Cred ca de fapt iti place sa citesti sau iti place lectura. O carte pe saptamana, te feresti de abuz vad, am citit si patru, iar in facultate mai mult. E o mare calitate, sa stii si poti sa treci usor de la beletristica spre stiintele sociale, istorie, economie, antroplogie culturala, etc. Asa am facut eu. Pai daca asa se intampla si mergi la facultatea respectiva, tu citind de ani de zile din domeniu de placere, iar altii incep atunci si se chinuie sa priceapa, o sa vorbesti cu profesorii fata in fata, o sa fie facultatea o placere. Ce sa mai vorbim, totul se invata citind. Iar prietenii tai, era de asteptat sa zica asa, cainii latra ursul merge. Salut.
Daca tu nu te simti botanic/a, atunci totul este ok. Daca tot lecturezi cate o carte pe saptamana, poate ne explici si noua ce inseamna a fi botanic.
Mai, eu nu am vazut niciodata o planta sa citeasca, deci spune-le la asa-zisii tai prieteni ca sunt prosti.
Inca o chestie : tu iti alegii prietenii - pot sa te ajute si sa te simti bine in preajma lor, sau sa te infunde si sa fi mascariciul/batjocura lor. Tu alegi, ca n ute obliga nimeni. Dar daca citesti atat, ma gandesc ca realizez ca trebuie sa iti schimbi anturajul, nu?
Iti recomand sa citesti cartile lui Dostoievski, sunt frumoase, sau macar nuvela -"Nevasta altuia si un sot sub pat" - il gasesti online - e tare draguta nuvela.
Deci, cu cat citesti, cu atat iti dezvolti creierul, vocabularul, imaginatia. Daca tu te iei dupa niste idioti, ii si crezi preitenii tai, atunci ai mari probleme. Deschide ochii si vezi cine sunt de fapt, aceste hiene prapadite.
Deci, lectura placuta si un sut undeva la 'prietenii' tai din partea mea!