| Al3xandra95 a întrebat:

Deci știu că vin numai cu observații de ale mele, dar am mai găsit o nouă observație de care vreau să vă întreb dacă e așa sau e doar o născocire a minții mele.
Astăzi vorbind cu mama și cu mătușică-mea despre subiectul "adunat lucruri în casă" ca și când ar fi și asta o boală, o plagă, nebunia noii ere, a shopingului și al lăcomiei, din vorbă în vorbă mi-a spus mătuși-mea că și ea are boala asta, dar că are noroc în final cu soțul ei, el fiind mai zgârcit și din fire, dar și fiind genul mai minimalist, că i le mai aruncă și așadar reușește să aibă casa mai goală decât noi.
Apoi dezbătând subiectul și cu mama, tot vorbind de cât de greu ne e să facem curat de fiecare dată din cauza bagajului din casă, dar și amuzându-ne pe subiect, că e posibil ca bagajul să stea în casă și să vină vremuri când noi să dormim pe scară că nu vom mai avea loc de el... și din vorbă în vorbă, mama mi-a spus că și o colegă de a ei are această boală ca noi, iar altă colegă e opusul nostru.
Iar de aici în mintea mea s-au aprins niște beculețe.
Am realizat că colega mamei ce semăna cu noi, e și ea single, dar mai ales fără bărbați în familie, pe lângă faptul că fata aceea e și mai înstărită decât mine și mama și își permite să-și ia și mai multe lucruri și chiar și mai scumpe, dar în fine, nu ăsta este subiectul ci am realizat că tipa asta e la fel ca noi, single și-și cumpără tot ce vrea, când vrea fără să o oprească cineva, mai ales în cazul ei, nici chiar buzunarul.
Pe când colega mamei, de e opusă nouă, e căsătorită și la fel bărbatul ei nu-i dă voie să-și cumpere chiar orice, deși din ce am înțeles de la mama și colega ei e tot genul mai minimalistă, însă și de aici și de la povestea mătușilor mele, care sunt măritate și au soți zgârciți și minimaliști, am ajuns la o concluzie.

Credeți că bărbații tind să fie mai zgârciți cu finanțele și banii decât femeile? Dar mai ales credeți că într-o căsnicie poate ăsta să fie rolul bărbatului, cel de a tempera nevoia femeii de shopping și risipă? Oare ăsta chiar să fie rolul bărbatului într-o căsnicie? happy

Și că tot am deschis subiectul ăsta. Credeți că și adunatul lucrurilor ăstora și chiar al colecționatului, dar mai ales al fricii de a nu avea și atunci a compensa prin adunat și mai mult în propria casă, este în secolul 21 tot o boală?! Putem vorbi aici de o tulburare psihică? Care ar fi aceasta? Dacă o observăm și o recunoaștem la noi și facem deja terapie, credeți că această problemă ar trebui discutată cu terapeutul nostru?

1 răspuns:
| Dismally a răspuns:

Barbatii nu sunt mai zgarciti, dar pot fi mai calculati cand vine vorba de bugetul familiei, nu toti sunt asa, desigur, exista si exceptii.
Cand esti singur e mai usor sa cheltuii banii pe tot felul de prostii, cand ai o familie vei avea alte prioritati si se shimba lucrurile.
Nu stiu daca e chiar o boala, poate mai mult o obisnuinta proasta.