Eu ma chinui sa renunt la Facebook. Il foloseam ca un agregator de stiri, dar acum imi apare tot spamul suveranist pe acolo. Dar ma bucur ca ma uit din ce in ce mai rar.
Tiktok nu folosesc, cos de gunoi.
Instagramul pare ca e destul de decent inca si mai pot urmari inca doar ce vreau.
Deci o parere foarte buna. Nici nu ne dam seama cat ne mananca din timp si energie
Eu nu folosesc niciodată tipul ăsta de,, socialuri", nici macar telefonul, doar să ascult radio la serviciu, și alte informații esentiale cum ar fi meteo, trimit/citesc emailuri, sau navigația când conduc, iar acasă are locul lui unde îl,, abandonez", și-l mai iau seara că sa verific alarma prima sa mă culc.
Vad la alții cat sunt de slabi, au devenit absolut dependenți, intra in sevraj daca nu verifica la minut cine i-a mai dat un like sau mai știu eu ce.
Crează dependenta și consuma inutil cantități enorme de timp.
Ochii mari fraților, că va ruinati viețile, copii noștri nu-si mai dezvolta simțurile și abilitățile, rămân niste zombie digitali, nici macar nu o se mai catche fara sa se consulte cu telefonul.
Cheers
Desigur, dar asta nu rezolva problema Tot dependenți rămân, și vor suporta consecințele nesabuirii lor. De aceea se intervine la nivel instituțional și guvernamental că le cam lipsește atât discernământul cat și educația de acasă.
Pune-te în situația părintelui, să-l vezi dependent de ecran de la o vârstă fragedă, o sa devina un asocial, o sa-si găsească unica fericire in acel mic aparat, îl rupe de realitatea care în viitor îl va lovi în plin. Nu ți-ai fi dori să-l îndrumi și sa-l corectezi spre a-și dezvolta propriile abilități și talente, care îi vor fi un real suport în viața?
Cheers
Parintii sunt ocupati sa faca bani sa plateasca chiria si mancarea, nu o sa aiba timp sa se ocupe de copii, sa le gaseasca activitati care sa ii tina ocupati astfel incat sa nu fie tentati de tv sau telefon. Ce zici tu s-ar aplica intr-o lume ideala, dar realitatea e alta
Mersi de răspuns.
În concluzie, lași telefonul să-ți educe copilul. Ca tu vei lucra prea mult ca se te ocupi și de pierderea asta de timp numita educație.
Cheers
Accesul interzis doar pe anumite canale, nu accesul interzis pe internet.
Copiii cel mai mult joaca jocuri, chestia asta cu social media, poate pentru adolescenti, aia incep sa ii manince hormonii si stau pe retele de media.
legat de RO eu cred ca ar fi bine interzicerea fumatului in locuri publice oricum, nu doar in apropierea copiilor.
In multe tari asa este legea, eu aici in America vad ca si cladiri private, sau rezidentiale au afis fumatul interzis inauntru si afara, din ce in ce mai peste tot sa inceput sa se interzica fumatul, atentie si vape, asa am vazut ca scrie, deci nu doar tigari reale ci si chestia aia ce cacaturi fumeaza aia.
Eu sunt de parere ca este ceva bun, nu trebuie in public sa iti miros eu tie fumul, sau mirosurile de sconcs la cei care fumeaza papadie.
Romanii is jale mare, asa ceva nu am mai vazut in viata mea
am fost in RO anul trecut, la aeroport afara toata lumea fuma, femei, barbati tineri, batrani, nu era unu sa nu fumeze. Tigari, chistoace, pachete goale aruncate peste tot. Puteau de ziceai ca sunt de aia care fac ceauane la foale cu carbuni
cei frate moda asta, ba cum sa zic, am stata acolo vreo ora, asteapta soferul sa mai vina clienti la autobuz, aia aprindeau tigara de la tigara, asa ceva numai in RO mai vezi.
Deci trebuie sa se interzica fumatul in locuri publice, total.
Sau urcat aia in autobuz, deja putea de traznea, ce naiba, trebuie sa vin sa iti suport eu tie rahaturile, deci este bine ca se incepe asa usor, este un pas cel putin in directia buna.