| SamsungElectronics a întrebat:

De ce urăsc românii țiganii?

16 răspunsuri:
Bula
| Bula a răspuns:

Tiganii au venit in Europa ca "popor de servitori de ultimul rand", care faceau munca de jos, nedorita (sau necunoscuta) de altii, "de rang inalt".
Ei se ocupau cu intretinerea cailor, fierarie, dar si de muzica de distractie pentru "domni".
Acest obicei a fost mentinut si in secolul 20, copii tigani ne avand conditii de a invata, fiind stratul cel mai sarac al populatiei.
Evident, in aemenea conditii de saracie si fara sprijin, ei au fost nevoiti sa fure, pentru a supravietui.
Din lipsa de scolarizare prin generatii, ei au perpetuat in aceasta stare, din care abia in zille noastre reusesc sa se deprinde.
Acesta este motivul pentru care cuvantul "tigan" este unul descalificant (asrmanator cu cuvantul "evreu" in perioada nazista).

| Suntsaracnuambani2 a răspuns (pentru Bula):

CORECT BRAVO așa e ești bun

suntserios
| suntserios a răspuns:

Ai interacționat vreodată cu ei?

sadrian46
| sadrian46 a răspuns:

1. Fiindcă nu îi cunosc. 2. Fiindcă păcatul țiganilor infractori, îl aplică la întreaqa etnie.

| Drimmero a răspuns:

Eu unul nu urasc tiganii, am crescut printre tigani fiind destui in zona mea si m-am obisnuit cu ei. Chiar si acum dupa ani cand ne vedem ne salutam si ne respectam, mergeam cu ei la fotbal sau petreceam destul de mult timp cu ei fiind vecini. Ce am observat in general la tigani e ca sunt foarte primitori si iti pun pe masa tot ce au mai bun incat sa te simti bine, prind drag de tine si nici ca te lasa sa mai pleci de la masa pana nu bei cu ei tot ce ti-au adus sau sa mananci. Sunt multe tipuri de tigani, dar in principal trebuie sa-i impartim in tigani civilizati si tigani care fac de rusine tigania adevarata, orice rasa, sau mai bine zis orice padure are uscaciunile ei. Am cunoscut tigani curati, cinstiti, civilizati, scoliti a caror parinti/rude erau inclusiv medici, avocati sau functii d-astea inalte sau nu neaparat functii dar aveau caracter frumos, dar si tigani clasici pusi pe furat si diferite gainarii. Tiganii civilizati se simt foarte prost ca sunt bagati in aceeasi oala cu compatriotii lor care ii fac de ras prin lume, nu doar pe ei ii fac de ras ci si pe noi ca romani pentru ca ei pe acte au cetatenie romana si automat se fac generalizari fara sens chit ca suntem rase diferite, chiar si asa n-ar trebui sa fie generalizare. Chiar si aia "rai" sunt asa pentru ca au primit o educatie proasta acasa, au traume, au fost crescuti in scandaluri, batai, betii, unii au crescut pe strazi fiind abandonati de mame, comportamentul lor e proportional cu mediul in care au crescut dar si din cauza auto-educarii si al caracterului care s-au pierdut pe drum, greu ii mai reabilitezi daca nu s-au educat pana intr-o anumita varsta.

| gabicoo a răspuns:

Pentru că le fură Samsung-urile!

| CostinAlamariu a răspuns:

HAHhahaha

Oaaaaarreee de ce?

Miros, lipsa completa de moralitate, limbaj vulgar, lipsa civilizatiei, lipsa notiunii de responsabilitate și respect social, faptul ca se inmultesc ca iepurii si lista poate continua.

| raMLesS a răspuns:

Daca te referi la aia care stau pe strada si cersesc, pentru ca sunt niste animale imputite si dobitoace, urati, pr0sti, puturosi care fac numai rau.
Cam acesta este motivul principal.

| dullcat5678 a răspuns:

Probabil pentru ca majoritatea au avut experiente urate cu ei, printre care furt si altele. Si tata are aceeasi problema, deoarece la 20 ani tiganii i-au furat din tren salariul muncit pe 2 sau 3 luni. In conditiile in care era vorba de munca fizica, nu a putut trece niciodata peste aceasta experienta extrem de urata, mai ales ca el era pozitiv si cauta binele din orice persoana, indiferent de provenienta. Btw, ai mancat doi, i'.

| redwarrior27 a răspuns:

Sunt de cea mai joasa speta, crede-ma..In satul meu aproape toata populatia e de origine rroma

| anonim3215 a răspuns:

Ca om care am lucrat mulți ani printre romi pot să spun că erau foarte respectuoși.

| ChrisBV a răspuns:

Pt ca mare parte din tigani sunt profitori, hoti, mincinosi si traiesc din ajutoare sociale fara sa munceasca.

| AdioTPU a răspuns:

Pentru că aud și văd la Tv sau în societate scene in care sunt implicate persoane de etnie romă, scene nu tocmai ok. Mai sunt și influențați de părerile apropiaților despre rromi, au inoculate idei cum că aceștia sunt șmecheri, parșivi, lacomi, periculoși. Ce-i drept, o parte din ei chiar sunt dar există și rromi ok, chiar mai cumsecade decât unii români.

| 199onur7 a răspuns:

Si ce daca sunt țigan frate? Care este treaba? Pe cine deranjez cu prezența mea? Eu nu am nimic cu voi români așa rasiști pedofili criminalii cum sunteți aia e ăsta e românul invidios până moare ce are el sa nu aibe nimeni si ce are altul sa aibă el ce să-i faci ăsta e românul.

| imiCariCoxu a răspuns:

Pentru ca majoritatea fac fapte stii tu de carewinking insa nu toti sunt asa.

| UNEXPERTINCEPATOR a răspuns:

Nu toți românii urăsc țiganii… Chiar cel mai bun prieten al meu este țigan. Clar sunt și țigani care fac fapte urâte, și de asta nu sunt văzuți bine de către societate în general. Dar pe de altă parte sunt și români de tot rahatul. Și sunt și țigani care urăsc românii nu doar invers. Asta poate ține și de rasism ceea ce este altă poveste…