Eu am cam aceeasi problema doar ca ma refer strict la tpu.Am intalnit tot felul de persoane adulte(sau asa se presupune) care raspund doar pentru o funda, fara sa tina cont ca parerile lor influenteaza acesti copii care pun intrebari, si care, oricate argumente le-ai oferii persista in greseala.Am ramas uimita de cate persoane chiar asculta sfaturile noastre si atunci ma intreb de ce ai raspunde daca nu ai nici cea mai vaga idee despre ce se vorbeste?
Iar in restul timpului,dincolo de monitorul pc-ului, ma deranjeaza aroganta, ipocrizia si egoismul de care ne inconjuram cu totii cateodata, unii mai mult, altii mai putin.
Cel mai mult ma enerveaza alergatura asta a teribilistului asta de timp.In rest nu am facut o regula. Daca m-am enervat a fost pe moment si fara a ma incarca cu ura dupa aia.
Pe mine ma scot din sarite persoanele agresive care sar la bataie pentru orice si pentru ca il atingi. locul lor este la puscarie si singura modalitate de ai potoli in afara legii este de-ai bate sa-i bagi in spital. poate asa se mai potolesc.am atatia colegi de colegiu agresivi si nimeni nu ii potoleste...
si in ca un lucru ma mai dispera curvele(scuzati exprimarea), curvele din guvern si in general din romania.fie ca sunt baieti sau fete. vorbesti cu ei cv si apoi te vorbesc pe la spate de tine.
Ma enerveaza mai multe, desi, de obicei sunt destul de rabdator si caut sa inteleg, sunt si persoane care nu pot mai mult ori nu-si pot depasi conditia si anume:
-Prostia agresiva si fudula.
-Sustinerea unor idei ori lucruri profund gresite si atitudinea refractara la argumente corecte.
-Datul cu parerea asupra unor probleme si in domenii in care n-ai habar si vinderea castravetilor la gradinar.
-Minciuna sfruntata si sustinerea ei pana in panzele albe.
-Rautatea fara margini si persistenta in atitudini negative. Aici includ si infractiunile grave privind viata, integritatea fizica si sanatatea.
-Spiritul de turma si lipsa spiritului critic.
-Atitudinea de ţuţimid/ţuţimidă.
-Servilismul fara margini fata de ierarhia superioara si atitudinea tiranica si dispretuitoare fata de cea inferioara.
-Lipsa bunei cresteri si a bunului simt, ilustrata prin impolitete, jigniri si injuraturi.
Mai sunt si altele dar nu vreau sa scriu un eseu pe aceasta tema.
Mentionez ca n-am incercat o ierahizare, le-am scris cum mi-au venit in minte. Numai bine!
La fel, şi pe mine mă deranjează foarte mult cele enumerate mai sus. Dar mai sunt şi altele, cum ar fi naivitatea oamenilor din ziua de astăzi. Mase largi de oameni care sunt prostiţi foarte uşor prin intermediul unor mijloace mass-media care promovează tot felul de oameni plini de vorbe şi lipsiţi de fapte care manipulează cu uşurinţă o grămadă de persoane. Practic omul din ziua de astăzi refuză să mai gândească şi să-şi aleagă singur modelele în viaţă. Lasă pe alţi să aleagă pentru el. De exemplu în muzică, unde se lansează tot felul de personaje care vor să pară parcă smulse dintr-un peisaj divin. Personaje fără defecte şi pline de frumuseţe şi superbitate care nu fac absolut nimic pentru a-şi câştiga publicul, doar că presa îi laudă, iar omul anului 2012, fiind lipsit de raţionament, pune botul la acele laude idioate şi intră în această capcană a presei.
Şi evident, prostia omenească, pe care o observ zilnic de o grămadă de ori la diverse persoane, este cea mai enervantă.
Ma enerveaza prostia, si oamenii care se cred smecheri, degeaba.Si betivii
urasc lumea batuta in cap, dar eh ce sa.i faci, e plin de asa ceva.
Vă revoltați degeaba împotriva altora. ''De ce vezi paiul din ochiul fratelui tău, şi bârna din ochiul tău nu o iei în seamă?'' (Matei 7:3).
''Ci toate câte voiţi să vă facă vouă oamenii, asemenea şi voi faceţi lor, că aceasta este Legea şi proorocii'' (Matei 7:12)
Şi acum, de ce în loc să vă manifestaţi furia împotriva lor, nu îi ajutaţi? Şi dacă nu vor să asculte, ajutaţii pe cei cărora le dau sfaturile, şi arătaţi-le cum e bine, şi de ce nu e bine aşa. Ce aţi rezolvat prin această întrebare? Bunătatea naşte bunătate. Şi voi nu vedeţi că din cauza lor, vă enervaţi degeaba, şi în ciuda acestui fapt, nu faceţi nimic să îi schimbaţi? Şi ce credeţi, că nu îşi vor primii plata? Nu mă refer strict la religie aici, mulţi dintre voi sunteţi atei, dar recunoaşteţi cele de mai sus?
