Mi-am amintit de ce a spus Dana Budeanu in episodul de luni: "De ce faceti copii? De ce?"
Parintii sunt de vina. Sunt needucati si inconstienti si aschia nu sare departe de trunchi. Sigur ca e nevoie si de gunoieri, maturatori dar majoritatea nici atat nu vor sa faca
1. Vorbele alea cu,, iubeste-ti parintii ",, parintii iti vor numai binele" si alte baliverne sunt de mult timp. Si pot spune ca sunt total false. Da, parintii au grija de tine, iti dau mancare, haine, tot ce-ti trebuie, te cresc, lucru pe care nimeni altcineva nu l-ar face, dar sunt familii in care chiar nu ai cum sa respecti toate aceste,, reguli".,, Sa nu-ti minti parintii, sa le spui orice si sa ai incredere in ei". Ca dupa sa ce? Sa te bata ca ai fost sincer cu ei? Sunt foarte rari paringii de genu,, ok, sunt foarte suparat(a) pe ceea ce ai facut, dar apreciez ca mi-ai spus si ai fost sincer(a) ". Cam asta mi se pare mentalitatea corecta pe care dupa cum am zis, putini o au.
Plus ca nu mereu te invata ceea ce trebuie, sau nu-ti ofera o educatie MODERNA. Ii spun copilului fix aceleasi lucruri pe care le stiu si ei, care de cele mai multe ori is gresite si pot induce in eroare copilul sau chiar sa-l afecteze putin cand o sa devina adolescent sau adult. De exemplu, o mama care a avut in trecut relatii esuate si experiente foarte nasoale cu baietii, o sa-si invete fiica ca toti baietii sunt porci, ca vor numai s*x, ca nu stiu sa te aprecieze, ca o sa te insele, iar copila fiind mica, bineinteles ca incepe sa aiba mici frici in cap, care o s-o afecteze in viitoarele relatii. Chiar daca baiatul e ok si ii este fidel, cel mai probabil mereu o sa aiba frica ca este inselata tocmai din cauza a ceea ce i-a zis ma-sa. Invers si pentru baieti. Ba chiar si tata imi mai zice uneori ca femeile sunt nu stiu cum, evident chestii negative si la modul general, dar eu nu-l iau in seama si raman la propria mea parere.
Revenind la subiectul mama-fiica, sa nu mai zic de clasica poveste cu dezvirginarea, care o povestesc de parca ar fi,, un mare incendiu" cand de fapt in realitate e doar ca o flacara de bricheta. Ca o sa curga sanse. ca o sa te doara, ca bla bla bla. Nu degeaba sunt atatea fete care prefera sa moara decat sa se dezvirgineze sau care nu o fac tocmai de teama asta.
Deci da, parintii au si ei experientele lor esuate si neplacute din trecut, din care nu au invatat ceea ce trebuie si evident ca le impartasesc cu copii. O adevarata mama i-ar zice fetei sa aiba grija cu ce baiat umbla, ca mai sunt si buni, dar si rai, sa fie atenta, sa nu se grabeasca si. alte sfaturi despre relatii, nu ca,, toti baietii sunt nesimtiti ".
Copiii din ziua de azi, au visuri si target-uri ceva mai mari fata de ce era inainte, care bineinteles nu puteau fi realizate, sau puteau dar foarte foarte greu, sau in domenii la care pe vremea aia nu existau. Si evident ca li se pare,, wow" si cam imposibil pentru un pusti de 19 ani, care decat sa-si bata capu cu aia, mai bine se duce pe camp cu sapa. De asta parintii fac o mare greseala ca isi descurajeaza copii. Nu zic neaparat sa-l ajute si cu ultimul ok, dar macar sa nu-l descurajeze sau sa-i puna piedici.
Solutii exista cu psihologi, sociologi, dar cati dintre ei vorbesc cu copiii? La mine nu a venit mai deloc psihologul sa vorbeasca in fata clasei. A venit doar o singura data si ne-a vorbit despre siguranta pe internet. Atat, in rest niciodata de subiecte mai interesante si folositoare. Fosila aia de scoala e. un batran care incearca sa instaleze vice city pe un pc cu i9 si 2080 daca intelegi ce zic.