De patit nu ai ce sa patesti. Te ajuta la uscarea lor (vor trece mai repede) dar nu le previne. Aplica cat de putin poti si te speli bine dupa. Vezi si aici:
http://www.121.ro/......e-ai-36079
Pasta asta de dinti curata cosurile curata argintul...din parti.
Cosurile la adolescenta sunt cauzate de dereglarea hormonala care are loc in organism. De fapt nu e o dereglare in adevaratul sens ci mai curand o resistematizare a nivelului hormonilor. In fine ideea e ca o acnee normala n-are o legatura directa cu igiena sau cu vreun agent patogen si poate fi in principiu "tratata" ameliorand simptomele. E adevarat trebuie sa te speli pe fata seara de fiecare data inainte de culcare, e bine sa nu pui mainile murdare pe fata cand ai cosuri fiindca se pot suprainfecta etc.
Pentru uscarea si prevenirea infectarii zonelor adiacente sau a unor zone noi datorita porilor care se ineaca in sebum la care adaugate bacteriile ce oricum exista la nivelul pielii creeaza infectia vizibila sub forma de cos, e bine sa folosesti un ulei naturist imbatabil cu proprietati antibacteriene antifungice si cicatrizante - uleiul de tea tree.
Cel mai usor gasesti ulei de tea tree de la Fares dar daca ai posibilitatea sa iei unul mai scump ar fi mai bine acela fiind mai concentrat si mai rafinat sau chiar bio.
Cu uleiul asta te dai dupa ce te speli inainte de culcare sau pe zonele afectate chiar si in timpul zilei. Daca storci corect un cos, aplicarea acestui ulei va vindeca mult mult mai repede zona eliminand suprainfectarea.
Contrar preconceptiilor a tine un cos nestors e o greseala fiindca acolo e infectie, e absurd sa nu-l storci. Un cos obisnuit NU va cauza cicatrici la nivelul pielii, cicatricile de care se tem toti se fac doar in cazurile de acnee severa datorata bacteriilor sau stafilococilor si de multe ori pielea ramane cu sechele si daca le storci si daca nu le storci.
Degetele date cu spirt, stors doar cosurile ce arata coapte, nu chinui pielea, speli apoi cu sapun si dai cu acest ulei si n-ai probleme.
Iar daca vei ramane cu pori dilatati cand vei creste exista dermabraziunea si tratamentele cosmetice cu laser care-ti rezolva aceasta problema.
Unii mai prepara si argila care se lasa sa se usuce pe fata. Nu-ti recomand sa exagerezi cu argila fiindca folosita mult prea frecvent duce la uscare excesiva si exfoliere. De vreo doua ori pe saptamana timp de o luna si apoi pauza e suficient. Se mai pune si suc de castravete in mix dar eu nu recomand decat daca gasesti castraveti bio.
Nu patesti nimic tocmai, doar te manjesti le fata, daca vrei sa scapi de cosuri nu mai mananci dulciuri, nu le atingi si te speli des pe fata si o sa dispara.
Eu iti recomand Duac, o crema ce am folosit-o eu, e bagata recent pe piata romaneasca si e putin cam piperata, 90 lei un flacon dar rezultatele sunt foarte bune, de la punctele negre pana la alea mari