Personal,mă enervează oamenii care nu pricep nimic.Le explici o chestie care este relativ adevărată, cu argumente și tot așa, și ei tot pe-a lor o țin.Adică mă rog, înțeleg, știu că ai dreptate, dar asta-i tot.
Oh, și ce mă mai enervează îs sunetele gen plescăituri ș.a.m.d
Bună!
Desigur că mă enervează multe, de exemplu:
-Persoanele care se cred superioare în inteligenţă dar în realitate adevărul este altul.
-Persoanele naive care cad în plasa oricui, care sunt atraşi uşor prin mită.
-Persoanele care folosesc un limbaj vulgar crezând că rezolvă orice cu asta.
-Persoanele lipsite de bun simţ care lasă gunoaie în urma lor şi cărora le lipsesc educaţia când se întâlnesc cu cei în vârstă.
-Persoanele care spun o vorbă dar n-o argumentează cu ceva clar.
-Persoanele care sunt laşe şi aleg calea cea mai uşoară în loc să o ia pe cea grea.
-Persoanele care acţionează sever în loc să-i facă pe cei din jurul lor să înţeleagă un anumit lucru pe un ton calm.
-Persoanele care ascund adevărul sub o gogonată minciună care iese şi ea la suprafaţă după o perioadă de timp.
-Persoanele care se comportă ca şi cum ar fi într-o junglă.
Şi ar mai fi multe altele...
Fratele meu. Se ţine după mine şi nu mă lasă să fac nimic. De la 10 încerc să învăţ şi nu mă lasă în pace, acum stă lângă mine şi nu mă lasă nici să respir.
Primim ceva, dacă recunoaștem?
Poate nu pare la prima vedere, dar facem aici un fel de ședință de psihoterapie în grup: ne descărcăm nervii, ne spunem oful, schimbăm păreri, eliminăm energiile negative, stresul...
Dumneavoastră niciodată nu aveți nervi, nemulțumiri?
Văd că totuși aveți. Ați preferat însă să-i descărcați pe noi, judecându-ne și spunându-ne să nu judecăm. V-a scăpat însă un lucru important: nu o facem fără motiv. Și vorbim la modul general, fără a arăta cu degetul, fără vreo intenție de a jigni pe cineva (chiar dacă unii probabil se simt).
Criticăm ceea ce, într-adevăr, e de criticat. Și criticăm un anumit tip de comportament, mod de gândire, nu oamenii.
Să faci un bine nu înseamnă să stai și să privești. Înseamnă să și faci ceva ca să stopezi răul. Și așa e plină România de apatici și indiferenți. Nu e nevoie de mai mulți. Este bine să ne manifestăm.
Cât despre ajutor, ne ajutăm reciproc și îi ajutăm și pe cei care se regăsesc în aceste descrieri (probabil în multe dintre ele inclusiv noi), arătându-le unde greșesc și la ce ar trebui să mai lucreze.
Cum ați dori să învețe, dacă nu le atrage nimeni atenția unde greșesc și cu ce ochi sunt priviți de societate, ce urmări au faptele lor?
Eu zic, ar fi mai bine să încercați să nu mai fiți atât de negativist și să priviți partea bună.
Dar vă mulțumim pentru critici. Vom încerca, cel puțin eu, să sustragem din ele cele constructive și vom ține cont de ele.
Cât trăiești, înveți, nu?
Numai bine și o zi frumoasă în continuare!
Iar tuturor celorlalți mulțumesc pentru răspunsuri minunate. M-ați surprins într-un mod foarte plăcut. Nu mă așteptam să fiți chiar atât de receptivi.
Și chiar începe să-mi placă din ce în ce mai mult revoltarea asta în grup. Simt că cel puțin asupra mea are un efect terapeutic.
Ar trebui s-o facem mai des.
Greu sa ma decid
oscilez intre minciuna si prostie.
Minciuna si tradarea ma revolta cel putin la fel de mult ca prostia.
Detest oamenii naivi (sa nu le zic prosti) care au impresia ca tot ce zboara se mananca, dar mai mult detest oamenii care vorbesc cu tine doar din interes.
