| Effy35 a întrebat:

Este posibil ca o persoană să ajungă să hărțuiască, intenționat sau nu, după ce a fost manipulată emoțional?

Răspuns Câştigător
| angel6lust a răspuns:

Da, cam acesta ar fi motivul pentru care unii oameni hărțuiesc.

13 răspunsuri:
| doctorandus a răspuns:

Posibil: da. Dar nu e o scuza, daca se ajunge la proces penal.

| Effy35 explică (pentru doctorandus):

Nu este o scuză pentru cel care hărțuiește din intenții rele, dar pentru cel a cărui intenție e bună și care a fost victima manipulării din partea persoanei pe care o hărțuiește, eu zic că da. În acest caz, cel care hărțuiește nu ar trebui privit ca un agresor, ci ca o victimă a unui abuz emoțional care implică manipularea.

| doctorandus a răspuns (pentru Effy35):

Nu pledezi in fata mea. Eu ti-am dat o informatie. Treaba ta ce faci cu ea.

| Effy35 explică (pentru doctorandus):

Bine, dle legalist, să mă contactați când legea va fi 100% corectă pentru toți.

| Dismally a răspuns:

Orice e posibil, dar ce inseamna hartuire fara intentie? Nu prea exista asa ceva.

| Effy35 explică (pentru Dismally):

Mă refer la acel cineva care nu conștientizează că comportamentul său este unul abuziv și îl percepe ca pe ceva normal.

| TimberWolf a răspuns:

Conule, numai intrebari din astea ai, tu si cu ala de pune numai intrebari frustrate despre munca.

| Effy35 explică (pentru TimberWolf):

Într-adevăr, ar trebui să mai schimb subiectul, că tot vorbesc despre asta de ceva vreme. Mersi, o să țin cont de părerea ta pe viitor. Tu despre ce ai vrea să vorbim?

| TimberWolf a răspuns (pentru Effy35):

Nu stiu despre ce am putea vorbi, nu-mi vine acum un subiect in minte, dar daca mergi mana in mana cu ideile astea mereu si te plangi non-stop nu rezolvi nimic, creezi un cerc vicios de negativism.
Eu stiu ca lumea e de rahat si oamenii sunt naspa mai ales acum in vremurile astea, e aproape imposibil sa mai legi o prietenie calumea sau o relatie sanatoasa cu cineva dar tu nu faci decat sa te plangi si sa te umpli de energie negativa.

| FreddieM a răspuns:

Ce motiv ar avea?
Cheers

| Effy35 explică (pentru FreddieM):

Sunt mai multe motive: nevoia de validare sau explicații, dorința de control, furia ținută înăuntru, dependența emoțională sau refuzul de a accepta realitatea. Toate acestea se învârt, într-un fel sau altul, în jurul acestui concept psihologic numit manipulare.

| FreddieM a răspuns (pentru Effy35):

Toti suntem cumva manipulati emotional, chiar fara intentie, dar niciodata nu m-am gandit sa ma razbun pe cineva prin hartuire, cea mai sanatoasa decizie e sa inchid capitolul. Consider acest act al hartuirii, imoral, infam si abject, nu exista nici o scuza, doar sa fii bolnav sa te razbuni in modul asta pe cineva.
Treci peste, cu ideile astea devii mai obsedata si implicit malefica.
Cheers

| Effy35 explică (pentru FreddieM):

După cum am spus, hărțuirea — indiferent dacă este sau nu cauzată de manipulare emoțională — atunci când devine rău intenționată (de exemplu, când are ca scop răzbunarea), schimbă complet situația.
Aici vorbim, în cel mai rău scenariu, despre un agresor — nu despre o victimă. Sau putem vorbi despre o victimă care a devenit agresor.
În orice caz, aș dori să ne concentrăm pe situația în care hărțuirea are loc într-un cadru ferit de pericole și, pe lângă asta, aș vrea să fie judecată mai mult dpdv psihologic și moral, decât după cum spune legea.