Cucuveaua este pasare de noapte si se apropie de locurile unde zareste lumina.
"Supersititia" populara, probabil vine din vremurile cand nu a fost curent, iluminatul se facea cu luminari.
Luminare a fost arsa noaptea doar daca s-a stat la priveghi.
Mecanismul corelatiei era urmatorul: la capataiul unui muribund se aprindea o lumanare (pe vremea cand nu exista iluminat public). Lumina lumanarii atragea insectele. Insectele atrageau cucuvele. Cucuvelele cantau, pe urma ala murea, iar lumea a asociat cantecul cucuvelei cu moartea, fara sa inteleaga cauzalitatea acestui fenomen.
Eu zic că ar trebui să-ți cumperi un calendar și să observi că suntem în anul 2025. De ce alegi să te lași influențată de superstiții din Evul Mediu?
O superstitie banala, plictisiti mai erau oamenii pe vremuri sa inventeze prostii de genul. Asa canta acea pasare, imagineaza-ti ca ceva rau s-ar intampla daca miauna o pisica sau latra un catel, ce treaba sa aiba ei cu,, raul''? Oamenii au creeat aceste lucruri, ele nu sunt reale
Nu da vina pe mesager, daca ceva iti prevesteste moartea nu inseamna ca te si omoara, te anunta sa iti pui lucrurile in ordine si relatiile cu cei apropiati.
La fel era pe vremea razboiului cand taranii il luau la bataie pe postas ca le aducea telegrame ca le-au murit copii pe front, ce vina avea ala, el doar aducea vestile.
De ani de zile am una în curte, cântă și tot cântă. Am și filmat-o, și pozat-o; nu a murit nimeni, totul este în regulă. Noi, oamenii, tindem să credem că se întâmplă ceva rău și facem ca acel lucru să creeze o obsesie interioară care ne obligă să gândim că trebuie să moară cineva pentru că a cântat ea, dar în realitate nu e așa. Precum pisica neagră: dacă îți taie calea în România, unii spun că e noroc, alții spun că e ghinion; sau dacă te mănâncă palma, unii spun că vei primi bani, alții spun că vei da bani. Nu există dovezi științifice că a murit cineva când a cântat ea. Stai liniștit/ă, niciun fir nu cade fără voia lui Dumnezeu. Dacă te terorizează și te înspăimântă cântatul ei, fă Tatăl Nostru și cheamă protecția Domnului peste tine, apoi nu o mai băga în seamă.
În alte culturi, bufnițele și cucuvelele sunt considerate simboluri ale înțelepciunii, nu ale nenorocirii.
SunShineVlad98 întreabă: