| zamfira a întrebat:

Dragi prieteni, cu riscul de a rade de intrebarea mea, va intreb totusi: Cum sa fac sa nu mai pun la suflet toate maruntisurile vietii? Cum sa ma educ astfel incat sa nu ma mai afecteze toata rautatile oamenilor?

12 răspunsuri:
daniela
| daniela a răspuns:

Si eu sunt la fel si ori cat ma straduiesc nu reusesc sa nu ma zbat pentru toti si sa nu ma macin pentru fiecare problemuta. Numai cand sunt tare ocupata cu probleme super importante (ex examenul de capacitate al fetei mele) am reusit sa nu mai bag in seama toate aceste nimicuri care imi strica buna dispozitie

| Dara a răspuns:

Stabileste-ti niste prioritati si nu te abate de la ele. Nu-ti consuma energia cu tampenia celor pe care ai nesansa sa-i intalnesti intr-o zi, ca nu se merita! E de ajuns sa privesti mai atent in jur si vei gasi atata speranta si atata frumusete, cat sa te imunizeze la rautatea oamenilor.
Fii putin mai egoista, gandeste-te mai mult la tine si la linistea ta, nu la prostia unora. Elimina din viata ta tot ce te deranjeaza, iar impotriva la ceea ce nu se poate, ia-ti un scut de "ma doare'n cot" si iti garantez eu ca in scurt timp vei reusi sa te bucuri de lucrurile cu adevarat importante!

| greg a răspuns:

Cum sa radem de asta? E o intrebare foarte serioasa la care si eu vreau raspuns.Ma gandeam ca ideal ar fi sa-ti schimbi apropiatii, cei alaturi de care stai, dar nu ai cum ca doar nu pleci de la munca... mie cand mi se intampla sa fiu atacat nu pot sa nu raspund si sa-i fac varza pe respectivii. E bine sa impui un anumit respect si astfel nu vei fi atacata, asta iti asigur, dar daca tot esti nu stiu cum sa faci sa nu pui la suflet...Cred ca cel mai bine e ca atunci cand cineva iti face o glumita sa i-o intorci imediat dandu-l pe el exemplu. Daca e o vorba de o barfa auzita atunci zi-i in fata ca ai auzit si reproseaza-i zicandu-i ca tu nu vorbesti asa despre el(ea), atunci va lasa capul in pamant(daca nu la propriu, atunci sigur in in mintea lui(ei) se va inmuia)

| greg a răspuns:

Cat despre un papagal care il vezi rar si face vreo gluma sau vreo rautate ceva merita ignorat facand o fata care sa-i iei kefu happy daca te pricepi, trebuie` sa-i arati ca ti-e scarba de ce a facut si sa-i intorci spatele.

| bibitza a răspuns:

Offfff...aceeasi problema am si eu sadsadsad. ma supara orice vorba rea adresata catre mine si nu neaparat de la persoanele dragi mie si asa in general... Mie prietenul meu imi zice sa nu mai pun la suflet adica sa nu ii mai bag in seama si cand cineva zice ceva care stiu ca m-ar deranja sa nu ascult sau sa zic in gandul meu ca persoana respectiva nu e sanatoasa laughing. sincer eu asa am fost dintotdeauna si nu cred ca ma pot schimba... tine de mentalitatea noastra...de sensibilitatea noastra care este un pic mai crescuta decat a altora... daca reusesti sa nu mai pui la sufelet anumite rautati sa imi spui si mie cum ai resit big grin.bafta!

| buburutza a răspuns:

Daca asa ti-e firea nu ai ce face. Oricat ai incerca sa te controlezi iti va fi greu.

| silvia_2359 a răspuns:

Iti trebuie rabdare si autocontrol.In timp o sa reusesti sa nu mai bagi in seama toate neplacerile vietii.

| andi a răspuns:

Mey, eu sunt ca tine, si eu ma supar din nimicuri, dar nu avem cum sa ne schimbam...doar de haine...atatwinking

| alexxx_3182 a răspuns:

Nu zamfira ca si eu caut raspunsu la intrebarea asta...probabil ca e mai bine asa ca poate daca am fi indiferentzi neam asuma riscu sa refulam intr-o zi cand ajungem la o limita la care nu mai suportam si s-ar putea sai speriem pe cei de langa noi...

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Ai! un lucru e sigur, sa ii eviti pe cei care iti strica zilele insorite!

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

O singura solutie; Sa uiti cit ai fost de rasfatata.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Bună.
De ce să râd de întrebare? Ai o problemă și dorești să o rezolvi, ceea ce este și normal.
Ești o fire sensibilă, emotivă, sentimentală iar cei din jurul tău au constatat acest lucru și nu au făcut decât să o folosească ca drept armă de atac asupra ta.
Învață să îți faci prieteni pe măsura sensibilității, afectivității și sincerități tale.
Toată lumea are un gram de răutate în ea dar uni au cu "căruțele".
Fii foarte atentă la ce este în jurul tău.
Pa, pa.