Totusi, nu pot trece nici peste rautatea gratuita, si de regula asta vine la pachet cu prostia. Din pacate, daca traiesti in Romania e greu sa nu fii frustrat. Dar, daca-ti versi frustrarile, macar fa-o pe cineva care merita.
In cazul meu, intrebarea nu trebuie pusa in legatura cu ce ma enerveaza, ci ce nu ma enerveaza, ca ma oripileaza si scandalizeaza mai mult de jumatate din lucrurile si elementele de pe lumea asta.Totusi hai sa ii enumar!
Bogatii,coruptii,snobii,hipsterii,semidoctii,cretinii,bigotii,habotnicii,prostii,persoanele cu dizabilitati fizice din nastere care cersesc,cersetorii in general,gainarii,evazionistii,persoanele aservite,slugoii,superficalii,ipocritii,ipohondrii,superstitiosi,fanaticii religiosi,smecherasii de cartier,efeminatii,umecatatele(un soi de pitipoanca,doar ca mai dramatica),plangaretii,persoanele cu atitudine de taran,incultii care sunt fericiti cu starea lor,politicienii unguri,bancherii,tiganii care fura,cei ce spun ca fac lucruri bune,dar de fapt,doar isi hranesc ego-ul,metrosexualii,homosexualii tari in gura,care cer prea multe drepturi,feministele,misandrele,incompetentii,profesorii scoliti in comunism,ce si-au pastrat doctrinele invechite,activistii de mediu,finantistii,analistii politici,cei ce au arfe de superioritate cand nu stiu nici pe ce lume sa traiesc,persoanele ce cred ca notiunile de Bine si Rau pot fi incadrate cumva,oltenii,musulmanii fundamentalisti,oamenii ce vor sa interzica diferite lucruri altora doar ca sa nu se deconspire,politstii,jandarmeria,armata,tot ce este organ al statului,in principiu,recasatoritele si recasatoritii,preotii,cei ce asculta populara,manele si house,cei cu cultura in general,precara,cvasi-culturatii(aia de merg la teatru si inteleg fix canci),aristocratii,monrahistii,regii,conducatorii,in general,cei cu pareri preconcepute si care umbla cu prejudecata in desaga,curvele fara carte de munca(asistentele TV,modelele bine-platite),femeile ce jongleza cu madularele,insa pozeaza in fecioare neprihanite,efectul de turma,sarbatorile,petrecerile,zgomotul prea intens,tehnologia,smartphone-urile,utilizatorii de smartphone(multi din ei sunt dumbpeople-ii),cei ce nu au simtul umorului,paparazzi,cantaretii cu arfe de vedete,cand sunt pseudo-vedete,persoanele influente din fotbalul romanesc,patronii care te pun sa lucrezi ca la plantatie,altruistii(sunt si ei un fel de ipocriti,insa,fie),cei ce astepata sa li se puna pe masa,fara sa miste un deget,cartile cu vampiri si scriitoarele acestor enormitati,umectatele,ultra-sentimentalistii,fani globalizare,fanii multiculturalism,sinagogile,moscheile,bisericile,dependetii de Facebook,curvele de atentie, curvele de like-uri, bagatorii in seama, grasii ce sunt multumiti cu conditia lor, indienii s.a.m.d.
Putine lucruri sunt pe lume care sa nu ma enerveze si sa nu ma faca sa vreau sa cada de sus si sa doara usturator.
Gata, s-au terminat revoltații?
Celorlalți le convine totul?
Nu mai are nimeni nemulțumiri declarabile?
Uh, ce mă bucur că suntem un popor de fericiți și nu ne deranjează nimic. M-am liniștit.
Păi pe lângă ce s-a mai spus...Eu una detest aglomeraţia, din magazine, din liceu, de la semafor(detest să văd cum se mişcă lumea în reluare, aşa...sunt o fire mai dinamică). Detest persoanele slabe care nu ştiu să fie ele însăşi, care nu ştiu să fie originale şi copiază pe alţii(TPU e plin de ăştia). Detest persoanele care încearcă să se integreze într-un grup cu care n-au nimic în comun.Detest indivizii irealişti, care parcă nu se mai maturizează, lăsându-se conduşi de prejudecăţi.Detest când cineva îmi impune anumite reguli.Detest persoanele insistente.
...Ah, da. După cum a spus şi @wforweirdo, şi fratele meu mă enervează, dar deja devin imună... Unele chestii de mai sus sunt simple mofturi de-ale mele. Dacă se pot schimba unele mentalităţi, e ok. Dacă nu, ne adaptăm.
P.S.:Nu s-a terminat cu revoltaţii.Or să mai vină.![]()
LE: Detest şi persoanele care se plâng de una şi de alta.Vor o schimbare, dar nu fac nimic în legătură cu asta(e ironic faptul că uneori şi eu mă număr printre ele).
Eu nu sunt ipocrizia. De exemplu cineva barfeste urat pe altcineva si peste putin timp ii vezi "best friends" penibil!
Nici cu nesimtirea nu sunt de acord sau cu bagarea in seama aiurea, daca nu ai ceva simpatic sau util de spus mai bine taci din gura decat sa ii strici ziua cuiva in mod gratuit.
Nici un argument nu ma scoate mai tare din sarite decât atunci când cineva imi trânteste o banalitate oarecare in timp ce eu vorbesc din toata inima.
Obiceiul de a se eschiva de la responsabilitate.
Obiceiul de a fi vînzătoare/chelneriţă şi la o întrebare sau la o nedumerire sau la o cerere să se uite la tine de parcă ai fi prost (ţăran) şi să îţi mai adauge vreo frază deşteaptă ca să arate că îs mai deştepte.
Nu tolerez scuipatul în public, dar îl las să scuipe cît încape în el.
Prostia nu o suport.![]()
Nu tolerez idiotizmul masculin, minciuna - sunt obiceiuri proaste de tot.
Orice obicei care denotă incoerenţă şi lipsă de principiu mă deranjează.
Mă enervează turmele de băieţi cocalari care se amuză pe seama fetelor cumincioare care întîmplător urcă într-un troleu cu aceştia. De asemenea nu-mi plac oamenii care aruncă pachetele, sticlele goale si alte resturi de produse jos atunci cind la citiva pasi de la ei sta o urna. Un alt obicei tîmpit pe care î-l practică şi fetele este mîncatul seminţelor de floarea soarelui pe bancă în parc sau în plimbare pe alee - extrem de romantică faza. Sau de exemplu se adună o gaşcă de nebuni undeva la umbra şi crapă bere cu diferită zacuscă după care cu "acurateţe" strîng gunoiul într-un pachet pe care î-l lasă lîngă tulpina unui copac - semn de cultura educaţionoală de cel mai înalt rang.
Lipsa bunelor maniere si a celor 7 ani de-acasa. Cind lipsesc aceste doua se intimpla tot ce e scris mai sus.
(multe din ele le trec cu vederea, și asta pentru că fondul persoanei e mai important.)
Ma scot din pepeni mitocania, fatarnicia, fariseismul, analfabetismul, prostia, pupincurismul si alte inca vreo 50 de "-isme".
Cauți perfecțiune, iar cum tu ești cel mai aproape de ea dintre toți cei pe care îi cunoști, tragi sfori din tine. Te știu eu. Nici nu mă îndoiam că vei aduce simțul autocritic (mult prea exagerat) și modestie cu tine.
Bine că ai adus și berea.
Iar lista mea e atât de lungă că aș putea să dau și la alții. Cred că ar ieși o afacere destul de bună.
Principalul lucru care-mi vine in minte in momentul de fata(nefiind locul fruntas in top), este faptul ca unii fac anumite lucruri doar pentru ca stiu ca te enerveaza.Una este sa fii tachinat prieteneste, intr-un anumit context si alta este sa faca contra, numai de dragul relei vointe.Sau poate au doar o placere sadica sa fie tratati...dur
.
De asemenea,ma enerveaza sfidarea si o atitudine superioara nejustificata(in cazul in care e justificata, pot trece cu vederea).
Ma enerveaza fatarnicia, lipsa masurii(atunci cand isi permit prea multe, mai exact), incapatanarea atunci cand nu e cazul.
Ma enerveaza extrem de tare sa fiu intrerupta constant(daca sunt intrerupta o data, sau de 2 ori,din nou,pot trece cu vederea),mai ales in cazul in care ceea ce se spune este de-a dreptul stupid si ajung sa-mi uit ideea si ma enerveaza sa mi se puna o intrebare,iar in timp ce eu raspund cel care "asculta" sa fie cu gandul in alta parte si sa ma mai intrebe de nu stiu cate ori acelasi lucru.
Ma enerveaza lipsa totala de recunostinta,egoismul si lipsa aprecierii,atunci cand este cazul(chiar daca lucrul acesta este la tot pasul),betele in roate si critica nefondata.
Ma enerveaza nedreptatea,favorizarile, linguseala, lipsa discretiei, atunci cand e nevoie si lista poate continua.
Si nu in ultimul rand, ma enerveaza banii(mai precis, stresul si problemele cauzate de ei)si periatul covoarelor
.Cea din urma pur si simplu trezeste vulcanul din mine
.
FreddieM întreabă: