Nu sunt sigur de raspuns dar cred ca e destul de potrivit.
1. Caldura degajata de fierul inrosit se transforma in lucru mecanic, existand o forta opusa G cel mult egala.
La 2 cred ca e mai mult chimie
, temperatura si miscarea moleculara difera de la substanta la substanta.
Sper sa fi fost de ajutor
1.Fierul se înroşeşte la temperatura de circa 800 °C, iar apa se evaporă, la circa 100 °C. Dacă e pusă o picătură de apă pe o bucată de fier ce are cel puţin 800 °C, acea peliculă de apă care vine în contact direct cu metalul, se evaporă instantaneu Apoi, rând pe rând, părţi din picătura de apă, se evaporă la contactul cu fierul înroşit, iar vaporii degajaţi, susţin acea picătură suspendată, până aceasta se evaporă în totalitate.
2.nici eu nu stiu.
La intrebarea 2: temperatura de fierbere a eterului este de 35 de grade iar temperatura corpului omenesc este de 36, 9 grade.
Am eu explicatia la 2)...Deci.temperatura de fierbere a eterului este de 35 grade, iar temperatura corpului este de 37 de grade.Astfel,eterul va fierbe deoarece este pus pe un corp(palma) care are temperatura de fierbere.
ps.Stiati ca. Daca eterul fierbe in palma. dupa ce a fiert. zona unde a avut loc procesul este comple anesteziata.Astfel,putem bate un cui in palma.si nu simtim nimic!
sper ca te-am ajutat!
1. Apa ramane un timp in aer deoarece aburii care ies din fierul inrosit o imping in sus
Manugabi întreabă: