Mergi la job in continuare. Socializează cu cei din jurul tău.
In acest fel vei scăpa de izolare.
Daca nu vrei, este altă problemă.
Pai ce job ai? Sa inteleg ca facultate nu ai facut/nu faci. OK. Ce te astepti sa realizezi cu liceul? Ai talente/hobby-uri care pot fi monetizate cumva?
Cauta sa faci ce iti place ca hobbyuri fa-ti un iubit iesi la plimbare du-te la film la teatru asculta muzica preferata nu mai sta izolata in casa
Ete! Toti intrati repede in depresie cand e vorba de munca.
Daca nu te descurci la acel loc de munca, schimba-l. Cauta unul unde te pricepi. Ca usor nu este nicaieri.
Te-ai izolat ca ai vrut. Izolarea nu e buna. Socializarea este solutia. Vorbeste cu colegii, nu sta cu castile pe urechi.
Eu țin minte că am reușit în sfârșit să îmi găsesc primul loc de muncă cu chiu cu vai la 21 de ani in timpul unei vacante de vară după ce căutam de îmi venea rău de când eram la liceu. Și tu te plângi că la 20 de ani nu găsești loc de muncă? Pai la vârsta aia se găsește foarte greu! Vei reuși până la urmă, vei rezolva problema, nu e nevoie sa te îngrijorezi atâta și să intri in depresie din cauza asta, ai doar 20 de ani totuși! Marea majoritate a tinerilor de vârsta ta nu lucrează.
O analiza apoi sfat : Alexia nu e leneșă, ci e epuizată psihic: burnout + lipsa sensului.
Se compară cu „ceilalți" („ca toată lumea") și se auto-judecă dur.
„M-am izolat" = semnal clar că starea e mai mult decât lipsă de motivație — e deja simptom de depresie ușoară sau moderată. se simt in afara turmei pentru că nu se potrivesc cu modelul clasic de muncă.
Alexia are nevoie de recuperare emoțională și reconectare, nu de un job „ca tot omul".
E mai sănătos să faci un pas înapoi la 20 de ani, poate tu traiesti la oras, poate petreci prea mult timp on-line...deconecteaza-te de la toate astea si fa-ti un iubit, in doi e mai usor sa iti gasesti sensul.
Fă-ți prietenii socializează cu oamenii, de care consideri că poți avea în același fel atracți comune, și în timp dacă vrei poți și te ajută situația în care te afli îți găsești un loc de muncă după cum consideri că îți va fi mai bine sau mai ușor în sensul ăsta,...
Din pacate, e o situatie cu care se confrunta multe persoane. Nu exista o solutie universala, deoarece fiecare om e diferit si e inconjurat de alt mediu (familie, prieteni, locuri de munca etc.). Incearca sa iti dai seama cum ar arata viata ta in cel mai bun mod si sa te straduiesti sa ajungi cat mai aproape de ea. E greu, poate chiar de nerealizat, dar macar cat se poate.
Pentru a avea un job, trebuie să te gândești la 2 lucruri: ce îți place să faci și ce te pricepi să faci? Ideal ar fi să găsești un job care să le bifeze pe ambele, dacă nu, măcar una dintre ele, dacă salariul te mulțumește. Dacă actualul job nu corespunde cu niciuna dintre ele, mai caută...ai timp destul să experimentezi. În paralel, fă ceva în timpul liber, hobbyuri, ieși cu prietenii, fă sport și vei ieși din depresie
m7PGmirelapopescu întreabă: