| angel6lust a întrebat:

Deci nu m-am lămurit dacă ne controlează mesajele (Chat control).
Moare lumea-n țara asta, sunt violate fete și uite că nu pot să le protejeze așa. Nu vor și CNP-ul? Poate și grupa sangvină.

21 răspunsuri:
suntserios
| suntserios a răspuns:

Tu nu te-ai lamurit.
Crezi ca legea aia s-ar aplica lui Costica care se imbata si vrea sa o violeze pe vecina Rodica?

Esti constienta ca CNP e o informatie pe care statul o detine deja nu?
Ar fi foarte bine sa ne stie grupa sangvina.

| GabiDumitrescu a răspuns:

Lamureste-te, SRI oricum are soft de monitorizare a traficului de net si daca te apuci sa discuti de bombe s-ar putea sa iti faca o vizita. Daca discuti de cum sa eludezi plata taxelor, nu e treaba de securitate nationala, nu are nimeni treaba cu tine.

| MistarGoGu a răspuns:

La ce te referi? ChatGpt?
Moare lume si prin alte parti × 10 ca in România! Violuri tot asa! Nu pot sa le apere de ce? De curvasaraia si prostia din capul lor? Merg la chefuri private, se inhaita cu toți dubiosii, beau de sting si dimineața se trezesc cu " sigiliul rupt "?
Când Politia vrea sa le pună agresorilor bratari de supraveghere. ele refuza!
Pai ce facem? Le placu violu sau ce? Ca nu mai înțeleg?
60 % din violuri sunt cu compicitatea victimei! Ele favorizează agresiunea prin comportamentul indecent!

| angel6lust explică (pentru suntserios):

Ei mai bine să propună legi în care să castreze violatorii, nu să se uite prin mesajele altora.

| DovleacTurbat a răspuns:

Nu te teme, noi suntem cu vreo 80 de ani in urmă. laughing

| GabiDumitrescu a răspuns (pentru MistarGoGu):

Daca e viol, e viol. Tu esti retard sau te faci?

| Dragosstpu a răspuns:

Astazi este ziua in care s-ar fi aplicat, insa a fost anulat (cel mai probabil temporar). Speram sa nu fie aplicat vreodata. Asta ar mai lipsi, sa ne poata citi alte persoanele toate conversatiile pe care le avem.

suntserios
| suntserios a răspuns (pentru GabiDumitrescu):

Da, omul este un retardat.
A cam umplut TPU de conspiratii...
Personal astia care dau vina pe victima la viol mi se par cei mai mizerabili oameni.

| johnnny123 a răspuns (pentru MistarGoGu):

Deci dacă-ți dă ție unul cu bâta în cap pe stradă înseamnă că ți-ai căutat-o pentru că nu purtai cască?

| MistarGoGu a răspuns (pentru johnnny123):

Mai nene Ești ruda cu Gabi & suntserios? Aveți acceasi batista cu muci? Da! Dacă mergi de nebun noaptea sau ziua prin cartiere sau locuri dubioase ti-o cauti! Dacă intri in anturaje dubioase iar ti-o cauti! Riști sa te lase unul in fundu gol prin Ferentari pentru 50 lei sa-si cumpere o doza de prafuri! Nu mai dați vina DOAR pe autorii faptelor! Și victima are un procent de vina daca incurajaza producerea unui eveniment! Când traversezi aiurea prin loc nepermis, in fuga cu căștile in urechi NU este DOAR vina șoferului ca te-a latit pe asfalt!
O panarama care iese aiurea cu primul intalnit, răspunde pe strada la avansuri si fluierături urca cu necunoscuți in masina sa facă un concert la saxofon pe 50 lei trebuie sa își asume riscul ca da peste un agresor sexual!
Avem prostul obicei ca natie SA NU ne asumam greselile! Doar autorul este vinovat! Noi suntem fecioarele virgine! Lasati bai vrajeala asta proasta!

Nu suntem rude. Suntem doar niște oameni care, spre deosebire de tine, nu gândesc ca niște apărători ai violatorilor.

Ceea ce faci tu acum se numește în engleză "victim blaming" și este un mod absolut mizerabil de a gândi.

Nicio femeie violată nu poartă o parte din vină pentru că este violată. Este dreptul oricărei femei să se îmbrace cum vrea, să meargă pe unde vrea și să ALEAGĂ dacă vrea sau nu să întrețină relații sexuale cu cineva.

