Știu să spună când ai febră, pentru că se simte la atingere. Deslușirea tainelor minții are nevoie de ani întregi de studiu și nici măcar atunci, după îndelungi ore de învățat, cercetat, mintea nu e deslușită decât într-o mică măsură.
O să mă apuc de reparat mașini, doar pentru că știu să conduc. N-are relevanță că nu-s mecanic și că știu doar cum să pun antigel și parbrizol...iar omul nu e o bucată de fier. Mă rog, trecem peste.
Bun, ascundem noi adevărul, dar dacă se duce la psiholog sau psihiatru, ce crezi că o să-i facă? Crezi că o să-i schimbe gândirea și o să i-o transforme într-una echivalentă sexului masculin? NU! Nu o vor face decât să-și accepte sexualitatea așa cum e, să-și înțeleagă sentimentele, să încerce să-i facă și pe cei din jur să accepte și să înțeleagă și va fi îndrumată către un medic care să-i dea tratament hormonal, astfel încât să înceapă transformarea.
Voi nu sunteți conștienți că e o situație delicată? Nu vedeți că omul nu e deloc fericit cu ceea ce e în momentul de față? Venind cu remarci atât de urâte, ce credeți că schimbați? Vă zic eu: absolut nimic; cel puțin nu în bine. Eventual reușiți să-l adânciți în starea de tristețe în care deja s-a cufundat.
Ma gandesc ca ai auzit de Sorina Ratiu, prima femeie trans din Romania. Mama mea a cunoscut-o, mama mea lucra undeva si Sorina venea toata ziua pe la ea. Asta, de la inceputul lui 1999 pana la final, cam 11 luni. Din pacate, de Sorina acesti romani si-au batut joc. Mai e o chestie, Sorina in acel 1999 nu se imbraca in femeie, se imbraca in barbat. Spunea ca-i gay la toata lumea, chiar daca i-a recunoscut mame-i mele ca si-a facut schimbare de sex, dar mama mea nu a crezut-o. Din ce cauza, ca Sorina nu avea bani, era saraca practic, bine imbracata dar saraca. Asta-i Romania din pacate, i-am spus si ei (FocusOnMe), cand va fi majora sa nu ii dea prin cap sa-si faca operatia de schimbare de sex aici, in tara. Altundeva nu-si bat joc de tine. Anul trecut, deja vorbisem cu mama mea despre Sorina de prin 2015. Acum vreo 5 luni, vad pe net un reportaj de la AccesDirect si m-am gandit, cate Sorina pot exista in Romania asta? I-am aratat la maicamea, a cazut in cap. Nu i-a venit sa creada ca Sorina chiar isi relizase schimbarea de sex in Romania in 1996, cand inca, a fi orice inseamna LGBT era o legenda. Mama mea s-a dus sa o caute dar n-a gasit-o. Nu stiu daca tu ti-ai realizat deja operatia, dar daca nu, nu o fa aici. Doctorul Lascar a macelarit-o pe Sorina.
Eu cred ca parintii si prieteni tai te vor intelege daca iti sunt cu adevarat prieteni si parinti nu au cum sa nu te accepte
Nu conteaza ca vrei tu sa fi fata.
Adevarul nu se va schimba,esti si vei fi întotdeauna un baiat.
E o mare diferenta intre ce vrei tu sa fi si ce esti,si nu poți schimba ceva.
N-am nimic impotriva LGBT, dar din cate am citit aici nu esti un om prea inteligent si clar imatur.
Inainte sa iei o astfel de decizie gandeste-te la consecințe ca sa nu regreți mai tarziu.
Poți pur si simplu sa fi mai feminin.
In schimb, daca vrei sa devii femeie o sa ai parte toata viata de batjocura celor din jur si iti va fi dificil sa duci o viata normală cand toti vor stii ce-ai facut.
Cum a zis si Alex Jurjescu, daca vrei operatie pentru schimbarea sexului fa-o in strainatate si rămâi acolo.
Romania e plina de incuiati si vor fi mereu persoane care sa te judece.
Pe moment nu ai vagin ci penis, iar acesta te face bărbat, mentalitatea si dorintele tale n-au nicio legatura.
Nu poți fi femeie nici pe interior ca fara organul ala dintre picioare pe care trebuie sa-l ai ca sa ai dreptul de a te numi astfel e inexistent.
Sexul pe care-l detii inca de la nastere tine doar de reproducere, nu de suflet si de ce ti-ai dori tu sa fi.
Ai zis ca nu ai prieteni baieti, se poate ca asta sa fie problema deoarece doar de la ei poti invata cum sa fi unul. Daca ai fost inconjurat doar de femei asta te-a facut sa-ti incurci sexualita, acum poti face ce crezi dar gandeste-te ca esti inca tanar sa nu regreti mai tarziu.
Am citit intrebarea ta, nu am un raspuns pentru tine, insa mi-a venit o intrebare in minte, as aprecia daca esti draguta sa-mi raspunzi.
Intrebarea este:
Cum ai ajuns la concluzia ca esti fata? Cum ti-ai dat seama?
Imi pare rau pentru tragedia din familia ta.
Eu cred ca pierderea surorii tale te-a marcat si acum te identifici cu personalitatea ei.
Nimeni nu te poate ajuta sa treci peste aceasta trauma decat tu insuti.
Trebuie sa te accepti in totalitate, inclusiv corpul tau, nu trebuie sa existe un conflict intre mintea ta si trupul tau, sunteti un intreg.
E un mit faptul ca transexualiatea e innascuta, orice tip de sexualitate se formeaza la inceputul adolescentei, si din pacate a fost o perioada tulbure pentru tine din prisma bolii de care a suferit sora ta.
Si eu cand eram mic mai purtam tocurile mamei mele si ma dadeam cu ruj, dar asta e normal, orice copil incearca sa imite personalitatea celor din jur iar in cazul tau ai avut mai multe modele feminine.
Sunt convins ca sora ta si-ar fi dorit sa te vada cum cresti si sa ajungi un barbat atragator pe care sa il placa fetele. Fizicul te ajuta, majoritatea barbatilor sunt urati ca naiba, ai putea sa faci o cariera in modeling.
Merita macar sa lupti un pic sa iti dezvolti latura masculina, ai putea sa iti lasi o barba ingrijita si conturata pentru ati explora mai mult sexualitatea innascuta.
Daca nu-i sa fie, macar esti cu inima impacata ca ai incercat, esecul nu e un motiv sa recurgi la un gest extrem, ar fi prea dureros pentru parintii tai sa te piarda si pe tine, eu am incredere ca vei trece peste daca ai credinta.
Mult succes!
Nu. Dar îți rezum ce ai scris tu. Nu e nevoie de psiholog, oricum dacă s-ar duce, acesta nu ar face decât să-l ajute să-și descopere sexualitatea și-o să-l îndrume pozitiv la capitolul "cum să te faci o femeie de nota 10".
Nu ai zis nicăieri că e ok să se ducă, ai zis doar că dacă s-ar duce, nu s-ar întâmpla ceva ce a zis cel căruia i-ai răspuns. Și mai apoi ai aberat că e ok să fii diferit. Exact ce voia el să audă. Și ghici cine se mai duce la psiholog după ce cineva îi spune că e ok să fii așa cum ești și dacă te-ai duce, oricum psihologul ar fi de acord cu tine? Exact. Nimeni.
Acum chiar ca nu mai inteleg nimic. De ce mi-ai dat blocaj pe Facebook? Te-am suparat, am zis ceva ce nu trebuia, ce s-a intamplat? Ai sters si intrebarea(nu s-a sters dar nu mai apare ca-i-a ta), ti-ai sters prietenii de aici, de pe TPU. Ce s-a intamplat? De ce reactionezi asa? Eu, la fel ca mai multi de aici, am vrut si vrem sa te ajutam. Nu mai inteleg nimic.
