OK nu are o origine clar stabilită. Sunt mai multe variante (una dintre ele este cea dată de alexgogo), cea mai veche şi mai veridică se pare că provine din SUA anilor 1840, şi reprezenta abrevierea pentru "oll korrect" (all correct) - scriere greşită dar foarte utilizată în acele vremuri.
O altă variantă ar fi că OK provine de la "Old Kinderhook" (porecla candidatului la preşedinţia SUA din 1840, Martin Van Buren, născut în Kinderhook, NY şi sub care acesta şi-ar fi desfăşurat campania electorală). O altă variantă care ar explica provenienţa lui OK, este dată de francezi. OK sună ca "au quai", termen din limbajul maritim, care însemna că încărcătura unei corăbii a fost livrată corespunzător pe mal. În fine, o altă variantă vorbeşte de o ştampilă care se aplica la intrarea în SUA, O. K., şi care permitea imigranţilor să fie acceptaţi pe pământ american. O. K. erau iniţialele şefului vamal, un oarecare Otto Klein. Cine primea O. K. pe hârtia de intrare în SUA, era bucuros şi striga O. K. rudelor sau prietenilor cu care încerca să-şi înceapă o nouă viaţă pe continentul american.
Sunt muuuulte variante pentru ok... un link pentru toate: http://www.miketodd.net/encyc/okay.htm
Este un raspuns eronat! Sunt cam 7 varinate de dezinformari. Adevarul este ca "O.K." Provine din numele Otto Krause, un inginer la fabrica de autoturisme Ford (avand putere de CTC). Restul numelor s-au potrivit.
Am vazut odata, aceasta explicatie, nu stiu cat este de "ok"
pe vremuri, oamenii cand se intorceau de la razboi, scriau pe o tablota 0 killed. probabil ca de acolo provine, nu stiu exact.
In limba engleza este un cuvant, care inseamna "Bine"