Tu spui că dacă o femeie se urcă la unul în mașină și este violată, atunci femeia poartă o parte din vină pentru că s-a pus în situația de a fi violată. Ok, pe logica asta, unde se trage linia? Dacă un violator găsește "provocatoare" uniformele școlare și violează o elevă care merge spre școală, este parțial vina fetiței că s-a îmbrăcat într-un mod pe care violatorul îl consideră provocator?

În plus, analogiile tale sunt greșite. Nu poți compara un viol cu un accident de circulație, pentru că unul dintre ele este un accident, celălalt implică voința umană. Da, este vina mea dacă mă calcă o mașină care circula regulamentar pentru că am traversat printr-un loc nepermis fără să mă asigur. Dar nu este vina unei femei că este violată. Poți spune cel mult că femeia a fost imprudentă, că nu și-a luat măsuri de precauție, că a luat niște decizii greșite. Dar nu poți spune că poartă o parte din vina violului. Vina pentru viol este întotdeauna 100% a violatorului.

Și de unde ai scos "statistica" aia din care rezultă că "60 % din violuri sunt cu complicitatea victimei"? Ceva îmi spune că ai scos-o din același loc cu care și gândești, adică din fund.

Ia mergi tu fudul prin periferie in Londra, Paris sau Roma pe jos cu un Iphone 16 in buzunar si 2-3 bijuterii la vedere sa vezi ce repede ajungi la morga sau ramai complet dezbracat! România încă este sigura! 5 % situații de atac random pe strada *( bețiv, drogat sau scăpat de la nebuni ) restul situații provocate de neglijenta, expunere la RISC fără motiv, expunere ostentativa de bunuri valoroase! O femeie DECENTA are șanse de viol sub 5 %! Majoritatea se produc in domiciliu cu membrii de familie, in hoteluri sau alte localuri! La fel! Exceptand cazuri random de agresiune s€xuala pe strada *( bețivi, drogati ) majoritatea sunt cauzate sau încurajate de victime prin consumul de băuturi nesigilate de la bar sau restaurante oferite de necunoscuți unor " fete ", intrarea fără recomandare sau cunoaștere in diverse anturaje! Scopolamina îți suna cunoscut? O substanta care aduce victima in stare de supunere TOTALA! Nu are nici miros nici gust! Se poate pune in mâncare sau băuturi! Și apoi ce crezi tu ca urmează?

Aha, deci în opinia ta atunci când o victimă este drogată fără știrea ei și apoi violată în timp ce este inconștientă, poartă o parte din vină.

Cu cât încerci mai mult să-ți argumentezi poziția, cu atât mai evident este cât de găunos gândești.

Barosane tata! Mai baga si tu ochii in niște cărți de psihologie si criminalistica! De unde ai tras tu concluzia " vomata " ca eu apar violul sau violatorii?

Din tot ceea ce ai vomat până acum pe tema asta.
Iar dacă tu ai citit vreo carte de psihologie sau criminalistică, eu sunt al șaptelea în rând la tronul Marii Britanii.

| GabiDumitrescu a răspuns (pentru johnnny123):

Si ca sa fie sigur ca are dreptate, ne ignora pe cei ce il contrazicem. Tipic celor cu #TurulDoiAnapoi...

| johnnny123 a răspuns (pentru GabiDumitrescu):

Numai așa poate să se convingă singur că are dreptate, dacă ignoră complet orice argumente care-l contrazic.

Si-a luat suspend vad. Pacat. Trebuia sa il mai lase ca ne distram un pic si noi...

| johnnny123 a răspuns (pentru GabiDumitrescu):

Se întoarce el, mai are multe de spus despre violuri, disciplinat copiii cu cureaua, etc.

Mdah, si mai si voteaza...

| J0B0MAT a răspuns (pentru MistarGoGu):

Știi că violează și bebeluși și cadavre, da? Sigur e și vina lor că sunt prea mici sau prea morți după logica ta.
Dacă e vina femeilor cum se îmbracă, atunci de ce nu toți bărbații violează? Poate pentru că fiecare e responsabil de propriile acțiuni, nu altcineva și fiecare poate decide dacă e bine să facă ceva sau nu? Când o femeie decide cum se îmbracă, nu cred că se gândește că vrea să fie violată, iar modul în care cineva se îmbracă nu implică altă persoană, spre deosebire de viol unde o persoană decide asupra altei persoane.