Bucuresti este pe primul loc datorita populatiei imense pe care o are, asta stiu sigur fara sa ma uit undeva
Se pare ca sunt cam 3% din populatia Romaniei, iar cei mai multi romi (tigani) sunt in judetele: Calarasi si Mures, urmate de Ialomita, Dambovita, Giurgiu, Bihor, Salaj si Satu Mare, conform statisticii de aici:
https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/4/4c/RROMI_2011_JUD.png
Cea mai mare comunitate de rromi era cartierul Gârcini din Brașov (Săcele). Erau vreo 10k acum câțiva ani, dar majoritatea nu se declară rromi la recensământ, nu au acte, stau în case care se dărâmă pe ei și se înmulțesc ca iepurii, deci... naiba știe câți or mai fi acum. București, Craiova, Alexandria, Giurgiu am auzit că zonele astea sunt cele mai populate de țigani. Mi se pare că sunt peste tot. Adică, odată m-au urmărit o gașcă de vreo 7 țigani mici (între 5-12 ani) prin tot Centrul Brașovului. Degeaba stau ei la marginea lumii, că se răspândesc peste tot să cerșească oricum. N-ai cum să scapi de ei, sorry
Slobozia de exemplu este numit așa de la dezrobirea țiganilor de pe moșiile boierești. Câți au mai rămas, nu știu.
Sunt foarte multi in Ialomita, unde au devenit majoritari in multe cartiere si chiar orase, precum Tandarei. Eu am calatorit cam peste tot in tara asta, iar ca concluzie generala, cu cat te apropii mai mult de sudul tarii, cu atat sunt mai multi tigani, cu cat te apropii mai mult de nord si vest, cu atat sunt mai putini ( de obicei prin gari, si foarte rasfirati prin oras ).
Daca intrebai unde sunt cei mai putini, era usor de raspuns ![]()
Ioneasco!
3% cu acte si care recunosc la recensamant. Stii cat de multi nu au nici macar un certificat de nastere? In tot Ardealul, majoritatea dintre ei se declara maghiari. Si... vorbesc 3 limbi: romani, romana si maghiara.
Unde locuiesc cei mai multi, nu se stie... multi nu au nici acte de identitate. Dar ca frecventa garantat ii gasesti in Bucuresti, alaturi de multi alti provinciali, ca mine sau ca tine, toti sunt atrasi de salariile mai mari ale oamenilor din Bucuresti, nu ca ar vrea neaparat sa se angajeze ei. Si unde e lume multa, e si prostie multa, deci usor de facut vreo inselaciune sau de furat.
Dar chiar ma gandesc de ce nu le dau aia cetațenie ca tot i-au recunoscut ca Indieni de origine...
Am avut proasta experienta sa ma contrazic cu straini care ziceau ca din moment ce pe acte sunt Români ar trebui sa o lasam balta daca nu ne convine...
Manugabi întreabă: