anonim_4396
| Anonim întreabă:

Dragilor! Nu vreau să vă sperii, dar cred că un cont de aici, mă rog, un om din spatele unui cont s-a sinucis sad

Dacă a mai vorbit cineva cu userul FantaSpirit, vă rog să mă contactați. Orice informație legată de un alt nr de telefon ori de o altă platformă unde îl putem găsi, ar conta mult.

Eu am tot vorbit recent cu el prin privat și pe la telefon, iar ultima dată a avut un necaz, am să-i respect intimitatea deci nu am să spun care era problema, însă pot spune doar că era vorba de un viciu care l-a dus la mai multe alte probleme și mai în glumă, mai în serios mi-o spus că are pastilele pregătite, am încercat să râdem și să glumim, ca să mai uităm de probleme, dar omul cred că e chiar căzut și acum că nu mai apare nici pe aici, nici la mesaje nu mai răspunde, nici la telefon, încep să cred că nu o fost o glumă. Credeți că se putea sinucide cu adevărat? sad Orice informație mi-ar fi de mare ajutor, ca să îl pot contacta sau oricine altcineva îl poate contacta, aș aprecia enorm.

86 răspunsuri:
| Verginic?Vac?Gras? a răspuns:

Tu esti Rosalia

| Anonim explică (pentru Verginic?Vac?Gras?):

Altul? happy

Tot nu v-ați săturat de teoriile astea?

Măcar dacă tot sunt Rosa, asta e ceva de rău?

Că eu doar pun întrebări și mai ofer și sprijin emoțional (nu mai zic consiliere că-mi sar ăștia în cap că ofer consiliere fără diplomă rolling on the floor)) ) apoi Rosa doar pune și ea întrebări, deci ar fi ceva rău dacă am fi una și aceeași persoană? happy

Bă, dar acum deja mă enervați de invidie și gelozie laughing))) da cine naiba e Rosa asta? laughing) De toată lumea crede că e vreo mare vedetă? :/ Vreau și eu faima ei, dar cu numele meu. rolling on the floor)))

| RAY a răspuns:

Tot tu ești și acel user, nu ai ce face cu viata ta, e trist, timpul trece și apoi regreți

| Anonim explică (pentru RAY):

Ray, mamă, ți-am zis că te apreciez deși ești la polul opus al gândirii mele, ți-am declarat chiar pe aici că m-aș duela friendly și fairplay cu tine pe TPU, dar nu face din astea aici.

De la tine chiar am pretenții, chiar dacă ești ateu, am observat că ești inteligent, iar un om inteligent oricât de ateu ar fi și nu crede în îngeri, God și iad e ok, dar un om inteligent citind ce am scris eu aici, ar întreba ce s-a întâmplat, dacă poate fi și el de ajutor sau măcar și-ar oferi un sfat, că mai bun sau mai rău, e ok, dar ar da dovadă de inteligență și minima empatie, care ar putea exista în inima unui ateu.

Dar aceste tâmpenii și scenarii mă înfioară și mă dezamăgesc și nu-și au rostul la o postare serioasă în care un user spune că un alt user e posibil să se fi sinucis, și deci astfel să-și vândă sufletul Satanei, ți-am zis, mă așteptam de la oricine, dar nu de la Ray pe care îl percepusem ca pe un om inteligent. Trist că de fapt nu ești chiar așa cum te aveam în viziunea mea. Trist, că ajung să apreciez oameni care se dovedesc a fi în final, ehhh, din respect nu o să te înjur. happy

| GambleR40792 a răspuns (pentru anonim_4396):

Interneaza-te la un ospiciu, pana nu e prea tarziu, cel mai bun sfat care ti-l pot da

| Anonim explică (pentru GambleR40792):

La ospiciu nu am de ce să mă internez deoarece încă nu am intentat la viața nimănui, nici a altora, cât nici a mea. happy

Dar am acceptat că nu sunt nici cea mai Zen și mă voi duce la un psihiatru. Deci care e problema ta? happy

| GambleR40792 a răspuns (pentru anonim_4396):

Pana la urma ce esti in spatele acestui cont, baiat cu poola sau femeie cu pzd, fa-ne sa intelegem, pari a fi baiat din intrebari si frustrari, in fine

| Anonim explică (pentru GambleR40792):

Sunt ce vrei tu să fiu. Sunt cum vrei tu să fiu. M-ai crede oricum dacă aș spune ce sunt? :/

| Mosotti a răspuns:

Nu s-a sinucis deloc, de unde ideea?!
Nu s-a sinucis pentru ca el avea si perioade de bine si chiar vroia sa lucre. Ca zicea el asa...e alta.
Plus ca stia ca daca o face asa taraneste risca sa ramana handicapat, nu avea metoda profi.

Motive avea, dar n-a facut-o.

Nici nu putem sa-l ajutam cu ceva. Are o anxietate cronica netratabila care ii f viata asa cum zicea si aici, medicul n-a reusit sa rezolve, am zis ca mai sunt medicatie de testat, nu a facut asta, mai are inca sasnse!
Nu a vrut sa dea medicu ala, schimba medicu,, eu asa am facut.

Dar are si perioad de bine, asta l-a salvat, altfel cred ca ar fi facut-o.

| RAY a răspuns (pentru Mosotti):

Face misto de noi

| Mosotti a răspuns (pentru RAY):

Nu cred ca face misto ea, chiar asa crede, omul a zis-o de n ori ca se sinucide ca nu mai poate aici public. Cerea ajutor de fapt, si nimeni nu l-a ajutat pentru ca nici nu avea cu ce de fapt.
Medicu nu l-a rezolvat.
Daca nu mai posteaza, a dedus ea ca asta a facut, insa nu a facut, ca eu am vb mult cu el si cam il cunosc.

Dar sigur imi asum sa nu am dreptate totusi.

| Anonim explică (pentru RAY):

Bă, omule, tu altceva în afară de mișto/conturi false/oameni perverși și cu intenții negre mai vezi altceva în fața ochilor?

Ce naiba măi Ray? Mai ales tu care nu crezi în nimic, crezi deodată în extratereștrii din sufletele oamenilor? Extratereștrii ăia răi. Mă uimești și dezamăgești iar. sad Chiar te credeam inteligent. Nu spun că un om inteligent nu ar fi și suspicios la orice, deoarece bănuie multe, știe multe, deține multe, dar deja să -ți faci o percepție macabră despre persoana mea e masterpiece de... mă abțin. Ideea nu este să te jignesc, deoarece orice ai spune, tot mă atrag mințile astea opuse de ale mele laughing) dar din nu știu ce motiv, începi să scazi în ochii mei ca fiind un om fain. happy

| RAY a răspuns (pentru anonim_4396):

Din partea mea poti avea si o mie de conturi nu imi pasa, dar urasc ipocrizia

| Anonim explică (pentru RAY):

God! Răceala unora mă înfioară! Mă trec fiori pe șira spinării.

1. Care pnm ar fi, mă Ray, ipocrizia mea? happy CARE? happy

2. Tu ai uitat esența întrebării ăsteia, i se voia a fi dedicată special contului FantaSpirit ăsta, nicidecum contului Patricia sau Alexandra. Că s-o sinucis sau nu, că o fi fugit în lume cu o Evă sau că a ales calea Satanei, e problema lui în final, dar postarea era pentru el și problemele lui de la mansarda. Voiam să dau de el, ca să-l salvez în final. Așa că, nu știu unde naiba vezi tu ipocrizie.

3. Mă înfiori triplu, supratriplu laughing) că deși am vrut duel cu tine și se pare că în final îți faci apariția, ai și găsit postare la care să-ți faci apariția. La o postare unde eu chiar întreb cel mai serios, de un om care pierduse multe și voia să-și ia viața. Trist!

Am avut atâtea postări, cu întrebări mii, unde puteai să-ți faci apariția super ușor, să te iei de mine și de faptul că aș fi un agent super secret sau mai știu eu ce, că sunt pe colo și pe dincolo, că poate întrebările dptdv păreau proaste sau banale e și ăsta un adevăr, dar chiar și așa am văzut întrebări mult mai proaste la care ai răspuns, așa că orice ai zice aici, scutește-mă, că asta e singura postare la care nu te las să vii tu cu teoriile tale conspirative și nici cu duelurile la care eu te-am provocat, dar nici măcar nu ai avut tupeul să apari. Ahhh. Nici măcar nu mă pot bucura în aceste condiții de atenția și paranoia lui Ray. Nici de duel. Oricum mă bucur că în final începi să mă enervezi și nu te mai venerez, chiar e mai bine așa. Oamenii reci, mi-au arătat în 27 de ani că sunt doar un ghețar de răceală. Atât. :/ Mă și amuzați când ziceți că voi de fapt dețineți muuulte în interior, pe naiba, nu dețineți nimic, NIMIC. Sunteți doar plini de gheață, dacă vine încălzirea globală, voi ne mai salvați doar prin gheața din sufletul vostru. Atât. happy

| Dismally a răspuns:

Nu stiu, nu il cunosc. Mai incearca si tu sa il suni, cine stie, poate a fost doar ocupat si nu a putut vorbi.

| DracuIa a răspuns:

Ce pierdere iti dai zeama...

| Seba2013 a răspuns:

Nu stiu ce istorie ti-ai creat tu aici insa lasa tu mortii sa isi ingroape mortii (nu esti responsabila tú de tot raúl). Nu ai zis ca vrei sa fii sociala si in tot? Ei bine ca sa fii in tot nu trebuie sa fi nici unde. Altfel te inchizi si nu il poti urma pe Iisus.
Deci nu este cazul sa suferi, doliu si sensibilitate ci de doar de efecte eléctrice sanatoase. Daca vrei sa salvezi oameni le spui o vorba buna, ceva adevarat, doar asa poti schimba ceva.
Amagirile astea tot tu le atragi asupra ta atunci cand prea te implici. Cred ca si atunci cand pica cineva pe strada te imbraci in doliu si suferi "pierdera" tezaurului. Hai ca ne strangem toti si il cautam, sigur ala o plecat prin tarile calde si tu l-ai dat pierdut. Eu nu stiu cu ce fanta, coca cola, vorbesti tu, insa prea pathos depui pentru ei, inseamna ca pentru mine nu a fost nici un gram acolo. Ai avut ocupat corazonul.

anonim_4396
| Anonim explică:

1. Eu nu sunt cucoană, în primul rând, încetează cu acest apelativ, că nu sunt atractivă și deci nimeni nici pe drum nu-mi spune domnișoară e una, dar nu sunt cucoană, ok?

2. Tu tot cu teoria ta de păianjen o ții? Nu are nicio relevanță în acest context. Chiar nu i-l văd. Spuneai că am o gândire toxică pentru că i atrag pe oameni în peșterea mea, acum încerc să salvez un om de la suicid, dacă ție și asta ți se pare toxicitate, nu știu cu ce creier gândești man. Chiar nu pricep. Dar am uitat că m-ai făcut mironosiță deci nu crezi nici în visul meu de a salva oameni de la moarte, deoarece ai impresia că o fac doar pentru medalii sau atenție. Poate nici nu e un neadevăr în final, i-am spus altui user că eu sufăr de sindromul supeeroului happy așa că orice ai spune, las-o baltă să o mai spui că oricum este adevărul. happy

3. Dacă ai fi citit întrebarea bine, ai fi aflat că omul despre care vorbesc suferă de anxietate socială, viciul pariurilor și ceva probleme cu banii, nicidecum cu drogurile.

4. Eu nu am spus cu subiect și predicat niciodată că urăsc bărbații, am spus doar că nu-i sufăr, mai ales pe cei genul tău. Dar per total bărbații îs faini, ăia răniți care știu să-și arate sentimentele, să plângă și să-i doară undeva de ce le cere societatea cu idioțeniile că bărbatul trebuie să tacă și să îndure, mi se par divini, cățelușii ăia răniți și abătuți, care ieri erau tigrii, n-ai cum să nu ți se înmoaie inima la așa ceva și să nu ți aprindă dorințe arzătoare, trebuie să fii doar psihopat/ă. laughing) Evident că după straturi de mușchiuleți și BMV uri după care trebuie să tragă, că e un trend, bărbățeii din ziua de azi nu mai știu ce înseamnă conectarea cu ei și dat frâu liber sentimentelor și emoțiilor, mai ales acum cu psihologia modernă, când totul e o victimizare și omul trebuie să urmărească zenitatea. happy Bărbatul a devenit un rahitic antisentimental. Un psihopat și un masochist. Din păcate, iar eu nu stau să pierd vremea cu așa ceva, mai ales când ș-așa timpul este limitat și avem atâtea de făcut. happy Cât de femei am spus că îmi plac, dar doar pentru că bărbații nu mai sunt ce trebuie, în final cred că nu-mi plac femeile. Cred că rămân normală, să plac o specie, dar care clar e din ce în ce mai anormală.

| DovleacTurbat a răspuns:

Cum te scot de la prieteni sau scoate-ma tu că m ai zăpăcit. 5 întrebări /zi pui, ai normă ceva? laughing)

| Anonim explică (pentru DovleacTurbat):

Tu ai citit întrebarea? Cred că genul de hi-ha-ha nu și au rostul. Cineva chiar ar vrea să se sinucidă și eu nu pot accepta asta, i-am spus și mătușii mele și l-a fel mi-o zis să ajut persoana, așa că dacă nu vreți să ajutați, ok, e decizia voastră, dar măcar nu râdeți. Chiar nu e nimic funny că cineva chiar vrea să-și pună capăt zilelor și altcineva chiar vrea să salveze omul acela. Și am pus întrebarea poate mai e cineva din Timișoara, că de acolo zicea că e omul sau poate cine știe, mai vorbea cu el în privat și poate lua legătura cu el, sub altă formă decât TPU și nr de telefon la care apelez și eu, dar nu răspunde.

Cât de întrebări mister dovleac, pun câte vreau. Nu sunt nici prima, nici ultima care postează mult pe aici și dacă vă amintiți bine, eu una chiar vreau să lucrez la TPU așa că da, norma chiar trebuie îndeplinită. happy

| DovleacTurbat a răspuns (pentru anonim_4396):

Norma, norma, dar primesc eu notificări... Cat despre sinucidere, nu e nicio pierde. Reprezintă cu succes definiția unui ratat sau sa nu fiu rău, o lepră.
Stai liniștită, cine se sinucide, o face direct, nu dă anunțuri pe TPU. E sub un alt user pe aici.

| GambleR40792 a răspuns (pentru DovleacTurbat):

Ce probleme mai au unii pe site-ul asta, dar fatuca asta le are in stadiu avansat

| Anonim explică (pentru DovleacTurbat):

Și ne mai întrebăm de ce în lume există cutremure, inundații și altele.

Singura chestie, mă înfioară că pe acest forum, care se vrea a ajuta oameni, există oameni cu o astfel de gândire. Acest TPU ar trebui să facă un CV de înregistrare înainte :/ adică oamenii cu gândirea ta, să nu primească accept-ul în această comunitate, care oricum se vrea a fi una de ajutor, de la tehnologie până la a salva un om de suicid.
Că decizia e a celui care o face și păcatul e tot al lui, asta nu avem noi cum să schimbăm, dar să numești un om care vrea să se sinucidă cum o faci tu, mister Dovleac, mi se pare crunt.

Eu atât îți spun, și nu am vrut să ajung vreodată la aceste comportamente și să sune ca și când ameninț pe cineva, dar să te ferească Sfântul să treci prin ceva asemănător, orice, oricum dacă acum ești încrezător că dumneata o duci bine și stai bine cu mansarda, să te ferească sfântul să treci printr-o decepție mare care să te facă să turbezi ca un câine, în cazul tău ca un dovleac turbat, să-ți se pună voalul ăla negru pe ochi și să nu mai vezi nimic în jur decât sinuciderea, pentru dumneata nu ar fi ceva rău, că oricum poate nici nu crezi, crezi că ceea ce spun credincioșii sunt chestii de adormit copiii, dar să te ferească Dumnezeu să te bage în gaura ai neagră și să te trezești în iad. Să te ferească, atât îți spun.

În final o să spun doar atât "Iartă-i Doamne, că nu știu ce vorbesc."

| Mosotti a răspuns (pentru DovleacTurbat):

Daca nu iti place ce zice, scoate-o de la prieteni, de ce n-ai scos-o pana acum?

Apesi pe capul ala adica a treia chestie de la clopotel in dreapta, apare lista de prieteni, si dai sterge cand vezi userul ei.

Te-a zapacit ca nu iti place ce zice, altfel nu te zapacea nici daca punea 50 de intrebari.
Nu pune intrebari asa in prostie, sunt zile cand nu pune.

Dar cine stie de ce i-ai dat add la prieteni, ca ea era la fel si inainte.

| Anonim explică (pentru Mosotti):

Cred că eu i-am dat de fapt happy eu și dorința mea de a mă împrieteni cu oricine rolling on the floor))
Mulțumesc și pentru protecție laughing dar oricum doar numele este de acest user mister Dovleac laughing) păcat doar că gândește așa despre sinucidere și despre oameni :/ păcat :/ pot înțelege că unii oameni prea funny și prea iubitori de viață, nu pot înțelege pe cei de la polul opus, ce-i drept nici eu nu i înțeleg pe cei super bârfitori și pe cei super răi, nu pot, dar să spună așa ceva despre un om care trece prin multe și care din oricare ar fi motivul, simte nevoia să se sinucidă, mi se pare trist, crunt, dureros. Și nu știu cum ești tu dragă Mosotti dar eu una am și latura aia demonică, iar oamenilor de genul nu le doresc decât să o pățească la fel, dublu, triplu ca să vadă ce înseamnă să pierzi tot, să simți că ai pierdut tot și să vrei să-ți pui ștreangul de gât. Eu una așa susțin că unii oameni pot înțelege pe alții, doar trecând și ei prin acele rahaturi.

Ahhh și deja îmi clocotește sângele în vene gândindu-mă la oamenii aceștia. happy Hai că nici eu nu sunt mai sănătoasă. rolling on the floor)))
Dar mulțumesc de ajutor pe aici și de protecție. happy Și mă scuzi dacă îmi vezi și latura aia mai demonică, dar nu, unele chestii nu le pot accepta deloc, deloc.

| Anonim explică (pentru GambleR40792):

Mare ți-e grădina Doamne!

| RAY a răspuns (pentru anonim_4396):

Iti recomandam un consult de urgenta

| DovleacTurbat a răspuns (pentru Mosotti):

Am găsit, mersi frumos.
Habar n am, cred că se accepta automat.

| Seba2013 a răspuns (pentru anonim_4396):

Faci din tantar armasar (cred ca esti indragostita si dezorientata). Sentimentalizezi asa mult subiectul asta aici ca de parca noi aici pe TPU trebuie sa fim pazitorii lui. Daca eram in alt context ne strangem toti ca in filmele alea cand dispare o fetita si se strang toti oamenii ca sa o gaseasca si sunt alarmati, ingrijorati, etc. Insa aici draga ex Hecate cred ca exagerezi. Aici noi nu avem acele instrumente si caldura/sustinerea/ umarul pe care trebuie sa o intalneasca o persoana in societate/familie. Ne pare rau de el (sa presupunem ca e adevarat) si ne induiosim insa acea reziliență trebuia sa o aiba el. Aici pe TPU nu promovam asa ceva, adica sinuciderea. Insa nici nu putem sa ne lasam treburile si sa deschidem un ditamai dosar pentru un user oarecare. Daca ne ceri ceva semnaturi, masina, sau esti o prietenia care se afla in proximitate, toti o sa ii oferim cate ceva din aceasta comunitate TPU. Ai expectative foarte inalte de la TPU si asta nu ii bine. Aici gasesti doar un spatiu unde poti gasi un raspuns folositor. Aici unde stau eu sunt reclamé si asistenti sociali impreuna cu guvernul care atentioneaza impotriva acestor lucruri. Nu este rau ca vrei sa ne monitorizezi, sa ne ti morala, insa gresesti atunci cand te rezumi doar la frontierele TPU-lui. Trebuie sa vezi mai larg si sa iti gasesti o ocupatie care te face sa fii fericita. Nu pot sa nu recunesc ca nu ma simt multumit atunci cand ne dai TOATA atentia ta. Insa trebuie sa si grija de tine, ca nu poti sa fi zeita sau un om divin care ne rasplateste dupa fapte.

| Mosotti a răspuns (pentru anonim_4396):

Oricum problema lui nu i-o poti rezolva, o sa-si revina el din cazatura de acum pana la urma, dar problema de baza asa ramane.

In ce sens sa lucri la TPU?

| Mosotti a răspuns (pentru anonim_4396):

In mod normal eu daca nu imi place ce scrie cineva, nu raspund la acel subiect, ca nu doar dovleac face asa.
"Scrii prea mult.", pai daca nu te intereseaza, de ce scrii? O zice ca si cum ii obliga cineva sa citeasca!

Plus ca e clar ce e cu aia, ca cine are ceva in cap, are ce scrie chiar daca nu pe subiectul care-mi place mie sau tie, dar vedeam teme deschise de la x asa mai ample, dar nu vezi asa ceva! Ei scriu telegrafic si nimic mai rasarit. Zic la general, nu neaparat la astia de aici.

Si pe softpedia e plin de asa ceva, ditamai intelectualii pe hartie nu au nimic de zis.

Nu ca oamenii de aici nu inteleg cu suicidul, ei cred ca e gluma sau misto.
La cati mincinosi si mistocari sunt online, e pe undeva normal sa fie asa.
Adica fac misto de un misto cumva.
Sau cred ca e santaj sau impresionare cand un om zice ca se duce.

Plus ca multi nu pot intelege unele, de ex eu nu pot intelege cum de schizo au halucinatii si nu se prind! Nu rad de ei, dar NU pricep.
Deci ii inteleg f bine. Adica auzi voci la geam, pai daca esti la et 8, cum draci sa stea cineva asa in aer sa vorbeasca!? Auzi, dar ar trebui sa te prinzi ca e vrajeala. Si totusi nu este asa.

Real...sincer cam 95 % din cazuri de pe net asa sunt, ori mincinosi ori la santaj sa ia atentie, etc (atentia se castiga facand chestii bune si nu faci pentru atentie, asta o ai sau nu daca e sa o ai adica). Eu daca vreau sa ma kilaresc de ce as zice public? Cu ce ma ajuta? Ori incerc sa-mi rez problema, iar daca nu merge si nu merge, o fac fara sa bat toba. Sau zici la cineva personal daca te intelegi cu el si are si el probleme, nu public.

Dar sa intelegi ceva! Uneori oamenii nu mai rezista, e cum am zis "o boala incurabila care chinuie".
El avea asa ceva! Nu mai avea viata. Medicii nu au putut sa ii rezolve problema.
Tremura, lumea face misto de el cand vedea ca tremura de la anxietatea aia, era terminoiu.
Avea perioadele alea de bine dar nici alea nu stiu cat le mai avea si cat de des le mai avea, dar degeaba daca in rest social era praf, plus starea lui in general.
Uneori suicidul este o eliberare. Insa doar la cazurile grave incurabile care chinuie, atat.

Si cand ai ceva urat, gandul de suicid este de inteles, dar cand nu se mai poate face nimic! Abia atunci.
Totusi eu zic ca el mai avea sanse, am zis in mod repetate care is alea, nici macar trei nu erau, erau mai multe.

Daca s-a sinucis, a murit de pomana.

Parca eu is mai breaz! Fiecare avem ceva demonic in noi pana la urma, doar ca unii recunosc, altii nu, asta e diferenta.
Iar ca nu ai fi sanatoasa, eu nici atat.

Nu e vb de protectie, e vb de ce am zis si dincolo, nu va place, nu scrieti!
De ex pe aria sanatate la softpedia avem un moderator dur.
Acolo iei pedeapsa daca incepi cu scrii prea mult, esti troll.
Pe acelasi principiu "nu iti place nu posta", si scrie si in reguli.

| Mosotti a răspuns (pentru DovleacTurbat):

Da, nu e nevoie sa se accepte iesirea, iese din lista si atat. Pe tine te zapacesc notificarile de fapt.

| Mosotti a răspuns (pentru DovleacTurbat):

Asta cu suicidul cine o face, asa e, o cam face direct zic eu, insa omu a cerut ajutorul de fapt cand a zis ca se sinucide, a intrebat ce sa faca, n-a zis doar asa si atat.

Bine, putea zice ca vrea ajutor fara a zice ca se sinucide, dar a a zis omu ce simtea.

Nu trebuie sa fi neaparat un ratat, ca ratatii nu se sinucid multi din ei, lucra cu ziua sau oriunde pe bani putini si ii vezi la carciuma, culmea, isi traiesc viata aia asa cum e.
In general se suicideaza aia cu boli care le fura viata de tot.
Ca e una un ratat care se intalneste cu altii la fel si se inteleg, si alta e sa fi bolnav si sa te respinga si ratatii aia.

Si boala care nu te lasa uneori nici sa dormi, ai un rau de te k pe tine, si sa vezi ca medicina nu ajuta.
Nu e asa simplu cum pare.

| Anonim explică (pentru Mosotti):

Exact ce cred și eu happy Uite cine înțelege, dincolo de eticheta de ratat. Și da, ai dreptate cu treaba aia că ratații de fapt ba chiar nu vor să-și ia viața, am văzut eu mulți ratați plini de ei și satisfăcuți cu viața lor cea banală sau plină de rău, și oameni care se luptă zilnic să devină cea mai bună versiune a lor, zi de zi, și zi de zi, exact cum spui și tu, o boală îi macină, îi turmentează sau uneori poate chiar ideea că ei nu or să devină niciodată mai buni îi termină de ajung unde ajung. Ăsta funny e că e un alt paradox al vieții, din păcate.

Cât de userul Fanta, da, el mi-a zis că avea pastilele pregătite, am crezut că glumește, dar dacă de 2 zile s-o evaporat poate că nu glume. Clar vina e a lui, poate dacă își face curaj să apară pe aici, o să și citească astea și o să-și bage mințile în cap happy e vina lui, că a ales drumul ăsta al tâmpeniilor de jocuri și pariuri, dar nu-l văd un ratat și nici nu trebuie blamat pentru asta, ci poate chiar ajutat. Eu am încercat să-i dau niște sfaturi, dar dacă știu ceva din propriul viciu, e știut 100% că sfatul e apă de ploaie în vicii, e ca și când ai vorbi unui surd.

Dar în final, feeling-ul meu îmi spune că el s-a sinucis. Nu știu de ce, dar așa am eu o presimțire. :/ Aia e, dacă el a decis în final asta, nu avem ce-i face. Ba de altfel, știu că e posibil ca tu totuși să nu crezi în religie, dar se spune în ortodoxie, că oamenii care sunt ai lui Dumnezeu și cei care sunt ai Satanei, erau deja scriși de la începutul lumii. Iar asta noi nu o putem schimba. Eu măcar am încercat. Deși poate că îi puteam da niște bani, măcar cât să supraviețuiască, dar atunci când m-o sunat el, nu-mi dăduseră ăștia salariul și am ezitat tocmai din cauza viciului lui, adică mă înfior să știu că poate cineva nu ar avea cu ce trăi, dar nu știu, dacă a da bani oamenilor care pur și simplu aruncă banii în pariuri e cea mai bună soluție. Cred că a da bani unei astfel de persoane va alimenta și mai mult felul lui de a fi, viciul. Și oricum, după experiențele din trecut, am cam lăsat-o și eu mai moale cu datul banilor, deoarece oamenii nu mi-i mai înapoiau. happy

| Anonim explică (pentru Seba2013):

Păi ai dreptate în cam tot. happy Să spun că nu-mi place de acel user aș minți, dar îndrăgostită nu-s, ai uitat că am repetat la infinit că încă nu s-o născut bărbatul care să mă prindă pe mine în mrejele lui. Încă nu și sincer cred că nici nu o să se nască vreodată. happy Dar că empatizez cu el și povestea lui, poate și dublu fiind un bărbat în final, ohoho, asta da, dar și pentru o fată aș reacționa la fel happy evident dacă îmi e și dragă, dacă e una gen Violleta, n-am nici cea mai mică empatie, am și eu demonii mei. Că iar se activează sindromul supereroului din mine și simte nevoia mai mult că trebuie să salveze, decât chiar să salveze, îi și ăsta un adevăr, dar știu și că sinuciderea înseamnă vinderea sufletului Satanei, doar vorbirăm la o altă întrebare despre asta. happy

Cât de TPU da, am așteptări mari, și mai mult de la userii de aici, care în spatele lor sunt oameni reali, la fel de reali ca cei din viața de zi cu zi, decât de la TPU în sine, deși speram să ia naștere și alte aplicații ca acestea, poate chiar pe un ajutor mult mai deep decât un simplu sfat. big grin dacă cineva cunoaște vreo aplicație de genul, aștept să-mi spună. happy La fel cum aș vrea să dau naștere unor proiecte de genul, dar cum nu am nici diploma de psiholog, nici bani suficienți, nici oameni care să mă susțină în aceste idei, vor rămâne doar lebede de hârtie, creionate în joacă și visare de copil. sad

Dar de când ai renunțat la limbajul tău filosofic, dragă Seba, ai cam ajuns să vorbești mult. happy Nu spun că-mi displace, ba chiar îmi place, doar că încă rămân uimită că tu poți vorbi și gândi și liber, fără nume și ideii ale altor filosofi. happy Acest nou Seba te prinde și mai bine. happy

Cât de reziliența lui, ai și aici dreptate happy Clar noi nu o să reușim să-l salvăm, dacă el nu-și dorește asta, deși ați uitat de filmele alea în care un simplu om sau un psihiatru ori psiholog se cocoțau sus pe pod ori pe acoperiș și îl luau cu binișorul pe sinucigaș, îl ascultau și îl întorceau pe toate părțile, până îl convingeau să coboare de acolo, de mână cu convingătorul, nu sărind. happy Ei bine, cam așa ceva visez și eu legat de noi, oamenii de pe TPU și de ce nu, chiar și în viața reală. happy Cred că și ce spui tu cu focul de tabără căutând fetița și făcând planuri îmi surâde, poate ar trebui să încep să vă racolez acum pentru planul ăsta rolling on the floor)) oricum dacă cel cu ajutorul nu a dat roade și nu am obținut prea mulți omuleți în Palmaresul meu. laughing) Deci vezi că mă lauzi degeaba Mister Seba happy și voi toți care o mai faceți, și sindromul salvatorului este o boală de fapt, nu bunătatea unei persoane.

| Anonim explică (pentru Mosotti):

Deci mă amuzi și înfiori în același timp. Timpul trecut din verbele tale exact aceste feelinguri mi le dă. Faptul că vorbești la trecut despre Fanta ăsta, mă înfioară, e ca și când ai spune clar că s-a sinucis. sad Până nu dă un semn de viu sau de mort, mintea mea încă e în suspansul și speranța că poate încă nu s-o dus. happy Nu că oricum suspansul și misterul n-o fost dragostea mea cea mai mare în viața asta. happy Uite cum God face ce face și îmi mai dă câte unul. happy Și da, omul chiar era căzut.

Și am căutat și eu pe softpedia asta dar nu am înțeles mare lucru, și acolo ca și aici trebuie să-ți faci cont? Am văzut că sunt multe subiecte și acolo, ba chiar mai multe. happy Dar nu m-o lăsat să scriu ceva sau să mă învârt prea mult pe acolo. Ce mi s-a mai părut ciudat era că intrai dintr-un subiect în altul și în altul și tot așa. N-am prea înțeles site-ul ăla.

| Anonim explică (pentru Mosotti):

Păi orice se poate face, eu îs deschisă. happy Le-am trimis până și mail, dar nu am văzut să-mi fi răspuns. happy

| Seba2013 a răspuns (pentru anonim_4396):

Eu oricum zilele astea doar dau o privire rápida ca nu imi sta capul si aici. Insa imi batí tu tare in ochi. In randurile alea prea cu sentiment vorbesti ca Satán vrea sufletul. Eu iti recomand sa nu pui la inima asa ceva, pentru ca daca ajunge el acolo, inima te poate trada si destepta un impulso gresit. Nici eu nu ma joc cu cutitul ca ma tai, stau departe. Nici de desfranare nu mai vreau sa pomenesc sau lucruri obscene.
Este clar ca porunca spune sa nu omori. Acolo se refera si la tine insuti. Satán a produs multe omoruri chiar si lui Iisus i-a spus sa se arunce. Deci michiduta lucreaza si el. Insa noi ii spunem pleaca!

Insa dezamagiri si nostalgii cu totii avem. Cand suntem mici avem multe planuri insa cand crestem vedem ca nu toate se reslizeaza si atunci ne dezamagim. Face parte din proces, in viata trebuie sa stim ceea ce meritam si sa ne mai si micsoram expectativele. Pana la urma a avea un acoperis si o paine pe masa este suficient pentru a trai. Insa daca incepi sa te omori din dragoste si de astea, eu nu pot intelege. Singuratatea este grea, insa mai greu este atunci cand planeta este nelocuita. In viata avem niste mecanismo de afrontare care ne ajuta sa stam pe linia de plutire. De aceea anumiti guvernatori ne vor aceste mecanisme slabe ca noi sa fim debili si sa ajungem la mana lor. Strategia lor este sa ne separe de tot ce ne aduce un aport si fortareata in viata. Vor sa ajungem ca o cetate fara ziduri in care dusmanii intra si o distrug. Eu daca am sarit cu gura este pentru ca am vrut sa te ajut. Daca vrei sa ajuti persoane de astea poti sa te inscrii intr-o asociatie ceva gen. Insa sa stii ca eu oricum vreau sa iti fiu expresia acelui pasaj pe care il vezi atunci cand esti singura, sa fiu la dreapta ta si sa am ochi doar pentru tine. Sa fiu antrenorul tau care se uita de departe cum activezi pe campul cu floricele. Vezi, ce nu face un baiat pentru voi, ajunge si la poezii. Toate poeziile sunt despre voi deci sunteti importante pentru cultura. Si acum vreau sa iti scoti din minte dialogul cu satán si sa fii rezilienta si sa ne demonstrezi ca stii cum sa afrontezi eficient viata. De asta avem noi nevoie, sa vedem martori si dovezi ca este posibil in viata. Zilele asta sunt ametit de cap ca am un studiu si din caza ta, statistic nu evoluez. Sunt últimul din clasa, ca astia tot imi da probé.

| Anonim explică (pentru Seba2013):

Mister Seba happy Ahhh, ador poeziile tale, vorbele tale. happy Cu toate ai dreptate, și da mă bucur că există cineva aici pe TPU care are grijă să mă tragă de mânecă sau să-mi amintească de adevăr, dar evident fără a jigni. De fapt cred că tu ai darul acela pe care puțini oameni îl au, darul ar fi că eu cred că dumneata și când ai vrea să jignești, nu prea știi cum să o faci să sune a jignire. happy Asta e un mare atu. Ține de el. happy

Îmi pare rău însă că din cauza mea nu poți fi cel mai bun din clasă. happy Nu știu cum de am reușit eu să fac asta, dar chiar îmi pare rău. Să-mi ofer ajutorul ar fi ceva happy dar să mă fac de râs că habar nu știu matematică deși îs profă, e cu totul altceva happy deci dacă ai nevoie de un sfat sau un ajutor cu vreo informație, dar nu de matematică/tehnologie/istorie/geografie happy cu mare drag. laughing)

P. S. Ai spune acum, păi și la ce să ne mai ajuți că ai recunoscut că habar nu ai jumătate din materii rolling on the floor)) e și ăsta un adevăr. laughing))

| Mosotti a răspuns (pentru anonim_4396):

Pai na, am facut si eu o scoala de psihologie chiar daca din pasiune, am mai citit destule si carti de psihanaliza si m-a pasionat, vad dincolo de ratare, problema stii care e? Cand nu stii intrebi "oare ce parere aveti? De ce s-ar fi sinucis?", ca nu am pretentia ca un om care nu a studiat si nu i-a placut domeniu sa inteleaga.
Am fost si eu asa dar am intrebat, am luat aminte, am citit.
Pai uite-te la aurolaci care is capii ratatilor, nu se sinucid, desi asta nu am intales oricat am citit eu. Ce ii motiveaza sa stea in mizerie, frig, foame mereu, ca aia nu au ce sa mai scoata bun din ei.

Chiar daca avea pastilele langa el si a facut-o a ratat 95 %! Sigur a ratat. El tot intreba de metode sigure pentru ca tocmai, stia ca nu merge oricum. Poate i-o fi rau temporar de la alea, dar cred ca revine pana la urma pe aici.
5 %...e posibil sa gresesc.
Nu e vina lui deloc, asa mediu a avut, asa psihism a avut, dorinte, tente, vulnerabilitati, si de aia a ajuns in stadiul asta, nu trebuie sa vedem chestiile la suprafata doar.
Dar boala nu a depins de el.
Sunt gramada care joaca si nu se mai sinucid.
Nu o sa-si bage nici un mintile in cap, boala lui ramane si il macina mai departe fara nici o treaba cu jucatul, ca boala e problema lui de fapt, nu jucatul, ca, cu ala...o duci chiar daca ratat sau neratat.

Sa iti zic ceva, pe prospectul medicamentului Pramipexol scrie ca pacientul risca sa dea in viciul jocurilor de noroc! Ptr ca umbla la chimia aia unde se produce dependenta de jocuri si altele de genul. Deci te poate face sa joci.
Deci nu e asa cum spui tu, multe nu prea le controlam, noi de fapt nu controlam mai nimic daca stai sa te gandesti, facem cam ce simtim.
De ex alegi ce sa mananci din ce-ti place, nu poti sa comanzi tu sa-ti placa ceva ce nu-ti place, asa si la atractia fizica, etc.

1- Curiozitatea si predispozitia catre jocuri
2 - Apoi apare dorinta de a castiga si speranta ca vei castiga.
3 - Dependenta.
Si e greu de iesit din asta.

Uite ca sa vezi ca nu e asa, de mine nu s-au prins jocurile, am fost sa vad cum e dar nu mi-a placut deloc.
Vezi? Deci nu inseamna ca daca incerci, gata, ai intrat in asta.
Eu am avut curiozitatea dar atat, si s-a oprit totul acolo.
De fapt nici nu am ales!
Nu e vina mea ca nu am ales (ca si in negativ si in pozitiv principiul e acelasi, si ca joci si ca nu, de fapt nu alegi).
Daca impulsul e puternic nu poti alege.
Eu daca alegeam sa joc, m-ar fi plictisit si enervat, deci nu mergea.

Nu pot sa cred in ceva ce se stie ce este, daca doar credeam asa aiurea e alta, dar real se stie tot despre religie si tot ce tine de asta.
Si am explicat si de ce ne-a luat cum ar veni dreptul de a alege ce sa face cu viata noastra. Se verifica in real...
Doar ca inca n-ai facut tu legaturile atenta cu faptele ca sa te prinzi, mai ales avand ex ala cu, ca medicii au zis ca e boala daca pleci de la stapan ca sclav.

Si uite ca au cam reusit, te-au prins si pe tine la asta cu suicidul, te-au facut sa crezi ca nu ai avea acest drept.

Oamenii sunt liberi si au dreptul sa aleaga total ce fac cu viata lor, asa este normal si democratic, nu conteaza ai cui suntem.
In momentul in care iti ia dreptul asta, sau vrea sa crezi ca nu ai dreptul asta, e dictatura, si oricine o fi, e un dictator, deci nu e bun.

Nu trebuie sa ii dai bani ca sa ii cheltuie la jocuri (chiar daca jura ca nu mai joaca, va juca), ii faci un rau daca faci asta, ca asta va face cu ei.
Din contra, trebuie taiate toate sursele ca sa fie obligat sa renunte. Ca daca nu mai ai bani, nu te mai primesc aia sa joci, pe de alta nimeni nu te mai imprumuta.
Si vrand nevrand...te lasi, ca n-ai incotro, stiu cazuri.
Ca munceste si isi da banii, asta e, dar nu ii fac eu rau cu mana mea.
Chiar daca se sinucide, tot nu e vina mea, nu pot contribui eu la asta! Sa joace mai departe si sa se sinucida din cauza ca i-am dat ocazia ca inca de 1-2 ori sa joace, iar daca nu juca si se oprea, nu mai ajungea la asta.

Daca ii dai bani, joaca si e posibil sa se imprumute, si atunci pot sa-l bata creditorii ca nu da banii.

Avea probleme si cu boala si cu jucaul, altfel o persoana sanatoasa si ok nu ajunge sa nu aiba din ce trai (ma refer daca nu are alte surse).
Si tu degeaba ii dadeai, ca oricum iar ramanea fara, el avea sanse sa-si rezolve boala, mi-am facut datoria sa ii zic si cum, i-am zis de 10 ori cel putin.
Nu garantam ca se rezolva dar erau mari sanse.
Trebuia al doctor sa faca ce am zis eu, sa incerce si alte tratamente care nu le-a incercat.

| Mosotti a răspuns (pentru anonim_4396):

Am vb de Fanta la trecut in sens ca nu a mai vorbit aici, doar in sensul asta, ca eu sunt asa 95 % convins ca nu a facut-o asa cum am zis, sau ca a ratat si daca a incercat.
Si pana la urma hai sa-ti zic ceva, moartea face parte tot din viata noastra, nu trebuie sa ne mai infioare atat sincer. Oamenii vin si pleaca, nici nu conteaza ca pleaca mai devreme sau nu, si nici nu conteaza cine este acea persoana.
Parca te-ai nascut ieri si vezi un fenomen nou dupa 20 si ceva de ani de viata.
Ne pare rau, dar nu sa ramanem asa socati.
Unii mor de moarte buna, altii de boli, altii se sinucid, altii accidenta, asta este, trebuie sa invatam sa nu ne mai miram atata.

Ce nu ai inteles la softpedia :
https://forum.softpedia.com

Si ai acolo Create Account sus in stanga si iti faci user, e f simplu. Nu merg mailurile de yahoo, dar bagi google.
Te-a lasat sa umbli pe acolo dar nu poti scrie fara sa fi logat cu un user.
Acolo sunt mai multe teme si oameni majoritar adulti, deci se discuta serios in 97 % din cazuri, cam ca si aici.
Si moderarea e mai dura dar suspendarile f scurte 1-5 zile, doar pentru clona iei 14.
E putin altfel acolo, nu esti tolerat mai mult ca aici, dar pedeapsa e scurta gandind ca te inveti minte.
Aici esti tolerat destul prin stergere de raspunsuri, si apoi iei o luna pedeapsa considerandu-se ca nu te-ai invatat mine si meriti mai multa pedeapsa.

Pana nu ai 24 de postari aprobate, nu poti da private, sau sa-ti apara imediat ce scrii sau ce topic deschisi.
Insa dupa aia, merge.

| Mosotti a răspuns (pentru anonim_4396):

Ca le mai arde lor sa raspunda...

| Anonim explică (pentru Mosotti):

Ai dreptate cu moartea, chiar ai dreptate. Oricum în final, da, el știe ce face, e viața și decizia lui, doar că și dacă ar fi viu și nu ar mai dori deloc să răspundă, mie iar mi s-ar părea trist că eu una chiar m-am îngrijorat real de el și chiar am vrut să-l ajut vrându-i tot binele din lume. Dacă a decis însă să și ia viața, mă doare doar că nu a avut încredere suficientă în God cât să nu o facă și mai ales pe mine ca om, care la rândul meu, mereu mi-am dorit să mă duc naibi, dacă am supraviețuit țin să cred că God are un plan cu mine, iar acela speram eu să fie de a convinge mapamondul să nu o facă, să nu se sinucidă, oricare ar fi problema. Însă nu am reușit dacă ar fi să se fi sinucis și deci eu îl iau ca pe un mic eșec. happy Evident că nu te oblig să crezi ceva din ceea ce spun eu aici happy și îți respect orice credință ai avea, dar tot ce spun eu aici exact așa cred și gândesc. C-o fi bine, c-o fi rău, așa gândește mintea mea. happy

| Mosotti a răspuns (pentru anonim_4396):

Pai ce incredere sa aiba in tine si god ala al tau daca lui ii era rau si medicii nu l-au rezolvat?!
Gandeste si tu logic putin.
Tu care esti in afara, iti e usor sa zici, nu simti cum e el.
God nu are nici un plan, ai o viata cat de cat in regula si ai chestii bune de la ea.
Si este normal sa nu vrei sa te duci, gandurile alea erau tampenii sa te duci, nu era cazul, erau cam fite.

Cum adica oricare ar fi problema sa nu o faca omu?! Pai depinde de problema.
Ca daca e una rezolvabila dar doar crede ca nu e, atunci trebuie acel om ajutat si sa nu fie lasat sa faca asta, si sa rezolve.
Daca problema real e incurabila si sufera, cum sa nu o faca?!
Daca omu ala nu mai suporta, nu e logic deloc ce zici.
Nu sa il incurajezi pe om la asta, dar sa nu zicem nimic macar.

Ca eu stii ce ti-as zice "Bun, nu o fac, da-mi solutii sa-mi fie bine". Si iti zice tot ce a incercat.
Sa te vad ce ai sa faci! Ca asa...doar din gura si cu iluzii "lasa, sufera tu 50 ani ca te duci la doamne doamne", asta nu e deloc o solutie. Omul vrea viata acum si nu mai suporta acum.

Si eu am incercat sa-l ajut pe Fanta, de aia i-am zis de n ori ce sa faca, eu i-am dat solutii clare de incercat sa isi rezolve boala.

Am inteles de ce judeca mintea asa, am si zis. Asta e. Dar unii se mai prind de chestie si de aia nu urmeaza sfatul tau.
Ca aia care sunt religiosi nu au nevoie sa le zici tu, ca fac ei de la sine ce zici tu.
Daca ajungi sa le zici, clar nu cred in teoria asta.

| Anonim explică (pentru Mosotti):

Măi partea cu religia în care nu crezi, nu prea ți-o împărtășesc, dar de faptul că încă îmi rămâi un cont drag cu care parcă sunt pe aceeași lungime de undă, nu am să mint.

Clar cu restul îți dau dreptate, să-i spui unui om să nu se ducă, fără să-i dai soluții cât mai concrete și fiabile, chiar cred că e o prostie și doar o iluzie. Dar mna, amu sunt și eu abia la început cu salvarea asta, cât legat de faptul că God are planul meu cu mine, sincer nu renunț la ideea asta, oricare ar fi, sincer până la 27 de ani nici eu încă nu știu exact, dar simt eu așa că God, dacă nu m-a lăsat să mă sinucid, chiar are El planul meu cu mine, poți să râzi dacă vrei, ție îți dau voie laughing dar eu așa cred. happy

Și ador ceea ce spui cu fița aia, sincer dacă ar fi spus altcineva asta, m-aș fi supărat, dar tu chiar ai o pășnicie în toată personalitatea ta încât nu simt că ai spune ceva cu vreo răutate și funny e că eu chiar îți dau dreptate laughing) chiar așa simt și eu uneori că sunt toate astea cu sinuciderea, clar nu acolo unde sunt boli psihice grave, dar uneori aceste dorințe ale noastre de a pleca de pe lumea asta sunt fițe, deoarece simțim că am vrea mai mult de la viață sau sincer cred că unii dintre noi ba din contră avem prea multe și ne plictisim, pur și simplu ne plictisim de viața asta, pot fi și astea niște cauze. laughing)

| Seba2013 a răspuns (pentru anonim_4396):

Mersi insa la partea cu scoala te las pe tine sa completezi spatiul gol. Ai un scris perfect. Insa eu am problema cu ex firma mea (se sperie strainii astia ca imi deschid afacerea mea, pentru ca domin bine meseria). Asa ca acum trebuie sa ma reinventez si sa pun ceva mare cat mai aproape de o linie continua (sper sa intelegi). Sa nu spui ca nu sunt baiatas si nu dau detalii. Si stiu ca imi iubesti partea sufletista (si eu ma mir de mine) si vrei cumva sa faci sa ai si tu acea priza care o am datorita lui Gud. Insa ti-ai ales o tema foarte depresiva. Sinuciderea. big grin. Ca sa previi lucrurile astea trebuie sa o faci cu anticipare iar depresivul ala trebuie sa raspunda atunci cand ii arunci colacul. Ca daca in marginea aia de timp nu reusesti, pe degeaba ziua urmatoare vi aici pe TPU cu emoticonul acela cu fata cazuta. Nu vreau sa teoretizez ceea ce faci tu. Nu te judec. Insa sfatul meu este sa iti faci prieteni crestini, si nici sa nu vb de subiectul acela ca este prea impactant (pe mine ma doare la sufletel). Insa tu cu thrillerul tau dramatic ne implici pe toti. Vreau sa spun o gluma insa cand ma gandesc limpede o evit. Si totusi m-ai ucide in somn? Nu mai raspunde ca nici nu vreau sa cred ca exista. Mai bine imi spui ca vine barza, asa constiinta mea evita tot sinistrul ala. De ce nu te angajezi acolo unde se intampla lucrurile astea daca ai asa sange rece. Pentru tine imi dau costumul de crestin jos si iti arat si pamantescul din mine pe care tu l-ai parasit atunci cand te-ai facut o muza cu ajutorul stiintei. Insa cand imi pun costumul sunt sufletel si la Hércule sau Odiseu trag si zane.

| GambleR40792 a răspuns (pentru anonim_4396):

Ray mai facea din astea, dar se pare ca s-a mai indreptat, ba te cheama Patricia, ba Alexandra, ba pe dr sa ma ia, intrebarile cand ti le editezi ca Ray? sau nu stii ca poti face si asta, sunteti distrusi unii din voi de tot aveti probleme mentale grave

| Anonim explică (pentru Seba2013):

Iar vorbești cu coduri măi Seba? happy Iar înțeleg doar jumate din ce spui tu happy iar îmi dai teme de descifrat laughing)

Cât de angajare, sincer psihologia am ales-o doar pentru a întâlni criminalii, sinucigașii și dependenții, nu vedeam și nici azi nu aș vedea un job ca psiholog altul decât ăsta, decât domeniul depravării, a lumii decăzute și a decadenței happy Oi fi și eu nebună, cine știe? laughing) Dar da, altceva nu văd decât asta, evident că eu nu vizualizez decât rolul meu de salvator în treaba asta. laughing) Cum spuneam țicnita sunt eu în final. laughing)

Deci ești afacerist, mister Seba? happy Și eu care credeam că ești vreun mic Iisus sau Platon care trăiește cu tălpile goale, cu pletele în vânt pe o insulă sau plajă pustie și cu mintea plină de concepte, teorii și filosofii. Nu știu de ce, dar jur că așa mi-am creionat imaginea despre persoana ta. rolling on the floor))

| Anonim explică (pentru GambleR40792):

De unde ai mai apărut și tu? Când sună a liniște și pace pe contul meu, yey și mă apuc să am și eu momente faine, împărtășind momente faine sau teorii, sau idei, sau pur și simplu gânduri cu oameni faini, mai apare câte unul să strice fengshuiul pe aici. rolling on the floor))) Numele meu real e cel de aici, deoarece iar mă repet, bă frate, am venit să fiu reală în final. laughing) Cea mai laughing) Acum îs laughing) mi-am expus viața cât mai sincer și amănunțit, mi-am expus fricile laughing) acum și numele, chiar mă apucă iar anxietatea când mă gândesc la asta laughing)

Nu știam că întrebările pot fi editate. Ți se pare că am editat vreo întrebare până acum? happy Cred că mai multe probleme la mansardă au cei care râd, de cei care au probleme, decât cei care au probleme.

| Mosotti a răspuns (pentru anonim_4396):

Pai da, cu religia aia e, fiecare cum vede. Poti sa crezi cum crezi tu.
Oricum situatia nu te-a lasat sa mori si e f bine, inseamna ca ai viata de trait, te bucuri de ce te poti bucura.

Pai normal, daca nu ii dai omului solutii, nu ai ce sa zici.

Acuma aia cu fita, depinde, in mod normal daca suntem sanatosi (asta inseamna inclusiv fizic atractiv, ca si frumosul este un fel de sanatate, orice deformare de fapt este cumva defectiune), puteam avea o viata bunicica incat sa ne placa sa traim, nu trebuia sa ai prea mult prin cap.

Ca la nemti si vanzatorul putea avea un trai decent, ingineru o ducea mai bine, dar sub nivelul vanzatorului nu exista la full job.
Avea o masina ieftina, manca ce vroia acasa, se imbraca, isi platea o chirie, utilitati dupa nevoi, si mai ramanea si ceva deoparte, ala era minimul acolo inainte.
Nu doar aia cu cap o duceau decent, ci doar o duceau si mai bine.

Sigur ca daca nu te ajungi cu banii, daca ai o viata de cacao si nu pot face ceva, poti a te duce dincolo chiar daca esti sanatos, devi nesanatos.
Dar intr-o tara sanatoasa la cap asta nu se prea intampla.
Decat la cei cu probleme unde si daca au 2 palate nu-s multumiti ca nu au 2 palate jumate.

Plictisul e tot semn de neinordine!
Un om sanatos si inteligent nu se plictiseste (adaug eu sanatos, ca nu era in zicere, poti fi destept, daca esti cu probleme te plictisesti oricum ai da-o e posibil).
Chiar daca ai multe, te bucuri de ele prin rotatie la infinit, si nu e problema.
Cand te plictisesti de ele, de fapt ai depresie mascata, ca nu te mai poti bucura de ele, de fapt nici nu conteaza ce ai.
Si iti va trebui mereu altceva si altceva si te vei plictisi din ce in ce mai repede, adica...depresia tot avanseaza asa mascat de juri ca e normal ce se intampla.

Si daca ai ceva, iti trece repede, si iar nu este in ordine.
Ca daca era asa, aia acu 100 ani cand nu aveau nici ce avem acum, ar fi trebuit sa fie morti din cauza ca erau morti de plictiseala.
Ma refer la bogati care nu munceau si aveau timp. Ca ailalti traiau sa munceasca pentru bogati, nu ii punem pe aia.
Se bucurau bogatii de ce puteau face la infinit.

De ex eu cand eram bine, nu ma plictiseam niciodata acasa.
TV filme, documentare, emisiuni (gen Lectii de viata sau in cautarea adevarului), calculator jocuri, muzica, youtubareala, citeam despre diverse, vedeam clipuri de pe canale, nu ma plictiseam niciodata, mergea la infinit.
Cand eram mai putin bine, se intampla uneori ce zici tu, dar stiam ca e fals.

| Seba2013 a răspuns (pentru anonim_4396):

Nu am nici un interés sa imi expun viata privata. Eu de mic m-am indragostit de motor si ii schimbam piesele si cand nu era nevoie. Nu am stiut ca te ocupi si cu partea de psihologie. Eu te percepeam un darkness (in últimul timp recunosc ca vedeam ceva schimbare si ca erai sufletista) ceva care ii indeamna si insufla pe depresivi la sinucidere. A da cate o data devin foarte filozof insa nu imi bat capul cu toate cartile, incer sa ma rezum strict la ce e necesar si cred eu ca este important. Nu ma las viciat nici de gandire. Am si eu placerile melé, FIFA, jocurile, filmele, iesitul si munca. Jocurile si cartile mai putin ca ma dor capul. Insa celelalte sa mananc, dorm, sport, prieteni, le pun pe primul loc.

| Jus7t a răspuns (pentru DovleacTurbat):

" Reprezintă cu succes definiția unui ratat sau sa nu fiu rău, o lepră. "

Iar raspunsul asta reprezinta definitia exacta a unui handicapat mintal. laughing

Sunt oameni care s-au sinucis si au lasat mai multe lucruri in spate decat esti tu capabil sa lasi in 100 de vieti.
Plus, depresia nu e de joaca, dar asa e cand esti cocalar batut cu barosul in cap.

| Anonim explică (pentru Mosotti):

Cu tot iar îți dau dreptate! happy

Daaar întrebarea aia cu cerșetorii e blowing mind big grin mi-am tot pus și eu întrebări din astea existențiale, paradoxale sau pur și simplu despre viață, dar ceea ce întrebi sau te întrebi tu legat de cerșetori mi se pare super inteligent și te-ar cam duce pe câteva direcții cu răspunsurile. happy

Cât legat de Fanta ai dreptate cu tot ce spui, exact așa gândeam și eu cu banii, de aceea nici nu am vrut să mai sar cu ajutorul, că de fapt nu știam dacă îi fac mai mult bine sau rău.

| Anonim explică (pentru Seba2013):

Aș vrea să văd asta, un filosof jucând Fifa. laughing)

| Mosotti a răspuns (pentru anonim_4396):

Pai intrebarea cu cersetorii nu mi se pare o intrebare de baza.
Adica aurolacii mai ales, sa stai permanent pe strazi, frig, ploaie, batai, foame, mizerie, sa stai asa.
Care e scopu?