Nu pot sa cred cati "inteligenti" de aici te indeamna sa-ti nenorocesti corpul schimbandu-ti sexul. Oricum lucrul acesta e imposibil, deoarece in fiecare celula din corpul tau ai cromozomii sexului masculin. Sexul nu si-l alege un om, sexul e printre lucrurile scrise in ADN pe care NU tu le alegi. Faptul ca ai fost atat de apropiat de sora ta cand inca erai mic a putut influenta modul in care te vei comporta mai tarziu, ea fiind fata. Iar faptul ca ai anumite trasaturi ce sunt "de fete" nu inseamna ca esti fata. Nu exista trasaturi strict feminine sau masculine, exceptand, cum spuneam, cromozomii pe care nu tu ii alegi.
Ca sa te bucuri de viata, in niciun caz nu trebuie sa te omori Doar lasii fac asta, iar sinuciderea nu te scapa de suferinta, fiindca tu ai si suflet. Cum au spus si altii, chiar un psiholog te-ar ajuta sa treci peste problemele de acum cauzate de pierderea surorii tale.
Crede-ma, daca iti schimbi sexul sau te imbraci in fata vei arata mai rau ca o sperietoare de fantome. Din moment ce esti baiat, nu poti fi fericit decat asa cum esti tu.
Stai linistit Alex, si mie mi-a respins cererea de prietenie pe TPU, pe FB i-am trimis doar mesaj. Probabil a cazut iar intr-o depresie urata, nu ma mira deloc la ce raspunsuri a primit de la unii de pe aici, din pacate mai mult nu o putem ajuta, trebuie sa ne caute ea atunci cand se va simti in stare. Pubertate + disforie de gen e o combinatie ucigatoare la propriu, e perioada cand ideile de sinucidere pot fi puse in practica, din pacate unii chiar reusesc.
Nu pot sa cred cum puteti indemna oamenii sa se nenoroceasca pe veci. Tratamente hormonale, operatii riscante...ca apoi sa arate, cum am spus, ca o sperietoare de fantome, ca asa arata toti care fac asta.
Sexul nu si-l alege nimeni, e in ADN, si e imposibil sa ti-l schimbi pana nu schimbi toate celulele din corp cu cromozomii sexului opus. Asta e si ideea, ca psihologul sa-l ajute sa-si accepte sexualitatea asa cum e, dar nu asa cum nu e!
Nu noi il cufundam in tristete, ci voi cand ajutati un om cazut in fantana, ii aruncati acolo sa aiba mancare ca sa nu fie trist si apoi puneti capacul sa nu-l mai vedeti? N-ar fi mai bine sa-l ajutati sa iasa?
Interesează-te despre procedurile pe care le aplică psihologii și/sau psihiatrii cu persoanele care se confruntă cu așa ceva. Simt că-mi bat „gura" degeaba tot explicând aceleași lucruri.
Informați-vă singuri și mai renunțați la prejudecățile astea.
Pot vedea si eu sa imi fac o idee? Ca link-urile alea nu mai merg
Merg linkurile dar trebuie sa faci copy /paste in browser pentru fiecare din cele 4. Pe PC e simplu. Si e chiar draguta, doar ca s-a dat la fund.
Este un el din moment ce are penis, nu vagin.
Dupa cum.am spus,sexul il ai din nastere si asta iti decide genul,nu dorinta ta de a fi altceva.
E o diferenta intre a vrea si a fi.
Accepta si nu mai spune "ea".
Poate intr-un viitor,dupa mai multe proceduri va reusi sa-si schimbe sexul si sa fie o femeie,dar momentan este un EL,un bărbat.
In orice caz,sa ai atractie pentru acelasi sex sau sa te afli intr-un corp de bărbat cand pe interior esti femeie este un blestem in opinia mea.
Compatimesc aceste persoane si le apreciez ca au curajul sa spună cine sunt.
Se vede ca a avut traume in copilărie si acestea posibil l-au derutat.
A fost atasat de sora lui si mereu a stat cu fetele,deci isi confunda genul si crede ca este altcineva.
Deci te rog,nu-l încuraja.
Daca este doar confuz in urma acelor evenimente nefericite nu-i baga mai mult in cap ideea ca este ok sa-si dorească asta ca va ajunge sa faca probabil o alegere gresita.
Mai sunt ceva ani pana va realiza daca a fost doar confuz sau chiar vrea sa fie femeie.
Cei din LGBT dupa cum stii duc o viata destul de dificilă.
Transexualii trebuie sa treacă prin numeroase proceduri si unii se si nenorocesc pe viața pentru a-si schimba sexul,sunt nevoiti sa trăiască cu batjocura celorlalti, sa-si schimbe identitatea, trebuie sa înfrunte reactia urata a părinților si posibil neacceptarea lor(asta in multe cazuril).
Nu am nimic cu ei, ci ii compatimesc.
Ma bucur ca eu nu fac parte din aceasta categorie.
Nu e ceva cu care sa-ti fie rusine, dar nici ceva cu care sa te mandresti.
Tot ce urăsc la o parte dintre aceste persoane e faptul ca favorizează asa ceva si se mandresc cu asta.
De cand orientarea sexuala e un motiv de lauda sau ceva ce trebuie sustinut si favorizat?
Nu inteleg de ce exista organizații LGBT si isi fac reclama(din nou, nu toti).
Este ca si cum un homofob ar face asta.
Si nu e nimic special.
Nici voi n-aveti nimic special.
Sunteti oameni normali.
Deci de ce atata reclama si atatea susțineri pentru LGBT din moment ce sunt oameni normali care doar au o alta orientare sexuală?
Pur si simplu nu inteleg.
In orice caz, din moment ce a avut parte de astfel de întâmplări ce posibil l-au derutat nu cred ca trebuie sa i se spună ca ar trebui sa devină fata pentru ca asta ii va complica cu mult viata.
Daca chiar isi doreste si asta e felul lui de a fi nimeni nu-l opreste.
Dar pana sa ajungă la o concluzie mai sunt cativa ani cand va fi destul de matur sa stie ce doreste cu adevarat.
Cand mai citesc si asa niste comparatii, parca imi vine sa-mi trag un glonte-n cap c-as roman. Ce ai tu cu homosexuali? Care-i si problema ta, sa incepi sa turui chestii pe care nici nu le intelegi. Sexul si-l poate alege cine vrea, si cu asta am spus tot.
Eu în secunda asta am 3 lei în pantaloni și un telefon, la ce categorie intru, fete sau băieți?
În plus, pentru cultura ta generala nu exista numai 2 sexe,nu susțin eu teoria asta, ci psihologii, doctorii, oamenii de știință, sexologii și antropologii.Așa că, înainte sa vorbesti și sa te iei de o persoana care suferă și sa i zici ca nu e bine și ca trebuie sa mearga la psiholog, documenteza-te.
Buna.Știu că este nasol acum și crezi ca nu ai nici o speranță, dar crede-mă că într-o zi nu vei mai sta cu parintii,o sa fii la casa ta unde îți iei propriile decizii și o sa poți sa începi transformarea aceasta. Sfatul meu pentru tine în legătură cu parintii este sa nu le spui dacă nu te simți confortabil și dacă crezi ca vor reacționa urat.În plus, dacă mai târziu când o sa le spui, atât părinților și prietenilor, și ei nu te accepta atunci e pierderea lor și sa nu te superi pentru ca tu ai pierdut niște persoane care erau toxice pentru tine, în timp ce ei au rămas fără o prietena pe care se puteau baza, și care este prea buna pentru ei.
Sa știi ca și eu trec prin ceva asemănător ca tine, și eu fac parte din LGBTQA+, și dacă vrei sa vorbești cu cineva doar spune-mi?
Esti bine? E ok sa comunici parintilor. Moartea nu e solutia. Leaga viata de un scop, vei vedea ca vei reusi.
___m7PG întreabă: