Sunt unii oameni "carora li se pare ca, daca spun o multime de vorbe, vor fi ascultati." (Matei.6:7)
Sunt unii oameni cărora le place să vorbească mult; altora să asculte mai puțin. Dacă nu am reușit să atragem atenția la început, atunci subiectul trebuie încheiat imediat.
Conversația devine obositoare dacă se discută despre prea multe subiecte. Dar bârfa nu devine niciodată obositoare chiar dacă este vorba de mai multe subiecte (persoane), și chiar dacă se petrece multe ore în aceasta. Cauza este privitul la telenovele și băutura (că este greu pentru un om bețiv să consume alcool de unul singur).
Discuția mai devine plictisitoare atunci când unora le place să vorbească despre ei de bine, și rău despre alții. Aceștia sunt bârfitorii, chiar dacă ei nu realizează că sunt așa.
Orice conversație trebuie să aibă început, cuprins și incheiere. "Fată, ai auzit de aia ce a făcut?" Unde-i începutul ca să se înțeleagă cuprinsul? Ba încă la o astfel de exprimare nu-i văd sfârșitul. Pentru că aceasta nu mai este conversație, ci bârfă. Tocmai de aceea nu există un sfârșit la bârfă. Dacă ar exista vreunul, atunci acesta va fi al persoanei bârfite. ^_^
Discuția trebuie să fie plăcută ambelor părți; altfel trebuie evitată. De exemplu, nu putem să vorbim cuiva despre politică dacă știm că celuilalt nu-i place asta.
Nu putem să vorbim mereu despre același subiect. De exemplu, aveam în școala generală un coleg căruia îi plăcea să vorbească mereu despre porumbeii lui. M-a omorât cu niște porumbei. Nu m-a dus capul să îl întreb: "Da' găini, curci, țânțari, nu ai?" Dacă nu am fi terminat școala repede, cred că astăzi aruncam cu pietre după porumbei ca să nu-i mai văd. ![]()
"Un cuvant spus la vremea potrivita este ca niste mere de aur intr-un cosulet de argint." - (Proverbe.25:11)
Înțeleg de unde vine frustrarea.
https://www.tpu.ro/......a-doar-un/
Sau
https://www.tpu.ro/......at-asa-si/
Și multe altele.
Ai postări în care ești exemplul viu că vorbești mult și prost.
Dacă vrei un sfat, schimbă-ți ocazional poza și numele de la profil, așa n-o să te recunoască nimeni, o să primești mai multe răspunsuri pe subiect.
Eu aș fi venit să-ți răspund serios, dacă nu mi-aș fi amintit cine ești.
E o diferență în a vorbi mult și în a vorbi prost. E o diferență între a avea un punct de vedere și a fi conștient că e doar părerea ta și a vorbi ca și cum tu ai ști totul și ca și cum ai avea dovezi care să-ți susțină ideile.
Tu ești doar un tip care citește sau ascultă foarte multă informație, pe care o înțelege greșit. Informație pe care o vâră în capul celorlalți fără ca ei să o ceară.
Tu trăiești cu ideea că oamenii sunt prea reduși, ești prea deștept pentru ei și de aceea se plictisesc ascultându-te. Când de fapt, ei se plictisesc din cauză că ceea ce spui tu, sunt niște absurdități și aberații mult sub nivelul mării.
Subiectele morale pentru interes public sunt mereu apreciate și discutate intens, dar dacă o faci la modul de "oameni buni, treziți-vă!", lumea e dezgustată.
Nu-mi spune mie că viața asta e fără rost, că tot ceea ce contează e să te dedici lui Dumnezeu pentru ca la final, să trăiești fericit pentru totdeauna. Nu mă interesează nimic din lucrurile astea, puțin îmi pasă dacă mă înșel și când tu o să cânți la harpă în rai, eu o să mă prăjesc în iad.
Înțelege odată că lucrurile legate de religie și credință, nu se discută.
Cât despre celelalte lucruri, ai și acolo câteva aberații, dar acolo nu prea contează, nu dezguști un om atât de mult ca și în cazul în care îi îndeși pe gât porcării despre a fi un om "vrednic de mila lui Dumnezeu", cum ziceți voi.
Poate dacă nu mi s-ar mai refuza răspunsurile fără să zic ceva greșit, aș putea și eu să răspund azi.
Te tot lauzi aici că ești inteligent și alte abureli dar nu ești în stare să îmi răspunzi la un mesaj. Ai repetat 2 idei iar și iar, când eu nu vorbeam de așa ceva.
Și dacă nu îmi pasă de viața de apoi nu înseamnă că sunt un om de că cat. Dacă tu faci fapte bune e pentru că vrei să mergi în rai, pentru că îți e frică de Dumnezeu și alte abureli de genul. Îți garantez că sunt o persoană mult mai bună decât tine, dar eu nu mă chinui să fiu așa pentru că asta e scris într-o carte.
Sa-ti dau un exemplu... Eu sunt un om citit, destept, frumos :)) toate calitatile.
Daca vine la mine un prieten si incepe sa-mi zica despre crestinism, categorie unde am auzit sute de pareri si am dat sute de raspunsuri, deja ii spun "Da ma, gata ca stiu" "Mai taci ma, vorbesti prea mult" =)) Sunt deja plictisit de subiectele astea, deja imi fierbe creierul de plictiseala cand asist la o conversatie de genul.
Sau "Ce faci... ba stiai ca in conflictul cu Siria, era un spion din clanul inamic infiltrat care a omorat 3 oameni, dar apoi a fost impuscat?" Wooooooowww... cat de interesant :|
Si mai sunt muuulte alte exemple.
Cauta subiecte mai normale de discutie, daca iesi undeva pe o terasa, nu cred ca-i pasa nimanui despre Razboaiele din Afganistan sau despre cutremurele din Jamaica...
Pana si intrebarea ta e plictisitoare, bine ti-a semnalat si un user inainte.
Majoritatea oamenilor se plictisesc pentru ca ei nu pot citi mai mult de 3 cuvinte si niste emoji. Asta e nivelul lor.
Iar acestia trebuie evitati din punctul asta de vedere. Trebuie sa te duca capul ca n-ai cum sa stai la taclale cu ei.
Dar exista si cazul oamenilor ca mine care se irita cand citesc un text lung in care cineva repeta aceeasi fucxing idee de multe ori in mai multe fraze. Mai era un user aici pe site (care din fericire s-a mai lasat caci tare ma irita cand dadeam de ea), o iepuroaica vazuta si autoconsiderata tare atoatestiutoare, dar vorbea mult si nu spunea nimic. E cel mai grav lucru sa nu fii deloc elocvent sau concis.
Încearcă să fii concis. Când spui un lucru să-l spui cât mai pe scurt. Oamenii vor aprecia efortul făcut, e ca și cum le-ai dovedi prin aceasta că îți pasă de timpul lor, de viața lor.
Și ca angajat al unei firme va trebui să fii omul care salvează timpul cuiva. Dacă discuția despre muncă durează mai mult decât cerința în sine, nu prea ajuți. Dacă, în schimb, prinzi repede de tot ce se cere și dai de înțeles că te descurci, omul răsuflă ușurat și-ți va fi mulțumitor.
Oricât de importantă și interesantă ți se pare o conversație, când oamenii cu care discuți dau semne de oboseală e mai bine să o întrerupi. Și e super dacă o întrerupi înainte să se ajungă la oboseală. Să vină omul mai târziu și să-ți ceară continuarea: și cum s-a terminat atunci?
Irascibilitatea și nerăbdarea în conversații cred că ni se trag de la faptul că avem o grămadă de lucruri de făcut într-un timp limitat. Avem standarde de viață pe care ni le impune contextul în care trăim, mai sunt și cele autoimpuse - dacă vrei să fii cât de cât un om „normal" o să găsești că nu-ți ajunge o zi pentru câte trebuie să rezolvi. Mai sunt tot felul de ispite care ne mănâncă din timpul unei zile, și asta ne face din nou să fim și mai presați. E normal să ajungi să-ți dorești o optimizare acolo unde e posibilă. Și nu e exagerat să vrei ca oamenii cu care discuți să aibă scopuri precise, să nu navigheze de la un subiect la altul ca și cum ar vrea să umple timpul liber (al lor și al tău).
Normal, sunt și discuții diverse, de plăcere, dar și aici, din bun simț n-o să-l reții pe om decât atât cât poate fără să-și dea peste cap celelalte treburi.
Poate că suntem ca șoricelul care fuge să-nvârtă roata aia. Poate că de fapt nu producem mare lucru și nu ajungem undeva - deși fugim poate că stăm pe loc. Poate că am putea mai des să lăsăm roata să se oprească pentru o vreme și să stăm pe bancă la povești cum făceau oamenii mai demult.
Pai sunt oameni carora le place sa vorbeasca mult, altele carora nu le place sa vorbeasca mult. Daca e o discutie intre o persoana careia ii place taina si alta careia nu ii place o sa se plictiseasca
2 copii in varsta de 6 anisori participa la un mic experiment.
Unuia dintre ei, i se inmaneaza o tableta/telefon/pc cu care sa se joace iar parintii sunt lasati sa interactioneze foarte putin cu el.
Celuilalt copil. nu i se da acces la tableta/telefon/pc dar petrece foarte mult timp cu parintii sai, timp in care parintii vorbesc cu el si mereu ii spun povesti.
Experimentul dureaza 3/4 ani. Pe viitor, care dintre cei doi copii va avea rabdarea sa citeasca un text de 1 pagina fara sa se plictiseasca?