Pai m-a dus pe cateva directii, sunt multi masochisti pe lumea asta nedepistati carora le place sa sufere.
Plus ca se si drogheaza ca sa nu mai simta asa mult problemele, dar chiar si asa tot in cacao stai! Ca nu esti inconstient si nici asa veseli nu-i vad.

Eu m-as duce tare, n-as avea nici o motivatie sa traiesc sa sufar.
Ca iti dai seama ca oamenii aia au avut probleme de au ajuns asa, nu ca n-au vrut sa faca nimic, asta e un raspuns de minte de cocos.
Cum a ajuns sa nu vrea? Mediu, sanatatea psihica, etc.

Cu Fanta asa e, ii alimentai viciul si ii faceai rau. De ex la unii suicidul depinde de un singur urmator joc!
Adica eu ii dau, si daca mai joaca odata, pierde, ajunge la capatul suportabilitatii si bum.

| Anonim explică (pentru Mosotti):

Da, exact așa gândesc și eu, tocmai de aceea nici nu am sărit cu ajutorul, plus că nu aveam oricum nici bani atunci, însă pe 14, că atunci ne dau nouă în învățământ salariul, chiar îmi venise salariul și cum oricum trecuse două zile de când nu mai vorbisem, îl sunasem pe Fanta ăsta ca să-i zic că i-aș da totuși un 100/200 de lei, mai mult oricum nu i dădeam că nici nu mă dădeau banii afară din casă și nici nu aș fi vrut să mai dau chiar așa ca în trecut ca să nu mai adun eu după frustrări, ca na dai, uneori mai și lași de la tine sau mai aștepți între prieteni, dar la un moment dat tot îți dorești bănuții înapoi și dacă se poate fără să te transformi în cămătar, de altfel nici n-aș reuși să fiu vreodată așa, dar nimeni nu mi i-a mai înapoiat în trecut, încât mi-am dat seama că e mai ok ca între prieteni să nu împrumuți bani, că aduni doar frustrări, dar nici n-aș fi vrut să i dau ca să i alimentez viciul, deci un 100 de lei, max 200 ca să supraviețuiască și el, i-aș fi dat, acum și dacă nu mai mi i-ar fi înapoiat, îl iertam măcar că o glumit mult cu mine pe aici. happy Dar l-am sunat și nu mai răspuns pe 14. Am mai încercat și zilele astea și nada, telefonul îl are închis. Sincer am spus tuturor despre el, chiar și mătușii și mamei mele, mama cum e mai amuzantă o zis că poate cine știe, și-o fi făcut omul alt cont și acum s-o amuza de noi pe aici după alt cont. Ar fi chiar bolnav dacă ar face așa ceva sincer, mai ales când unii oameni chiar se gândesc cât de cât la viața lui. Iar mătuși-mea mi-a zis că să mă rog pentru el și că știe God ce are de făcut și mai mi-a și zis că să nu vă las pe niciunul de pe această aplicație să vă sinucideți și că să vă mai duc și la biserică, de parcă mă ascultă oricum cineva cu biserica, și de parcă sunt eu mama voastră să vă îndemn să mergeți la biserică rolling on the floor)))

| Mosotti a răspuns (pentru anonim_4396):

Cu banii ce sa zic, esti oricum putin naiva! Ma refer la general acum.
Eu in general daca dau ceva verific, pana nu verific nu dau nimic.
Daca e cineva bolnav vreau sa ma duc sa vad actele, sa vb cu medicii, sa vad internarile, nu asa..., ca asa oricine se poate da lovit si sa nu fie.
Si tu crezi daca eu iti zic ca am nu stiu ce si nu stiu cum? Si ca n-am bani ca... Poate fi asa sau sa nu fie.

Mi se pare ca aici la voluntariat sau nu stiu unde in alte parti, unde uneori vin unii cum ca au situatii nu stiu cum, ei undeva am zis "ati verificat voi ca lumea? Daca minte?".
Nu sa se pozeze pe un pat de spital cu alea pe el, sau sa se filmeze acolo vorbind asa vai de el (cum fac unii ca sa impresioneze si de fapt e inscenare totul si stiu cazuri), nu tata, sa ma duc eu sa vb cu medicii, sa vad actele, analizele.

La 30 ani ma astept sa fi mai realista. Nu ti s-au mai dat banii inapoi ca nu stiai cu cui ai dat banii, ai dat asa la oricare fara sa-l cunosti mai ca lumea, erau amici sau cunostinte asa mai de suprafata probabil.

Fanta nu are alt user ca nu are de ce, nu avea nimic de castigat daca facea asta.
Daca nu mai vrea sa posteze sau s-a dus dincolo, a disparut si gata.
Si-a inchis telefonul ca este inca in caderea aia, sau daca a incercat sa se duca si a ratat, e in spital, dar isi revine si revine el aici.
Daca nu revine in 3 luni, atunci ori s-a dus, ori nu mai vrea sa posteze aici.

Ti-a dat nr de telefon?

| Anonim explică (pentru Mosotti):

Păi da, tot necăutarea de ani, mi-a spus în final că nu-mi erau prieteni. :) Cât de dat, nu mai dau ca înainte, mai am revenit și eu cu picioarele pe pământ și ceva mai egoistă, dar acum sincer dacă dau, dau când simt eu nevoia și mai dau cu gândul la God, dar și pentru afacerea cu El, da nu-s nici proastă, nu dau sume mari, nu de alta, dar după dacă eu fac împrumut ca să trăiesc și pic, cine ar mai avea de câștigat, zici tu, dragă Mosotti că-s naivă, dar de fapt îs o vulpe :))) bine că înainte da, dădeam și ca să mă am bine cu lumea și ca să-mi fac prieteni și că așa vedeam normal, acum dau doar pentru God, o dată ca să mi câștig locul în rai, știu că o să te amuzi împreună cu întreg TPU ul care nu crede în asta, dar eu una așa gândesc. :))) Deci dau pentru loc în rai, pentru God și în final pentru mine ca să câștig mai multe după de la El, tot de la Dumnezeu. :) Deci e tot o afacere și asta, bine, dar totuși nu mă poate acuza nimeni de faptul că totuși empatizez totuși cu omul, adică sub orice pretext aș da, nu pot fi chiar așa de nemișcată la problema sau durerea unui om. Ba chiar sărăcia e una dintre durerile mele mari. :/ :))))) Nu o pot suporta, nu o pot accepta, m-aș sinucide sincer dacă aș mai deveni vreodată săracă la fel ca în copilărie. :))) Deci cred că o să mă duc pe urmele lui Fanta, dacă nu reușesc să devin bogată. :))) Glumesc acum, dar mai mă bat gânduri din astea și pe mine uneori. :)))

Sper să fie așa cum spui tu :)) și să nu ne urmărească acum cu o pungă de pop-corn în brațe și să râdă de noi toți pe aici, după alt cont. :))) Dar cred că e doar dorința mea de a nu crede că e mort. Însă nu știu de ce intuiția îmi spune că s-a sinucis. Dacă ar fi doar căzut, eu una nu cred că nu mai intra pe aici, bine după ce am postat eu romane despre el și îngrijorări, poate să i se fi tăiat totuși :)) dar nu cred că nu ar fi mai apărut pe aici dacă ar fi fost doar căzut psihic, adică el singur susținea că ar fi dorit să plece, să se lase de TPU, dar nu reușea afurisitul, cam nu se leagă.

Www :))) dar deja cam începe să-mi placă toată bârfa asta și analiza asta pe cazul lui Mister Fanta :)))) Deci îs bolnavă :))) am ajuns să mă bucur că în sfârșit am un caz real de mister complet cu un user dispărut din comunitatea TPU :)))) Doamne, chiar am probleme, dar chiar mă simt ca o mică detectivă acum :))))) Fanta ăsta chiar știe să stimuleze omul până la finalul vieții lui. :)))

Și da, mi-o dat nr lui, l-am sunat de câteva ori săptămâna trecută, dar nu mi-o răspuns. Poate l-a vândut, așa cum avea de gând, dar neapariția lui pe aici, mă face să cred că totuși s-a sinucis, oare să sun la poliție așa cum îmi dăduse sfat altcineva, tot pe aici? Că el zicea că nu are familie, poate măcar să-i ridice trupul :/ dar mi-e teamă că dacă ar fi viu, să nu pățesc eu ceva, amenzi sau chestii nașpa că am pus poliția pe piste false, adică nu știu cum e cu treburile astea polițienești. Și faza este că nu știu la ce poliție ar trebui apelat, adică dacă el era din Timișoara, ar trebui să sun la poliția de la ei, nu? Dar dacă sun, ei ar putea identifica IP-ul ăla de care vorbeați tot voi pe aici, de pe contul TPU, că eu practic alte date, nu am despre el sau gen se poate afla IP ceva și după nr de telefon? Am doar nr lui de telefon. :)

| Mosotti a răspuns (pentru anonim_4396):

Pai sa dai bani ca sa te ai bine cu lumea cum sa fie normal?!
Adica ii platesti sau cum? Pai cine te place ca om se are bine cu tine si vrea sa se aiba bine cu tine fara nici un ban. Aia e normalitatea.
Nu stiu ce vulpe esti dar ce sa zic.

Pai nici nu rad in legatura cu dzeu acela, asa gandesti si gata.
Oricum oricine ti-ar zice ce ti-ar zice, tu tot asa vei vedea treaba.

"m-aș sinucide sincer dacă aș mai deveni vreodată săracă la fel ca în copilărie".
Glumesti pe naiba, o zici pe bune, ori e viata cum vrei tu ori nu mai e, cam asa gandesti.

Ti-am zis Fanta nu are nici un interes sa se joace cu alte conturi.
Daca s-a sinucis asta este, a fost alegerea lui fortat de circumstante, nu mai era om de fapt.
F bine ca ai scris romane, am mai zis, pe cine int le citeste asa cum citesc romane de 1000 pagini.

Nu esti bolnava ca iti place misterul Fanta, asta e personalitatea ta. Nu ai nici o problema.

Ai ma ce dracu sa suni la politie, rad aia de tine! El e major, nu mai are nimeni treaba cu el, o sa zica ca nu e treaba lor.
Nu se vor interesa de el decat daca ar fi facut o fapta penala.
Ce o sa zici "unu om cu probleme s-a sinucis, cum aflu ce si cum?".
Te mai trezesti cu "sa fie sanatos..si ce sa facem noi?". Ba in mintea lor "un nebun s-a dus dracu".
Ii doare pe aia in pix de trupul lui, nu e de competenta lor.

Cum sa afle IP? Nu au de ce. Doar daca tine de penal, atat. Sau daca e suspect ca a fost ucis.
Daca e disparut, daca esti major nu au treaba.

Pai hai, suna la 112 sa vezi ce zic aia! Si zici de politia din orasul lui.
Se poate afla orice daca au interes si tine de penel si au interes sa-l aresteze sau altele.
Altfel nici vorba.

Dar tu trebuia la 30 ani sa stii chestiile astea. In primul rand nepasare totala fata de om si daca era de competenta lor, te tot amana pana te saturai.
A doua mai ales ca nu e treaba lor legal.

| Anonim explică (pentru Mosotti):

Păi cam exact ca tine gândesc și eu cu poliția asta, de aceea nici nu prea aș vrea să sun, însă întrebarea mea mai mult retorică, dar cine dorește poate să răspundă happy ce mai face poliția dacă disparițiile nu sunt de competența lor? Ei mai fac ceva? happy Adică pentru ei orice pont ar trebui verificat, ca la americani, păi ăia imediat și numai o veste dacă au primit, se duc și cercetează.

| Mosotti a răspuns (pentru anonim_4396):

Rolu politiei este si sa caute persoane disparute minore. Nu e datoria lor sa caute persoene mejore disparute decat daca se leaga de penal.
In rest si insisi cu prezenta lor fac multe!
Fara ei nu ai mai putea trai nici in casa ta. Politia este baza pe care functioneaza un stat, stiai?

Se ocupa de fapte penale, tot ce tine de infractiuni, amenzi. Si de impunerea sentintelor civile, penale.

Fara politie nu ai nimic, invatamant, medicina, mall-uri, haine.
Ca va fi ca in jungla, se va fura, se va da in cap, intra peste tine in casa sa-ti ia tot, nu mai poti lua salariu ca daca-l iei cash te sparge si-ti ia banii, daca te duci la bancomat, nu apuci sa pleci cu ei de acolo.

Iar daca intra sal pe card si iei cu cardul direct, nu mai ajungi cu produsele acasa.

Nici medicina nu ai, ca iti devasteaza spitalele si-ti fura toate calculatoarele si sistemele.
Magazine nu o sa mai ai, ca daca fura din ele la greu, nu se vor mai aduce alimente, ca doar ala nu e idiot sa le aduca ca sa le ia aia gratis.

Plus ca iei bataie, violuri la greu.
Deci vezi cate face politia? Tu zici ca se plimba, pai daca nu se plimba si nu mai e ce faci? Te fac posta 100 de barbati, ca stiu ca nu patesc nimic.

S-o crezi tu ca americanii se duc imediat, se duc daca e in sfera penala, si daca disparutu e minor.
Tu nu ai vazut si la copii "a disparut fata mea...", si politia zice "e majora, nu avem ce face".

Trezeste-te draga!

| Anonim explică (pentru Mosotti):

Păi, eu în documentarele de la ID, chiar recomand canalul acela TV happy Am văzut ca detectivii cercetau tot, chiar și un pont despre o fată majoră sau un nene dispărut. Eu una așa am văzut. Bine, însă cazul era prezentat ca omucidere în final, deci probabil intră tot pe ce spui tu, penal. Dar ei așa cercetau, tot. Însă da, aveau și ei regula cu 48 de ore, dacă nu trec 48 de ore, nu au voie să declare persoana dispărută. După 48 de ore, insă dacă persoana nu apare, poliția se implică. happy

Dar ai dreptate, și poliția are rolul ei. Însă ăștia de la mine din oraș, se cam plimbă noaptea prin oraș fără nimic de făcut. sad Eu dacă am propria patrulare de noapte, îi văd mereu acum. Uneori chiar îi invidiez pe polițiștii care se plimbă cu mașina nopțile prin oraș, ce-i drept ei nu merg cu muzica la maxim ca mine laughing) nici cu 80 prin oraș și 100 pe la periferie și chiar 120 prin zonele limitrofe, dar tot îi invidiez laughing) măcar ei nu plătesc benzina pe care o pun la mașină. Iar cazuri, sincer, ca ei să fie în alertă, cel puțin la noi în oraș, sunt prea puține, ba de multe ori chiar inexistente.

Dar totuși nu mă plâng că și eu am doar 4 ore la școală, dintre care multe ore într-o zi sunt doar de câte 3 ore, având cam în fiecare zi și câte o fereastră și la desen mai mult stai, cât timp elevul pictează/colorează, oferi indicații, explici despre elementele ce le vrei a se introduce în desen, pui video-proiectorul, dar cam atât, în rest e plictiseală la desen. happy Pentru mine ca profesor, dar pentru elevi, chiar e liniște deplină, se pare că totuși Metoda aia Montessori avea dreptate, când lași elevul liber să facă el ce dorește, elevul chiar e fericit. happy Și la desen se pare că funcționează de minune. happy Dar nu știu cum să fac să introduc metoda asta în materiile cele mai importante, română/mate, adică acolo sunt exerciții mai complexe încât nu știu cum să -i las pe ei liberi, dar să și învețe materie. Încă îmi bat capul cu treaba asta.

| Mosotti a răspuns (pentru anonim_4396):

Pai da, cerceteaza daca are leg cu penal cum ti-am zis, altfel nu are de ce.
Pai e bine daca politistii de la tine nu au nimic de facut! Asta e semn ca prezenta lor isi face treaba.
Cand au de facut e grav, inseamna ca prezenta lor nu a ajutat si au aparut infractiuni in zona.
Dar asa pentru ei, e un job f bun, ei personal ca si munca nu fac mare lucru.

Si ca invatatoare e bine, vorba ta nu ai 8 ore pe zi. Si sal de-l iei e bun pentru cate ore muncesti.
Pai eu am invatat materie cu Montessori tau?
Daca stii sa le predai invata materie, nu trebuie neaparat sa-i lasi liberi, nu pentru aia esti acolo, ci sa ii inveti.

Nu iti mai bate deloc capul, pune mana si invata-i cum se necesita, ii lasi liberi la ce se poate.
La romana/mate trebuie disciplina si ordine, nu haos.
Ca de aia nu mai invata astia nimic azi, ca ii lasa sa faca ce vor.

| Anonim explică (pentru Mosotti):

Bine, eu nu am zis că în contract am 4 ore laughing) și nici pe viu de altfel laughing) am 4 ore că tergiversez eu treaba, spre exemplu, am de făcut în mod normal, fișe și proiecte didactice pentru a doua zi și alea dacă aș face cam 3 proiecte pe zi, ar lua mai mult de 4 ore, dar la lenea care zace în mine laughing) nu prea fac proiecte did laughing) bine anul ăsta am avut noroc că la a 3 a am și știut materie laughing) deci le rezolv direct la clasă exercițiile, dar spre exemplu la a 4 a mai ales dacă a anumite materii nici nu le stăpânești (cazul meu geografie și istorie, care le mai și detest :/) păi acolo să te ții, că dimineața ești profesor și când vii de la școală devii tu elev studiind. rolling on the floor))) Deci anul ăsta chiar am fost norocoasă, mai ales că și clasa fiind mai slăbuță, nu mă apuc acum să predau cine știe ce laughing) ne rezumăm la manual și la exerciții random ce-mi mai vin mie în minte să-i pun să facă, dar de obicei eu îi cam pun să coloreze sau pe baza a ceea ce e în manual îi pun să facă ceva desene, scheme sau altceva. laughing) Și le mai xeroxez așa câte o fișă din alte culegeri și manuale. laughing) Dar cam greu, abia ne ajunge timpul pentru manual, deoarece îi motivez foarte greu să se urnească și să facă ce le zic. Barem am un elev care până și la desen când îi spun, desenează, uite desenezi ce vrei tu, el stă stană de piatră și se uită la mine și-mi spune că el n-are chef. "Eu nu vreau să fac asta, doamna!"
În final, îmi văd de restul clasei și pe el îl las în pace. N-am ce-i face. Era o vorbă "Dragoste cu sila nu se poate." Cred că asta se aplică și pentru învățat/studiu. Cu de-a sila nu merge. :/

| Mosotti a răspuns (pentru anonim_4396):

Da, mai studiezi, aia e. Am auzit ca trebuie sa se face proiecte didactice.

Pai daca nu vrei sa faci asta, iei nota care trebuie. Si apoi sa vezi cum face baiatul ala, deci ai ce face.
Dar si tu esti prea toleranta.
Aia se numeste nesimtire, pai daca eu ziceam la invatatoarea mea "n-am chef", luam nota care o meritam, si a doua oara aveam chef.
Asta daca ce-l pui conteaza la note.

| Jus7t a răspuns:

Si plus de asta, cat de zdreanta sa fii ( daca e adevarat ce se zice ) ca sa faci trolling cu intrebari din astea?

Ultima panarama de om.

| Hammurabi a răspuns (pentru Jus7t):

Tu chiar ești greu de cap dacă nu poți să pricepi logica unei reacții simple.
Explică tu după logica ta, de ce ai fi panicat după ce persoana a dispărut de pe TPU și probabil s-a sinucis?
De ce n-ai fost panicat înainte, dacă știai ce intenții are? când ai fi putut face ceva.
De ce n-ai sărit să-l ajuți cumva atunci când ar fi avut un rost să faci ceva?
Cât de ipocrit sună (am vrut să evit să spun asta, dar mă forțezi), deci cât de ipocrit sună să spui că ești îngrijorat/panicat când totul duce spre ideea că faptul e deja consumat?
Sau trebuie să respectăm conveniențele sociale ale reacțiilor oricât de absurde ar fi?

| Arakiss a răspuns (pentru Hammurabi):

Eu sunt de acord și mi se pare logic ce spui. Dar nu ești primul suspectat de lipsă de empatie pentru că nu accepți un nonsens. laughing

| Jus7t a răspuns (pentru Hammurabi):

Era panicata si inainte, de asta a incercat sa il faca sa se simta mai bine, sa il ajute cumva prin asta, sa il faca sa uite sau sa vada situatia putin mai roz, daca e posibil.

Plus, nu era sigura ca vorbea serios omul, dar erau sanse sa o faca avand in vedere ca avea o anumita problema + un viciu, etc.

Iar cand a disparut a devenit si mai panicata.

Greu tare, nu?

Ti-am zis prietenas, esti bolnav psihic

| Seba2013 a răspuns (pentru Jus7t):

Eu cred ca surioara trebuie sa fie mai tare, nu sa cada in deznadejde. Ea este psiholog insa are nevoie de mine (m-o facut guru) care sunt prevazator si vad deja cu premonitie tot. Insa cum m-a facut contemplativ ma duc imi cumpar haine slim si sa ma bărbieresc. Imi arunc toate cartile (vreo 5, 6 doar) la gunoi.

| Anonim explică (pentru Hammurabi):

Dacă te ajută cu ceva, dragă Hamurabi, eu una chiar îți dau dreptate happy am spus clar cred, când am fost acuzată de îndrăgosteală, că de fapt panica mea era doar că voiam cu orice preț să-l salvez, nu mint nici cu faptul că mi era drag, era un cont cu care am râs mult pe aici, deci doar psicho să fii să nu pui la suflet omul sau contul happy însă eu când am văzut că nu a mai apărut pe aici de două zile și nici la telefon nu a mai răspuns, deși nu vorbisem decât o dată, ultima dată pentru el, de fapt abia acum leg totul, el m-o sunat atunci, că până atunci noi nici nu vorbirăm la telefon vreodată, acum mi-o picat fisa sad omul o vrut să lase urme, omul o vrut să-și ia good-bye, cum nu avea pe nimeni, ce-o fi zis, stai că vorbesc cu asta, că tot râsesem câteva zile bune ca apoi să plec liniștit către lumea cealaltă, God, cât de proastă sunt laughing și eu care credeam că tipul măcar mă simpatiza rolling on the floor))) Oricum nu-l urăsc că mna, despre oamenii morți trebuie să vorbim doar de bine și oricum mie îmi era simpatic. sad happy

Dar ai dreptate, eu nu știu cât am vrut să-l salvez cu gândul la el, cât cu gândul la salvare în sine, cu gândul ăla bolnav de "eu trebuie să fiu supererou" cred că în spatele ăsteia stă și o ușoară aroganță de fapt, stai liniștit că după 27 de ani, încep să-mi cunosc toate dedesupturile, și cu tot ce am citit și despre psihologie, nu am cum să nu mă cunosc, deci sper că nu o să sune și mai ciudat, dar în final tot răul spre bine, Fanta ăsta o făcut să aflu că de fapt nu sunt chiar cel mai bun om din Univers, am și eu parșivitățile și aroganțele mele. happy Iar amicul care mi-o dat papucii m-o învățat să iert, deci în final oamenii vin cu lecții în viață. happy Chiar vin cu lecții faine. Bine, nu mă bucur de sinuciderea lui Fanta. sad Sper să nu se înțeleagă vreodată asta. sad

| Anonim explică (pentru Seba2013):

God! Dar voi aici dragilor, vă credeți în filmele cu dezbaterii la focurile de tabără dinainte să vă prindă psihopatul, tarantula criminală. rolling on the floor))) Noi vorbirăm de Fanta, și Fanta ăsta pe lângă că s-o dus al naibi fără lumânare, cred că nu o fost nici spovedit/împărtășit, l-ați și pus în negura uitării. sad Why? Această întrebare, această dezbatere trebuie să i se dedice lui Fanta. Deci vorbiți despre Fanta, vă rog. happy Poate dacă îl amintim pe aici, îl înduplecăm pe God să-l mai ierte la a doua venire când va învia vii și morții, acum e clar că a ajuns în iad. :/

Dar ca să fac o mică paranteză, dragă Seba, te-ai tuns până la urmă și bărbierit, deci am avut dreptate, erai ca în viziunea mea? happy Un Platon cu plete-n vânt de mare sau chiar ocean și cu o barbă stufoasă, cu tălpile goale lipite de nisipul mării? laughing) Cam așa mi te închipui mister Seba laughing) Probabil șezând și sub un copac sau de ce nu chiar într-un copac, cu un caiet/agendă sau chiar telefonul scriind de zor, ceea ce vezi, auzi, simți în viață, ceea ce-ți născocește mintea. happy Poate în zilele mai abătute stai pe un pietroi și vorbești cu Dumnezeu sau îl cauți cu înverșunare, cu ochii ațintiți către ocean/mare/munte sau chiar către cer. happy Oare am dreptate? happy

| Anonim explică (pentru Jus7t):

Nu știam că această etichetă mi s-a pus pe aici. :/ Că glumesc despre sex și pare că vorbesc deschis cu toată lumea pe aici, credeam că e normalitatea într-o lume ca cea de azi, chiar nu știam că lumea mă vede așa. sad Întrebarea am adresat-o doar din îngrijorare pentru acel cont și cu dorința de a-l ajuta dacă mai știe altcineva ceva, deoarece eu am doar un cont si un nr de telefon de-al lui, cum sa dau de el? sad

Dar oricum orice aș spune acum, este în zadar, ca în arest, orice aș spune este folosit împotriva mea, doar că mi se pare crunt că voi mai mulți din ce spui tu aici, mă vedeți așa, cred că în final nu m-am dat la nimeni pe aici și nu am deranjat mai mult decât ar fi fost normal pe nimeni, nici nu am glumit mai mult decât mi-am piermis sau aș fi sărit de bunul simț. Chiar îmi pare rău dacă asta s-a înțeles din tot ce am scris pe aici sau din tot ce am vrut să vorbesc. :/ Și nu aș fsce trolling orice ar fi, deoarece nu știu ce este, dacă-l fac din greșală iar îmi cer scuze, deoarece intenția mea nu este nicidecum să fac ceva rău, ci doar să ajut sau să socializez, dar cred că trebuia să renunț la acest vis atunci când s-a aruncat cu roșii în mine, când am vrut să mi ofer eu ajutorul fără diplomă de psiholog. Cred că ăla o fost semnul că nu trebuia să stau pe aici, nici să-mi expun viața sau feelingurile pe aici, cu atât mai mult să mă implic emoțional pe aici. Cred că în final unii aveau dreptate, ce e aici e mai greu decât în viața reală. Măcar în viața reală te cunosc ăia 2, 3 și dacă vă certați, pleacă și ăia și restul nu știu de tine, aici toți știu și se pare că ți zâmbesc ca apoi să ți zică asta, trist. Chiar nu credeam, sincer, că părerea asta o aveți despre mine TPU. :/ Iar mi-a fost înțeleasă greșit o intenție de ajutor. Eu atât vă întreb, oare voi TPU chiar vreți să ajutați sau voi doar vă prefaceți că ajutați? Că altfel nu înțeleg de ce tot intențiile de ajutor îmi sunt înțelese greșit? Că am recunoscut eu că am și sindromul salvatorului am recunoscut-o, dar chiar și așa ajutorul meu este sincer.

| timidu89 a răspuns:

Nu cred, are nevoie de o gagica si el si e bine mersiwinking

| Anonim explică (pentru timidu89):

Păi să sperăm că e asta. happy Mult mai bine decât să-și vândă sufletul Satanei. happy

| Mosotti a răspuns (pentru anonim_4396):

Maaaam ce te-au prins bogatasii cu suicidul asta, hahahaaa, de fapt indoctrinarea e asa mare, ca nici nu mai stai sa analizezi treaba faptic.
In primul rand gandeste-te ca daca era un dzeu facea sa nu se ajunga aici, nu ii dadea predispozitie la jucat, nu ii dadea anxietatea aia care are legatura cu gene defecte.
Degeaba zice el ca e de la mediu, ca e de la gene in primul rand, ca altii in acelasi mediu nu au nimic.

Ca sa nu mai zic ca si satana asta e sub dzeu (sa luam ca povestea e reala), tot de dzeu a fost facut, asa ca el il lasa sa se joace ca sa vada de partea cui esti.
Si aici e dictatura! Ce te int sa afli de partea cui sunt? Am dreptul sa fiu cu cine vreau fara consecinte.
Tu practic ma ameninti "daca nu te orientezi la mine.te duci in iad".
Pai atunci de ce am mai luptat pentru democratie?
Si a facut asta ca tie sa-ti fie frica si sa te duci vrand nevrand la acel dzeu.

Deci...e f clar.
Corect era sa fie mai multi dzei din astia si sa ofere care mai de care mai multe, si sa alegi in functie de care face mai mult pentru tine, concurenta corecta.

Dar na...ai avut predispozitie catre credinta asta fara a analiza ceva, inteleg pana la urma, ca pe asta s-au bazat si aia care au facut religia.

Ca pana la urma nici sa suferi in prostie daca nu ai cum sa rezolvi (nu ma refer la Fanta care avea cum, ci la care nu are cum) nu e bine ca apoi de fapt sa ajungi tot in pamant.

Iara absurd "nu iti da sufletu satanei", pai "bine bine nu dau, dar tu cum ma ajuti sa scap de suferinta? Daca am o boala incurabila care ma chinuie si am facut ce am putut sa scap!".
Deci si aici e lipsit de logica.
Si iar f ciudat...religia nu e contra suferinte, ci doar contra mortii, si asta ar cam trebui sa ridica niste semne de intrebare.

| FilipSorin a răspuns:

Buna, s-ar putea, hai sa ik ajutam pentru are nevoie, hai sa vorbim in privat, în astea si sa încercăm să il ajutam

| SmartASS123 a răspuns:

Nu stiu ce sa spun... poate cel mai bine ar fi sa dai un apel la Politie si sa le lasi lor sa se ocupe de asta. Dar stii, poate ar trebui sa incepi sa ai mai multa grija cu cine vorbesti pe internet, nu de alta dar nu stii niciodata cu cine ai de-a face si ce probleme pot sa aiba. Nu e vina ta ca s-a intamplat asta, dar poate ar fi bine sa inveti din asta pentru data viitoare.

| Anonim explică (pentru SmartASS123):

Asta cu Poliția e chiar un sfat bun. Dar problema e că eu nu am adresa lui Fanta asta. Adică nu știu cum ar da poliția de el. Unde trimit eu de fapt poliția. E complicat, dar îmi place sfatul tău deși dacă s-o sinucis, chiar nu cred că poliția îi mai face ceva. Doar poate să afle ca să l îngroape, dar dacă s-o sinucis nici slujbe n-au voie să-i facă. Da, cât de online ai dreptate, nu știm peste cine dăm, dar eu doar voiam să-l ajut că mă regăseam mult în povestea lui. Dar da, ar trebui să rămânem mai rezervați cu online-ul ăsta.

| RoxanaIoana108 a răspuns:

Interesanta intrebarea si chiar daca ar fi ca tine, sa se sinucida, crezi ca familia, prietenii lui nu ar afla? Nu l-ar cauta?
Eu cred ca este doar o cadere psihica, l-ar ajuta tare mult niste consiliere psihologice și chiar ofer si online, gratis, aceste consiliere. Din pura placere de a ajuta oamenii.
Crezi ca cei din jurul lui nu ar fi observat faptul ca acesta nu mai are motivatia de a trai? Este greu sa ignori un asemenea semn.
Poate fi vorba de o pauză.

| Anonim explică (pentru RoxanaIoana108):

El nu mai are familie. sad Suferă de anxietate socială și stă mai mult în casa, nu are din păcate nici prieteni, are doar o mătușă care lucrează în afara, din ce mi-a zis și nici cu aceea nu se înțelege bine. Oricum unii prietenii din ziua de azi, nici nu i-ar interesa că tu mori sau nu mai exiști. sad

| RoxanaIoana108 a răspuns (pentru anonim_4396):

Câți ani are respectivul? Imi pare foarte rau pentru pierderea lui sad

| Hammurabi a răspuns (pentru anonim_4396):

Eu sunt cam prost și pricep mai greu, așa că iartă-mă.
Înțeleg că spui că n-a mai dat nici un semn și presupui (Doamne ferește) că s-a sinucis.
Dacă chiar e așa, în cazul ăsta cum oare presupui că ai putea să-l mai ajuți? (tu sau oricine altcineva)
Sau tu crezi că deocamdată e doar în pregătiri de sinucidere și mai ai timp să faci ceva? (pregătiri care îi ocupă tot timpul și nu mai are când să intre pe TPU?)

Și eu am fost în pauză de TPU vreo câteva luni pentru că am avut alte treburi. Ce atâta panică?
Poate o fi ocupat sau a plecat din țară.
Dacă a făcut vreo prostie, oricum nu mai ai ce ajuta.

| Jus7t a răspuns (pentru Hammurabi):

Ce probleme la cap ai?

Daca omu a zis ca are probleme, ca vrea sa ia pastile, de unde intrebarea ta idioata "Ce atata panica?", stii ca useru care a pus intreabarea tinea legatura cu el.

| Hammurabi a răspuns (pentru Jus7t):

Dacă ești tu atât de deștept, spune tu cum poți ajuta pe cineva care a spus că se sinucide și într-o zi dispare brusc de pe site.
Ce crezi că s-a întâmplat?
N-a mai intrat pe sie pentru că face pregătiri speciale ca să se sinucidă, iar tu ai tot timpul necesar să-l oprești?
Sau a comis-o deja și atunci ce mai vrei să salvezi?
Sau probabil și-a băgat p. în toate, inclusiv TPU și încearcă să-și schimbe viața?
Mai vezi vreo altă posibilitate?
Deci? Ce logică ar avea îngrijorarea/panica ta, o persoană care privește de afară? Ar fi de vreun ajutor?

| Jus7t a răspuns (pentru Hammurabi):

"Deci? Ce logică ar avea îngrijorarea/panica ta, o persoană care privește de afară? Ar fi de vreun ajutor?"

>Persoana care a pus intrebarea e ingrijorata, a avut conversatii in privat, la telefon, nu e cum ai spus tu.
Vrea sa stie daca e bine, daca poate da de ea.

Nu esti sanatos la cap. Uite si tu ce atitudine ai intr-o situatie de genul.
Tu si alti distrusi de mai sus, ca am citit rapid ceva aberatii.