte nationalitati, folosind aceasta replica la adresa romanilor.
O fac, cand nu pot sa mai zica nimic, cand n-au cu ce sa mai arunce in noi!
Pacat ca se intampla asa ceva!
Italienii (si altii) de fapt se refera mai mult la faptul, cum ca romanii se trag din rromi, nu neaparat la comportamentul si mentalitatea romanilor.
Se pune accent pe culoarea pielii, pe asemanari fizice, si abia dupa aia pe mentalitate, comportament. ![]()
Apropo, mie personal, majoritatea italienilor mi se pare super needucata si mult prea increzuta. Daca intri intr-un local din Romania (restaurant, spital, aeroport, teatru, etc.) sau mergi pe strada, si auzi pe cineva tipand ca nebunul, si il vezi, ca gesticuleaza si scuipa (in timp ce vorbeste), e clar - este italian!
Asa ca, din punctul meu de vedere, romanul adevarat e cu 10 capete deasupra italienilor!
Sunt de acord cu @tipu aproape 100%, mai ales in legatura cu afirmatia, cum ca a fost o greseala, cand au inceput sa-i numeasca pe tig*ni (altfel mi-l redacteaza (cuvant) si il inlocuieste cu "rromi") - rromi, acest lucru a incurcat foarte mult lucrurile si deterioreaza imaginea Romaniei si a "romanilor-model".
@tipu, n-ai fost atent. Cand vorbeam de "scuipa", am specificat in paranteze "in timp ce vorbesc", adica - vorbesc mult, repede, tare, si in acelasi timp scuipa interlocutorul (neintentionat, bineinteles
).
Te inteleg, ii aperi pe ai tai. Te simti ca intre ciocan si nicovalna (Romania - Italia).
Insa pot sa-ti spun foarte sincer (n-am de ce sa mint), ca dintre toti italieni, pe care i-am vazut (in Romania si in alte tari, unde italienii isi petreceau si ei vacantele), 99% dintre ei se comportau exact asa, cum i-am descris mai sus. Aproape toti vorbesc cu voce EXTREM de ridicata, fac glume proaste, ne la locul lor (cu aceeasi voce tare, dand din maini, razand ca niste ***
) despre romani si Romania, cu toate ca aproape toata lumea (mai ales romanii) inteleg italiana, si este extrem de urat, nepoliticos, respingator ceea ce fac ei, fiind niste oaspeti, care ar trebui sa se comporte ca atare, mai ales daca tot afirma, ca nu sunt tiga*i si sunt mega civilizati!
Noi, romanii, nu stim din ce parte a Italiei sunt ei si nici nu prea conteaza, pentru noi tot italieni sunt.
Daca ei ne catalogeaza tara in functie de niste indivizi, gunoaie ale societatii, ca fiind o tara de hoti si prostituate, atunci noi de ce ar trebui sa le cautam scuze, sa-i menajam, cand ei gresesc.
Desi, stai linistit, tot o facem.
Insa atunci cand suntem atacati, judecati pe nedrept, este destul de greu sa mai fim impartiali si obiectivi. ![]()
Iar pe tig*ni, in acest context, nu-i apar - din contra! Cu toate ca si prinre ei sunt oameni de treaba, cu toate ca si romanii mai fura, omoara si se comporta ca niste porci...
@tipu, ai dreptate, fiecare isi apara poporul, e si normal!
Insa gluma ta, cum ca Romania ar trebui sa-si schimbe numele in "Tigania", o consider prea dura si lipsita de bun simt, prea deplasata, prea rasista! Scuza, dar nu gust intotdeauna umorul negru
, mai ales cand este manjita imaginea tarei mele!
Numai bine!
Italienii spun despre romani ca sunt rromi pentru ca au facut o gramada de prbleme in Italia(jafuri, violuri)
Eu stau in italia si nu mi-e rusine sa zic ca sunt romanca, ba din contra sunt f. bucuroasa ca nu sunt atat de cretina ca ei, deci va spun cu mana pe inima, oameni mai prosti ca astia nu exista, sunt atat de inculti incat fac adunari si scaderi pe calculator, ca sa nu mai zic de tabla inmultirii, pe aia nu o stiu deloc
ei sunt mai rromi ca toti tiganii, se insoara intre neamuri, verisori de primul grad, de asta jumate din ei sunt handicapati, serios vorbind.asta e tara obezilor si a incultilor
aaa, si a mafiotilor, criminalilor. ce sa va mai zic, sunt sute de cazuri de mame care isi omoara copii, pe motiv ca sunt deprese
si gasesti drogati la toate colturile, pedofili la fel, si fete de 12, 13 ani care se f*** cu baietii la scoala pentru bani, 5-10 euro, sau pentru cartele de telefon...deci cine e mai rrom?
Hello! Da, ai dreptate, am auzit ca romanilor din strainatate le e frica sa recunoasca ca sunt romani. Spre deosebire de noi, probabil ca italienii sunt mai civilizati, tin mult mai mult la respectul fata de tine si semenii tai, la noi in tara toate astyea sunt cam inlaturate, dupa cum vezi, lumea se cam injura si se cam bate pe strazi, romanii sunt amatori de show-uri negative, trebuie sa recunoastem asta
. Ai vazut vre odata rromi pe straizle romaniei? Ei bine, eu chiar ieri l-am vazut pe unul imbracat ca state din serialul ala de pe pro tv cu o alta tiganca batandu-se, apoi incepand sa vorbeasca si chestii vulgare, mai aveau putin si se dezbracau pe strada aia 2. Daca asa fac tiganii de la noi plecat in strainatate si acolo, atunci ii inteleg pe deplin pe italieni. Poate ca tiganii ar trebui sa aiba o tara a lor, si sa nu mai fim noi judecati pentru comportamentul lor.Romanii sunt oameni normali, care nu fac ca femeile alea in fusta lunga si barbatii aia, nu e corect sa fim mereu comparati cu ei. Te sustin in totalitate in privinta a ceea ce ai zis, insa nu cred ca totul se va schimba peste noapte din pacate pentru adevaratii romani
Pentru ca in mintea oricui raman mai pregnant intiparite faptele negative decat cele pozitive, iar astfel de fapte, acolo in Italia, le-au facut de cele mai multe ori cei din etnia rroma.Prin urmare, nu se mai face diferenta in mentalitatea colectiva intre rromi si romani.Precizez ca nu am idei preconcepute cum ca toti rromii au un astfel de comportament.
Stiu faza in Italia nu prea am recunoscut ca sunt roman deoarece ma luasera la ochi bunii si daca aflau ca\s roman era naspa. m-am dat drept Algerian nu stiti ce respectati sunt algerienii acolo. P.S tiganii nu sunt latini sunt slavi sau sclavi cum o fi.
Neagracaceara întreabă: